Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2022: Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής - Δείτε εδώ τα αποτελέσματα

Αγωνία τέλος για τους υποψηφίους

28 Ιουλίου 2022 17:53
Πανελλαδικές Εξετάσεις 2022: Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής - Δείτε εδώ τα αποτελέσματα
(ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ/EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τέλος στην αγωνία των υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων, και μάλιστα ένα μήνα νωρίτερα, με το υπουργείο Παιδείας να ανακοινώνει πριν από λίγο τις βάσεις εισαγωγής στην ανώτατη εκπαίδευση. Παράλληλα, διαβάστε εδώ τέσσερις ιστορίες διαφορετικών μεταξύ τους μαθητών, που κατάφεραν να δουν το όνειρό τους να αποκτήσουν την πολυπόθητη φοιτητική ιδιότητα,

Βάσεις 2022: Δείτε εδώ που περάσατε

Οι υποψήφιοι μπαίνοντας στη διεύθυνση http://results.it.minedu.gov.gr και αφού πληκτρολογήσουν:

  • Τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους
  • τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο – Μητρώνυμο).
    μπορούν να δουν το τμήμα ή τη σχολή εισαγωγής τους.

Παράλληλα, οι υποψήφιοι μπορούν να λάβουν τα αποτελέσματα των βάσεων 2022 και με sms στο κινητό, αν έχουν γραφτεί στη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Ταυτόχρονα με την ηλεκτρονική ανάρτηση, τα αποτελέσματα των επιτυχόντων για τις βάσεις 2022 θα αναρτηθούν στα Λύκεια όλης της χώρας. Οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα λύκεια θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα στοιχεία της επιτυχίας του και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.

Πανελλήνιες 2022: Ανακοινώθηκαν οι ελάχιστες βάσεις εισαγωγής στα Πανεπιστήμια

Στη δημοσιότητα δόθηκαν οι πίνακες με τις Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής στα ΑΕΙ για τις Πανελλήνιες 2022 από το υπουργείο Παιδείας.

Υπενθυμίζεται ότι οι Ε.Β.Ε. προκύπτουν από τις μέσες επιδόσεις των υποψηφίων ανά Επιστημονικό Πεδίο/Τομέα σε συνδυασμό με τους συντελεστές που όρισαν οι ίδιες οι Σχολές/Τμήματα των Πανεπιστημίων. Δηλαδή μια Σχολή/Τμήμα μπορεί να έχει επιλέξει ως Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής το 80% ή το 120% της μέσης επίδοσης των υποψηφίων ή οποιαδήποτε από τις ενδιάμεσες τιμές.

Δείτε επίσης: Γεωργιέλλη Σηφογιαννάκη: Έχασε τον πατέρα της και κατάφερε να αριστεύσει στις Πανελλαδικές Εξετάσεις!

Πανελλήνιες 2022 βάσεις αποτελέσματα

Όπως, επίσης, μπορεί να έχει επιλέξει και για το/τα εμπλεκόμενο/-α Ειδικό/-ά Μάθημα/-τα ως Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής Ειδικού Μαθήματος ή Ειδικών Μαθημάτων το 70% ή το 110% της μέσης επίδοσης των υποψηφίων ή οποιαδήποτε από τις ενδιάμεσες τιμές μεταξύ αυτού του διαστήματος.

Επισημαίνεται ότι μαζί με τις Ε.Β.Ε. εμφανίζονται και ο συντελεστής της κάθε Ε.Β.Ε., το Ειδικό Μάθημα ή πρακτική δοκιμασία – εφόσον απαιτείται για την εισαγωγή σε συγκεκριμένες Σχολές ή Τμήματα – και τέλος ο αντίστοιχος συντελεστής Ε.Β.Ε. Ειδικού Μαθήματος.

Δείτε ΕΔΩ τις ελάχιστες βάσεις εισαγωγής από ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share