Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2024

Σχολεία: Έτσι θα ανοίξουν στις 12 Σεπτεμβρίου! Τι θα ισχύει για μάσκες & self test - Τι προβλέπεται σε περίπτωση κρούσματος (Video)

Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας

31 Αυγούστου 2022 08:21
Σχολεία: Έτσι θα ανοίξουν στις 12 Σεπτεμβρίου! Τι θα ισχύει για μάσκες & self test - Τι προβλέπεται σε περίπτωση κρούσματος (Video)
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ανακοίνωση για το πρωτόκολλο με βάση το οποίο θα ανοίξουν φέτος τα σχολεία εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας. Τι προβλέπεται για τις μάσκες, τα self tests για μαθητές και καθηγητές και τι θα γίνεται σε περίπτωση κρούσματος. Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μίλησε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» για το άνοιγμα των σχολείων, το θέμα των υποκλοπών, αλλά και τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς που βρίσκονται σε αναστολή

Η Κυβέρνηση έκανε αποδεκτή την ομόφωνη εισήγηση για τα σχολεία της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, η οποία συνεδρίασε σήμερα για το πώς θα επιστρέψουν οι μαθητές στις σχολικές αίθουσες στις 12 Σεπτεμβρίου.

Έτσι, τα υπουργεία Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας εκδίδουν από κοινού την κάτωθι ανακοίνωση:

  • Παραμένει προαιρετική η χρήση προστατευτικής μάσκας.
  • Ως γενική οδηγία, όταν ένα παιδί εμφανίσει συμπτώματα παραμένει σπίτι (όπως ισχύει με κάθε περίπτωση ίωσης ή λοίμωξης).
  • Συστήνεται η διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου σε περίπτωση συμπτωμάτων.
  • Σε περίπτωση θετικού κρούσματος, εφαρμόζονται τα μέτρα απομόνωσης που ισχύουν για τον γενικό πληθυσμό, δηλαδή παραμονή σε απομόνωση επί πέντε ημέρες τουλάχιστον και αποφυγή επαφής με άλλα άτομα. Μετά την πάροδο πέντε ημερών απομόνωσης και εφόσον δεν υπάρχουν συμπτώματα ή τα συμπτώματα μετά το πενθήμερο βελτιώνονται με πλήρη υποχώρηση του πυρετού για ένα 24ωρο χωρίς την χρήση αντιπυρετικών, διακοπή απομόνωσης. Επιστροφή στο σχολείο με υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλής μάσκας για τουλάχιστον άλλες πέντε ημέρες από την λήξη της απομόνωσης.
  • Τήρηση της υγιεινής των χεριών.
  • Επαρκής αερισμός των χώρων, σύμφωνα με τις ισχύουσες οδηγίες.
  • Τα υγειονομικά μέτρα θα επανεξεταστούν σε περίπτωση αλλαγής των επιδημιολογικών δεδομένων.

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share