Κυριακή, 04 Δεκεμβρίου 2022

Κορωνοϊός: Έτσι θα γίνει η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία στις 12/9! Τα μέτρα που θα ισχύουν & το «καμπανάκι» των ειδικών για το φθινόπωρο (Video)

Όλα όσα εξετάζονται

28 Αυγούστου 2022 07:51
Κορωνοϊός: Έτσι θα γίνει η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία στις 12/9! Τα μέτρα που θα ισχύουν & το «καμπανάκι» των ειδικών για το φθινόπωρο (Video)
(ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ/EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κορωνοϊός: Έντονη είναι η ανησυχία των πολιτών για την επιστροφή στην καθημερινότητα από το φθινόπωρο. Όλα δείχνουν πως δεν θα επιβληθούν περαιτέρω μέτρα, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας, εκτός από χώρους όπου παρατηρείται συνωστισμός. Παράλληλα, ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο Johns Hopkins, Παναγής Γαλιατσάτος, μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού αλλά και τους φόβους για ένα νέο κύμα το φθινόπωρο.

Αυτό ανέφερε σε πρόσφατες δηλώσεις της στον ΑΝΤ1, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα. «Ο προσανατολισμός είναι να μην βάλουμε μέτρα παρά μόνο αν δούμε ότι κάτι δεν πάει καλά. Έχουμε αποδείξει ως υπουργείο ότι τα μέτρα τα παίρνουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Έτσι θα γίνει η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία στις 12/9 - Τα μέτρα που θα ισχύουν

Σε ό,τι αφορά την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία, που αποτελεί ένα από τα μεγάλα ερωτηματικά, φαίνεται πως αυτή θα γίνει χωρίς μάσκες. Η «Real News» της Κυριακής αναφέρει πως η χρήση μάσκας δεν θα είναι υποχρεωτική, πλην όμως ακόμα δεν έχει «κλειδώσει» το πρωτόκολλο που θα εφαρμόζεται όταν υπάρχει κρούσμα σε ένα σχολείο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το υπουργείο Παιδείας προσανατολίζεται στο να διαφοροποιήσει την προσέγγιση από την υποχρεωτικότητα στην υιοθέτηση των μέτρων που θα είναι ήπια αλλά θα προσφέρουν προστασία εφόσον εφαρμοστούν σε σταθερή βάση.

Αναλυτικά τα πιθανά μέτρα:

  • Προαιρετική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους ή και εξωτερικούς χώρους με υψηλό συνωστισμό
  • Επικαιροποίηση εμβολιασμού και πραγματοποίηση εμβολιασμού.
  • Παραμονή στο σπίτι με την παραμικρή υπόνοια συμπτωμάτων

Τζανάκης: Όποιος επιστρέφει από διακοπές να κάνει τεστ

Ο προβληματισμός, ωστόσο, παραμένει καθώς ολοένα και περισσότερο εργαζόμενοι επιστρέφουν από την καλοκαιρινή άδεια και αρκετοί είναι αυτοί που σπεύδουν να κάνουν rapid test πριν δώσουν το «παρών» στην εργασία τους. Ανάλογος είναι ο προβληματισμός και στην επιστημονική κοινότητα. Για την επιδημιολογική εικόνα που διαμορφώνεται, μίλησε ο καθηγητής πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης.

«Το επιδημιολογικό περιβάλλον που υπάρχει τώρα καθώς και η φάση της σχέσης που έχουμε με τον κορονοϊό, επιβάλει αυτή τη στιγμή να μην παρθούν ιδιαίτερα μέτρα στα σχολεία για τα παιδιά», είπε χαρακτηριστικά στον τηλεοπτικό σταθμό Open.

«Επιβάλλεται κάποιος που επιστρέφει από διακοπές να είναι πολύ προσεκτικός. Με το παραμικρό σύμπτωμα πρέπει να κάνει τεστ, να βάζει μάσκα όταν συναντά τους υπόλοιπους συγγενείς. Γιατί όχι για δυο-τρεις ημέρες να καθίσει σε μια ιδιότυπη καραντίνα», πρόσθεσε.

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share