Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πανελλήνιες 2022: Ανακοινώθηκαν οι ελάχιστες βάσεις εισαγωγής στα Πανεπιστήμια

Αφορούν Γενικά Λύκεια και ΕΠΑΛ

8 Ιουλίου 2022 22:23
Πανελλήνιες 2022: Ανακοινώθηκαν οι ελάχιστες βάσεις εισαγωγής στα Πανεπιστήμια
(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στη δημοσιότητα δόθηκαν οι πίνακες με τις Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής στα ΑΕΙ για τις Πανελλήνιες 2022 από το υπουργείο Παιδείας.

Υπενθυμίζεται ότι οι Ε.Β.Ε. προκύπτουν από τις μέσες επιδόσεις των υποψηφίων ανά Επιστημονικό Πεδίο/Τομέα σε συνδυασμό με τους συντελεστές που όρισαν οι ίδιες οι Σχολές/Τμήματα των Πανεπιστημίων. Δηλαδή μια Σχολή/Τμήμα μπορεί να έχει επιλέξει ως Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής το 80% ή το 120% της μέσης επίδοσης των υποψηφίων ή οποιαδήποτε από τις ενδιάμεσες τιμές.

Δείτε επίσης: Γεωργιέλλη Σηφογιαννάκη: Έχασε τον πατέρα της και κατάφερε να αριστεύσει στις Πανελλαδικές Εξετάσεις!

Πανελλήνιες 2022 βάσεις αποτελέσματα
ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ/EUROKINISSI

Όπως, επίσης, μπορεί να έχει επιλέξει και για το/τα εμπλεκόμενο/-α Ειδικό/-ά Μάθημα/-τα ως Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής Ειδικού Μαθήματος ή Ειδικών Μαθημάτων το 70% ή το 110% της μέσης επίδοσης των υποψηφίων ή οποιαδήποτε από τις ενδιάμεσες τιμές μεταξύ αυτού του διαστήματος.

Επισημαίνεται ότι μαζί με τις Ε.Β.Ε. εμφανίζονται και ο συντελεστής της κάθε Ε.Β.Ε., το Ειδικό Μάθημα ή πρακτική δοκιμασία – εφόσον απαιτείται για την εισαγωγή σε συγκεκριμένες Σχολές ή Τμήματα – και τέλος ο αντίστοιχος συντελεστής Ε.Β.Ε. Ειδικού Μαθήματος.

Δείτε ΕΔΩ τις ελάχιστες βάσεις εισαγωγής από ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Ξένια Καγκελίδου: Μητέρα 4 παιδιών στο κατώφλι του Πολυτεχνείου Κρήτης - Έδωσε πανελλήνιες χωρίς φροντιστήριο

Μητέρα τεσσάρων παιδιών, υποψήφια των πανελλαδικών εξετάσεων 2022 και σύντομα φοιτήτρια στη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Πρόκειται για την Ξένια Καγκελίδου από Εσπερινό ΕΠΑΛ Πλατανιά, η οποία, σύμφωνα με το zarpanews.gr, κατάφερε και έγραψε πολύ καλά στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα χωρίς να κάνει φροντιστήριο, πετυχαίνοντας έτσι τον στόχο της.

Η Ξένια Καγκελίδου έγραψε 18,9 στα Μαθηματικά, 16,9 στη Χημεία, 16,4 στην Έκθεση και 14,7 στα Δίκτυα.

Με την ευκαιρία δείτε κι αυτό: Πανελλήνιες 2022: Πότε θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ - Οι προθεσμίες για το μηχανογραφικό

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2022: Μητέρα 4 παιδιών στο κατώφλι του Πολυτεχνείου Κρήτης - Έδωσε πανελλήνιες χωρίς φροντιστήριο

Όπως δηλώνει η ίδια, οι καθηγητές της ήταν αυτοί που την βοήθησαν στο να πετύχει τον στόχο της: «Είχα πολλή βοήθεια από τους καθηγητές μου. Είχα συστηματικό διάβασμα αλλά το απολάμβανα. Και νομίζω ότι αυτό είναι και το μυστικό της επιτυχίας, όταν το απολαμβάνεις, τα καταφέρνεις. Είχα όμως λίγο άγχος προς το τέλος, αλλά φυσιολογικό, όπως έχουν όλοι οι υποψήφιοι».

Σε ερώτηση για το πως αντιλήφθηκαν τα παιδιά την επιτυχία της μαμάς τους, απάντησε πως «τα μικρότερα δεν το πολυκατάλαβαν αλλά ο μεγάλος που θα δώσει του χρόνου εξετάσεις, έμεινε άφωνος με την βαθμολογία μου και αναρωτιέται αν κι αυτός του χρόνου θα καταφέρει να γράψει το ίδιο ή και καλύτερα».

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share