Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2022

Ελίνα Χατζηδημητρίου: «Δεν πήγα ποτέ σε καταλήψεις», λέει η φοιτήτρια που πήρε πτυχίο με άριστα «10» στο ΑΠΘ

Έγραψε ιστορία!

27 Ιουλίου 2022 19:08
Ελίνα Χατζηδημητρίου: «Δεν πήγα ποτέ σε καταλήψεις», λέει η φοιτήτρια που πήρε  πτυχίο με άριστα «10» στο ΑΠΘ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την επιθυμία της να χτίσει την καριέρα της μετά από κάποια χρόνια στην Ελλάδα και όχι στο εξωτερικό, εξέφρασε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107.7 και στον δημοσιογράφο Δημήτρη Βενιέρη, η Ελίνα Χατζηδημητρίου, η Θεσσαλονικιά φοιτήτρια που πέτυχε το «απόλυτο 10» στη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ, το πρώτο από Ιδρύσεως Σχολής.

Οπως τόνισε: «Δεν θα ήθελα να συνεχίσω τη ζωή μου μόνιμα στο εξωτερικό, θα ήθελα να πάω για ένα διάστημα, π.χ. για πέντε χρόνια, για να κάνω διδακτορικό, να αποκτήσω κάποια εμπειρία, και διδακτική, και μετά θα ήθελα να επιστρέψω στη χώρα μου».Η νεαρή κοπέλα ανέφερε πως αρχικά δεν το περίμενε να φθάσει σε τέτοιο επίπεδο, αλλά από ένα σημείο και μετά ήταν ο στόχος της.

Σημείωσε ότι δεν αισθάνεται να έχει στερηθεί κάτι από την εφηβεία της λόγω της εντατικής μελέτης. Μάλιστα, όπως είπε, στο Λύκειο ήταν μαθήτρια του «20» όχι όμως και στο Γυμνάσιο. «Δεν ασχολήθηκα ποτέ με καταλήψεις, κινητοποιήσεις και δραστηριότητες εκτός των σπουδών μου και δεν θα με ενοχλούσε η παρουσία της αστυνομίας, αν κάνει τη δουλειά της» σημείωσε.

ΑΠΘ: Η συγκινητική στιγμή που καθηγήτρια διδάσκει με το... μωρό φοιτήτριας στην αγκαλιά! (video)

Σε μία άκρως συγκινητική πράξη προχώρησε μία λέκτορας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια διάλεξης στο πλαίσιο μαθήματος μεταπτυχιακού προγράμματος.

Όπως αναφέρει η λέκτορας Χαρίτα Βλάχου, κατά τη διάρκεια του εξαμήνου μία φοιτήτρια παρακολουθούσε το μάθημα μαζί με την μόλις δύο μηνών κόρη της. Αν και σε όλες τις διαλέξεις το βρέφος ήταν πολύ ήσυχο, κατά τη διάρκεια μιας διάλεξης άρχισε να κλαίει. Τότε η κ. Βλάχου πλησίασε τη φοιτήτρια, πήρε αγκαλιά το μωράκι, ώστε να το ηρεμήσει, και συνέχισε να… παραδίδει διάλεξη!

Δείτε επίσης: Πρόωρο μωρό γεννήθηκε στους 8 μήνες - Αμέσως μετά τα χειρότερα σενάρια των γιατρών δυστυχώς επαληθεύτηκαν

Σε ανάρτησή της η Χαρίτα Βλάχου αναφέρει:

«Ήταν αρχές Μαρτίου όταν η μαθήτρια Χριστίνα Γυφτάκη με ρώτησε ευγενικά και δύσπιστα αν θα μπορούσε να παρακολουθήσει το μάθημα Master «Καινοτομία – Επιχειρηματικότητα και Βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη» κρατώντας στην αγκαλιά της την 2 μηνών κορούλα της. Δέχτηκα αμέσως και χωρίς δεύτερη σκέψη γιατί ξέρω καλά τι σημαίνει να θέλεις να προχωρήσεις στις σπουδές σου ενώ είσαι μητέρα.

Κατά τη διάρκεια του εξαμήνου η μητέρα συμμετείχε ενεργά άλλοτε με ερωτήσεις που είχε και άλλοτε με απαντήσεις σε διάφορες ερωτήσεις που έκανα ενώ το μωρό, η μικρή Ζωή, δεν ακούστηκε ούτε μια φορά! Στην τελευταία διάλεξη, που αφορούσε την ανάλυση των πεδίων του business canvas, η μικρή Ζωή ήταν πολύ αναστατωμένη και η μητέρα της προσπαθούσε με αγωνία να την ηρεμήσει.

Πλησίασα τη μητέρα σε μια προσπάθεια να τη χαλαρώσω και τη ρώτησα πειρακτικά: «Γιατί η μικρή Ζωή διαφωνεί με αυτά που λέω… Να της το εξηγήσω κατ’ ιδίαν;». Άπλωσα αυθόρμητα τα χέρια μου και πήρα το μωρό στην αγκαλιά μου, συνεχίζοντας την ανάλυσή μου στο business canvas… Η μικρή αμέσως ηρέμησε και για την υπόλοιπη 1,5 ώρα του μαθήματος που την κράτησα δεν έβγαλε ήχο!
Η πρόκληση του να διδάσκεις δύο γενιές ταυτόχρονα είναι μεγάλη …..αλλά το μήνυμα είναι ακόμα μεγαλύτερο!

Ας στηρίξουμε όλους όσους αγωνίζονται για μια ευκαιρία για εκπαίδευση, ειδικά ας στηρίξουμε τις γυναίκες και τις μητέρες που παλεύουν να τα καταφέρουν σε πολλούς διαφορετικούς ρόλους! Το αξίζουν! Ευχαριστώ πολύ τους μαθητές που (έστω και εν αγνοία μου!) απαθανάτισαν αυτή τη στιγμή και με εξέπληξαν στέλνοντάς μου τις φωτογραφίες για να το θυμάμαι!

Σας ευχαριστούμε δρ Χαρίτα Βλάχου!».

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share