Κυριακή, 26 Ιουνίου 2022

Self test - Σχολεία: Τι ισχύει από σήμερα για μαθητές και εκπαιδευτικούς (Video)

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα self test

4 Απριλίου 2022 08:20
Self test - Σχολεία: Τι ισχύει από σήμερα για μαθητές και εκπαιδευτικούς (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αλλάζει από σήμερα, Δευτέρα 4 Απριλίου, το πλαίσιο για τα self test μαθητών και εκπαιδευτικών στα σχολεία. Συγκεκριμένα, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα υποβάλλονται σε ένα self test την εβδομάδα. Παράλληλα, διαβάστε εδώ όλα τα σενάρια για τα πιστοποιητικό εμβολιασμού και τις μάσκες.

Έτσι, μαθητές και εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα εισέρχονται πλέον στις σχολικές τάξεις έχοντας υποβληθεί σε ένα self test εβδομαδιαίως, το οποίο θα πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο την Τρίτη.

Παράλληλα, οι μαθητές όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένοι και μη, καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί, θα πρέπει να προμηθευθούν έως και την Τρίτη 5 Απριλίου, τρία δωρεάν αυτοδιαγνωστικά τεστ από τα φαρμακεία.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα self test

Σημειώνεται πως:

  • Ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self test) είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, εμβολιασμένους και μη, καθώς και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς.
  • Βεβαίωση αρνητικού self test οφείλουν να φέρουν όλοι οι μαθητές από 4 έως 18 ετών καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί.
  • Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε δημόσιες σχολικές μονάδες και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί που απασχολούνται σε αυτές καταχωρίζουν τη δήλωση και το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα edupass.gov.gr, από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19.
  • Η δωρεάν διάθεση self test από τα φαρμακεία γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες, ώστε κατά τις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις να μπορούν να εξυπηρετούν έκτακτες ανάγκες.

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share