Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Γιάννης Οικονόμου: Ξεκινάει η «Ελληνική PISA» στα σχολεία

Τι θα ισχύσει με τις μαθησιακές διαγνωστικές εξετάσεις

16 Μαΐου 2022 11:51
Γιάννης Οικονόμου: Ξεκινάει η «Ελληνική PISA» στα σχολεία
Πηγή φωτογραφίας: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στις μαθησιακές διαγνωστικές εξετάσεις στα σχολεία αναφέρεται με tweet του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Ξεκινάει η "ελληνική PISA" καθώς στις 18/5 θα διεξαχθούν οι εξετάσεις διαγνωστικού χαρακτήρα για μαθητές/τριες της ΣΤ΄ τάξης των Δημοτικών & της Γ΄ τάξης των Γυμνασίων», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter. «Με σχέδιο αποσκοπούμε στην εξαγωγή συμπερασμάτων στη βάση των πραγματικών αναγκών των σχολείων μας», επισημαίνει.

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον νέο πρέσβη των ΗΠΑ - Ομιλία στη Βουλή για την ελληνοαμερικανική αμυντική συμφωνία

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον νέο πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Ελλάδα, Τζορτζ Τσούνης.

Δείτε επίσης: Ψυχρολουσία: «Δώρο» Μπάιντεν στον Ερντογάν τα F-16 λίγο πριν φτάσει στις ΗΠΑ ο Μητσοτάκης

Το μεσημέρι ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για την κύρωση του Δεύτερου Πρωτοκόλλου Τροποποίησης της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και των ΗΠΑ.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Διορθώνουμε την αδικία – Η μεσαία τάξη δεν θα πληρώσει την παγκόσμια ενεργειακή κρίση

μητσοτακησ-κυριακοσ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

«Η μεσαία τάξη δεν μπορεί να πληρώσει τη νύφη της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης, έχουμε το θάρρος και διορθώνουμε αυτή την αδικία» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στο 14ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo.

«Η Ελλάδα τον Ιούλιο του 2019 γύρισε σελίδα. Περάσαμε πολλές κρίσεις, από τον Έβρο και το Αιγαίο έως την πανδημία του κορωνοϊού και την ενεργειακή κρίση. Πρέπει να ενώσουμε τους πολίτες κάτω από ένα κοινό αίσθημα ασφάλειας.

Να ξαναδώσουμε αυτοπεποίθηση στους Έλληνες, να τους κάνουμε ξανά υπερήφανους. Είμαι υπερήφανος για όλα όσα επιτύχαμε μαζί. Γιατί οικονομία και κοινωνία κρατήθηκαν όρθιες. Οι πολίτες είδαν μεγάλα έργα να προχωρούν. Με χαλύβδινη άμυνα και πολύ ισχυρές συμμαχίες. Στον αντίποδα υπάρχουν πολύ μεγάλες δυσκολίες. Οι μισθοί παραμένουν χαμηλοί. Παλεύουν δύο Ελλάδες, αυτή που προχωρά και αυτή που μένει καθηλωμένη.

Οι περισσότεροι Έλληνες αναγνωρίζουν ότι όταν χρειάστηκε το κράτος στάθηκε δίπλα τους, εκτιμούν πως φυλάξαμε τα σύνορα μας και κάναμε πιο ισχυρή την Ελλάδα και χαίρονται γιατί το ψηφιακό κράτος κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη και γιατί πληρώνουν λιγότερους φόρους και λιγότερες εισφορές.

Ωστόσο οι Έλληνες απαιτούν να γίνουμε καλύτεροι. Να κάνουμε λοιπόν τον απολογισμό του έργου μας με σεμνότητα, μας περιμένουν καλύτερες ημέρες και ενωμένοι θα τα καταφέρουμε γιατί είμαστε λαός προκομμένος και μεθοδικός. Η δημοκρατία μας πιο ανθεκτική και η κοινωνία μας πιο ώριμη», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στην έναρξη του 14ου τακτικού Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share