Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2022

Αποκαλύψεις για τη νέα χρονιά στα σχολεία: Όσα εξετάζονται για τις αλλαγές στο ωράριο – Ποια η ημερομηνία έναρξης

Νέα στοιχεία για το καινούργιο ωράριο στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας

1 Ιουλίου 2022 20:23
Αποκαλύψεις για τη νέα χρονιά στα σχολεία: Όσα εξετάζονται για τις αλλαγές στο ωράριο – Ποια η ημερομηνία έναρξης
Πηγή φωτογραφίας: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το σχολικό έτος για φέτος έχει φτάσει στο τέλος του και αυτή τη στιγμή δάσκαλοι, καθηγητές και μαθητές είναι σε ρυθμούς ξεκούρασης και διακοπών. Με την νέα χρονιά πάντως, έρχονται αλλαγές σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία σχετικά με το ωράριο και τροποποιείται κατά μία μέρα η ημερομηνία ανοίγματος για όλες τις βαθμίδες.

Σας θυμίζουμε επίσης πότε θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ (video)

Νέα στοιχεία για το καινούργιο ωράριο στα σχολεια

Λεπτομέρειες για τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσουν τα σχολεια, και συγκεκριμένα τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά από τον Σεπτέμβριο, έδωσε η Νίκη Κεραμέως.

«Έχουμε ανακοινώσει και βαίνει προς υλοποίηση η επέκταση του ολοήμερου σχολείου από τις 16:00 που είναι σήμερα μέχρι τις 17:30. Αυτό το μέτρο για δύο λόγους. Πρώτα από όλα για να παρέχουμε ποιοτική δημόσια εκπαίδευση στα παιδιά και μέχρι τις 17:30 και δεύτερον είναι σημαντικός τρόπος να άρουμε τα εμπόδια στην πρόσβαση των γονέων στην αγορά εργασίας, δηλαδή να φέρουμε πιο κοντά το σχολικό ωράριο με το ωράριο των εργαζόμενων γονέων». Αυτό ανέφερε υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως, μιλώντας στην ΕΡΤ, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά μεγάλες αλλαγές στο σχολικό ωράριο.

σχολειο-νεο-ετοσ-μαθητεσ-ωραριο-1-7
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Η ίδια συμπλήρωσε πως «η πρόσβαση στο ολοήμερο θα είναι ελεύθερη, δεν θα υπάρχουν προϋποθέσεις για την εγγραφή των μαθητών, το μέτρο είναι προαιρετικό, ο μαθητής θα μπορεί να φύγει πιο νωρίς και γενικά σύμφωνα με τις επιθυμίες των γονέων» και συμπλήρωσε πως «Η επέκταση αυτού του μέτρου θα ισχύσει στο 50% των ολοήμερων σχολείων όλης της χώρας, δηλαδή περίπου 5.000 τμήματα.».

Μπαίνουν 25.000 νέοι εκπαιδευτικοί

«Για 12 χρόνια η ελληνική Πολιτεία δεν είχε διορίσει ούτε έναν εκπαιδευτικό» ανέφερε η Νίκη Κερμέως και πρόσθεσε πως «τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε ήδη διορίσει 16.200 εκπαιδευτικούς και δρομολογούμε μέσα στο καλοκαίρι τον διορισμό ακόμη 8.600 εκπαιδευτικών. Αυτό σημαίνει ότι η σχολική χρονιά, τον Σεπτέμβριο θα μας βρει συνολικά μετά από 2 χρόνια με 25.000 επιπλέον μόνιμους εκπαιδευτικούς».

«Θα είμαστε στην καλύτερη θέση σε σχέση με την ισορροπία του ανθρώπινου δυναμικού» και υπογράμμισε πως «παρά τις αντίξοες συνθήκες, παρά την πανδημία είναι μία συνειδητή επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να επενδύσει στο ανθρώπινο δυναμικό γιατί ωραίες οι μεταρρυθμίσεις όμως αν δεν επενδύσεις πρώτα στο ανθρώπινο δυναμικό της εκπαίδευσης όλα τα άλλα έρχονται σε δεύτερη μοίρα».

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share