Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κλειστά σχολεία: Πώς θα λειτουργήσουν στην Αττική σήμερα (21/3) - Που δε θα χτυπήσει το κουδούνι στη χώρα

Με τον χιονιά και το κρύο να σαρώνουν την Ελλάδα τα τελευταία 24ωρα

21 Μαρτίου 2022 07:46
Κλειστά σχολεία: Πώς θα λειτουργήσουν στην Αττική σήμερα (21/3) - Που δε θα χτυπήσει το κουδούνι στη χώρα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το τσουχτερό κρύο στην Αττική και τα χιόνια του Σαββατοκύριακου δεν προκάλεσαν προβλήματα στη λειτουργία των σχολικών μονάδων, κι έτσι τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά σήμερα, Δευτέρα 21 Μαρτίου. Η περιφέρεια Αττικής εξέδωσε χθες ανακοίνωση σχετικά με το τι θα γίνει σήμερα με τα σχολεία, λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα.

Παράλληλα, δείτε ποια είναι η αναλυτική πρόγνωση του καιρού από ΕΜΥ για το επόμενο 24ωρο.

«Τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Αττική θα λειτουργήσουν κανονικά καθώς σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις δεν συντρέχει λόγος να ληφθούν ειδικά μέτρα για μη πραγματοποίηση των δια ζώσης μαθημάτων», αναφερόταν στην ανακοίνωση.

Διευκρινιζόταν, ωστόσο, πως σε περίπτωση που διαπιστωθεί επιδείνωση των καιρικών φαινομένων αυτό θα εκτιμηθεί και θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση. Η λειτουργία ή μη των βρεφονηπιακών σταθμών, αποτελεί ευθύνη των δήμων οι οποίοι και είναι αρμόδιοι να ενημερώσουν τους ενδιαφερόμενους.

κακοκαιρια-χιονια

Πού θα είναι κλειστά τα σχολεία

Κλειστά σχολεία στο Λιδωρίκι

Με απόφαση Δημάρχου αναστέλλεται η λειτουργία των Σχολικών Μονάδων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης στο Λιδωρίκι, για σήμερα Δευτέρα 21/3/2022, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, με σκοπό την υγεία και ασφάλεια μαθητών, γονέων, διδακτικού και λοιπού προσωπικού.

Κλειστά σχολεία στη Στενή Ευβοίας

Με απόφαση Δημάρχου αναστέλλεται η λειτουργία των Σχολικών Μονάδων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης στη Στενή του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων, για τη Δευτέρα 21/3/2022, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, με σκοπό την υγεία και ασφάλεια μαθητών, γονέων, διδακτικού και λοιπού προσωπικού.

Σχολεία: Ραγδαίες αλλαγές στα self test!

Μειώνεται ο αριθμός των self test στα σχολεία από δύο σε ένα ανά εβδομάδα. Αυτό ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, υποστηρίζοντας, όμως, ότι το θέμα θα αποφασίσει η επιτροπή, ενώ το επόμενο βήμα είναι η κατάργηση της μάσκας.

Παρά την αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες, μπορούμε να γυρίσουμε από τα δύο, στο ένα self-test την εβδομάδα στα σχολεία, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πλεύρης. «Αυτό που επισημαίνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είναι ότι το testing πρέπει να παραμείνει. Εμείς είμαστε από τις χώρες που έχουμε μείνει πολύ ψηλά στο testing και απλώς έχουμε αποφασίσει να το κάνουμε πιο στοχευμένο. Αλλά είμαστε σε υψηλό νούμερο», ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

«Αυτό για το οποίο συνεδριάζουν οι ειδικοί στην Επιτροπή είναι, ακριβώς λόγω αυτής της μετάλλαξης, να παραμείνουν τα τεστ στα σχολεία αλλά μπορούμε να γυρίσουμε από τα δύο στo ένα self test την εβδομάδα» πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας, αναφερόμενος στη μετάλλαξη Όμικρον 2 και στη συνεδρίαση της Επιτροπής.

κακοκαιρια-χιονια

«Οι οδηγίες, οι οποίες δίνονται είναι ότι όταν υπάρχει υπερμεταδοτικότητα του ιού, τα τεστ θα πρέπει να είναι πιο στοχευμένα και θα πρέπει να εστιάσουμε στην παρακολούθηση του κατά πόσο έχουμε πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας».

Ωστόσο, παρά την αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού, δεν παρατηρείται επιβάρυνση στο ΕΣΥ, τόνισε ο κ. Πλεύρης, καθώς δεν υπάρχει ιδιαίτερη αύξηση στις νοσηλείες και ο δείκτης των διασωληνωμένων συνεχώς βαίνει μειούμενος.

«Πράγματι, υπάρχει άνοδος των κρουσμάτων και εκτιμάται ότι στηρίζεται σε δυο παράγοντες. Πρώτον, ότι αρχίζει να επικρατεί σιγά-σιγά η υπομετάλλαξη της Όμικρον που είναι πιο μεταδοτική και δεύτερον, ότι πλέον κατά βάση σχεδόν το σύνολο των μέτρων που συνδέονται με τη διασκέδαση έχουν αρθεί».

Πάντως, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι «η πανδημία δεν έχει τελειώσει, αλλά σίγουρα έχει χαρακτηριστικά ως προς τη νόσηση που μας κάνουν πιο αισιόδοξους».

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share