Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Παιδεία: Ανακοίνωσε τα ευχάριστα η Κεραμέως για τους εκπαιδευτικούς - Η επέκταση ωραρίου των σχολείων φέρνει 3.300 νέες προσλήψεις!

Όσα ανέφερε η υπουργός Παιδείας

8 Ιουνίου 2022 17:21
Παιδεία: Ανακοίνωσε τα ευχάριστα η Κεραμέως για τους εκπαιδευτικούς - Η επέκταση ωραρίου των σχολείων φέρνει 3.300 νέες προσλήψεις!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στα κοινωνικά οφέλη για τις ελληνικές οικογένειες αλλά και στα μορφωτικά για τους μαθητές των σχολείων εστιάζει η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, εξειδικεύοντας την απόφαση για διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των ολοήμερων νηπιαγωγείων και δημοτικών έως τις 6 το απόγευμα, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα συνεδρίου για το δημογραφικό ζήτημα.

Μιλώντας στο ίδιο συνέδριο η υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως αναμένεται να εξειδικεύσει το μέτρο. Η διεύρυνση του ωραρίου του ολοήμερου σχολείου (που σήμερα είναι έως τις 4 μ.μ.) θα αφορά συνολικά 5.000 τμήματα σε όλη τη χώρα.

νικη-κεραμεωσ
ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Για να καλυφθούν οι ανάγκες από την επέκταση του ωραρίου θα προσληφθούν επιπλέον 3.300 εκπαιδευτικοί. Ο αριθμός θα προστεθεί στους διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών -το υπουργείο έχει ζητήσει περί τις 10.000, αλλά ο τελικός αριθμός θα εξαρτηθεί από την κατανομή των κονδυλίων ανά υπουργείο- και τις προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Η εισαγωγή των μαθητών στο διευρυμένο πρόγραμμα του ολοήμερου σχολείου θα είναι ελεύθερη, δηλαδή χωρίς τυχόν οικονομικά κριτήρια που πρέπει να πληροί η οικογένεια του μαθητή. Τις επιπλέον ώρες στο σχολείο οι μαθητές θα κάνουν δημιουργική γραφή, εικαστικά κ.ά.

Σύμφωνα με την κ. Κεραμέως, το μέτρο θα ανακουφίσει τις οικογένειες των παιδιών, αφού σχεδιάστηκε έτσι ώστε το σχολείο να τελειώνει την ώρα που ολοκληρώνονται τα εργασιακά ωράρια και κάποιος εκ των δύο γονιών μπορεί να πάρει το παιδί από το σχολείο.

Νέο μήνυμα Κεραμέως για Πανελλήνιες - «Να κάνετε ό,τι σας γεμίζει και αξιοποιεί τις κλίσεις και τα ταλέντα σας»

Καλή επιτυχία στις υποψήφιες και τους υποψηφίους των Πανελληνίων Εξετάσεων 2022 ευχήθηκε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά της η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Προτρέπει τα παιδιά «αυτές τις ημέρες να βάλουν τα δυνατά τους και να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό» και προσθέτει, ότι το υπουργείο θα είναι δίπλα τους, «σε κάθε βήμα, να ακούμε τις σκέψεις σας, να στηρίζουμε τις προσπάθειές σας, να αξιοποιούμε τις φρέσκες ιδέες σας». Η Υπουργός Παιδείας δήλωσε πριν λίγο καιρό «Άρχισαν να γράφονται στα σχολεία μας Ουκρανοί μαθητές».

Ολόκληρο το μήνυμα της κυρίας Κεραμέως

«Αγαπητά μας παιδιά, σας εύχομαι από καρδιάς καλή επιτυχία! Να πετύχετε τους στόχους σας στις πανελλαδικές εξετάσεις, αλλά και μετά από αυτές. Να κάνετε ό,τι σας γεμίζει και αξιοποιεί τις κλίσεις και τα ταλέντα σας. Να ακολουθήσετε τα όνειρά σας μέχρι να τα πετύχετε, και να συνεχίσετε να ονειρεύεστε και να θέτετε νέους στόχους, κοιτώντας ψηλά, όπου μπορείτε και αξίζετε να φτάσετε.

Εμείς, από την πλευρά μας, θα συνεχίσουμε να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια ώστε οι δρόμοι των επιλογών σας να είναι ανοιχτοί, να είναι διευρυμένοι, να είναι με προοπτική. Να σας εξασφαλίσουμε περισσότερα και καλύτερα εφόδια, όποια εκπαιδευτική διαδρομή και αν ακολουθήσετε. Και να είμαστε δίπλα σας, σε κάθε βήμα, να ακούμε τις σκέψεις σας, να στηρίζουμε τις προσπάθειές σας, να αξιοποιούμε τις φρέσκες ιδέες σας.

Αυτές τις ημέρες βάλτε τα δυνατά σας, δώστε τον καλύτερό σας εαυτό! Και είμαι βέβαιη ότι τα καλύτερα έρχονται. Καλή επιτυχία σε όλες και σε όλους!».

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share