Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Προσλήψεις με διαδικασίες εξπρές 600 Ειδικών Φρουρών

Η ανακοίνωση αναλυτικά

16 Ιουνίου 2022 16:33
Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Προσλήψεις με διαδικασίες εξπρές 600 Ειδικών Φρουρών
ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σήμερα (16/6) το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε την πρόσληψη 600 Ειδικών Φρουρών για τη στελέχωση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, και μάλιστα με διαδικασίες εξπρές.

Μετά την εκπαίδευση και την τοποθέτηση σε κεντρικά Αστυνομικά Τμήματα, των πρώτων 370 Ειδικών Φρουρών, που υποτίθεται πως θα στελέχωναν τις Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, σήμερα το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε την πρόσληψη και των υπολοίπων 600, αφού ο σχετικός Νόμος προέβλεπε 1.000, μέσα στον Ιούλιο.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Στον Εισαγγελέα οι δύο συλληφθέντες από τα χθεσινά (10/5) επεισόδια στο ΑΠΘ (video)

Στο μεταξύ από πλευράς ΑΕΙ δεν έχει προχωρήσει στο παραμικρό το πλαίσιο υποδομών που απαιτεί ο σχετικός Νόμος για την εγκατάσταση των Ο.Π.Π.Ι., ενώ παράλληλα αυξάνονται γεωμετρικά οι έντονες αντιδράσεις από την πλευρά των φοιτητικών οργανώσεων για την λειτουργία της λεγόμενης Πανεπιστημιακής Αστυνομίας. Πηγές του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ανέφεραν στο Reader πως η υποχρέωση της Αστυνομίας να προσλάβει και να εκπαιδεύσει το προσωπικό που απαιτείται για τις Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων ολοκληρώνεται και ότι όλοι αυτοί οι Ειδικοί Φρουροί θα διατεθούν σε Αστυνομικά Τμήματα έως ότου τα ΑΕΙ ολοκληρώσουν τις υποδομές που είναι απαραίτητες.

Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Προσλήψεις με διαδικασίες εξπρές 600 Ειδικών Φρουρών
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ / EUROKINISSI

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη:

  • Σε εξέλιξη βρίσκεται από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, η διαδικασία για την πρόσληψη ακόμη 600 Ειδικών Φρουρών για τη συγκρότηση Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Ο.Π.Π.Ι.).
  • Οι 600 επιπλέον Ειδικοί Φρουροί, θα προσληφθούν από τη λίστα επιλαχόντων, σύμφωνα με την από 31 Μαΐου 2021 προκήρυξη , ενώ θα καλύψουν τις επιπλέον θέσεις σε ποσοστό 80% από την κατηγορία Α’ (480 θέσεις) και 20% από την κατηγορία Β’ (120 θέσεις).

Η διαδικασία των προκαταρκτικών εξετάσεων θα πραγματοποιηθεί μέσα στον ερχόμενο Ιούλιο, ενώ ήδη χορηγούνται στους υποψήφιους τα δελτία υγειονομικών εξετάσεων.

Οι παραπάνω προσλήψεις αποτελούν έμπρακτη εφαρμογή του Κυβερνητικού Σχεδιασμού και εντάσσονται στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας για την αναβάθμιση και ενίσχυση της ασφάλειας προσώπων και υποδομών των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, και κατ’ επέκταση του κοινωνικού συνόλου.

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share