Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κλειστά σχολεία στην Αττική: Ποια δε θα ανοίξουν τη Δευτέρα 14 Μαρτίου

Όσα δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης

13 Μαρτίου 2022 16:46
Κλειστά σχολεία στην Αττική: Ποια δε θα ανοίξουν τη Δευτέρα 14 Μαρτίου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο παγετός που θα επικρατεί τη νύχτα της Κυριακής, αλλά και το πρωί της Δευτέρας (14/3) αναγκάζει τις Αρχές να κρατήσουν κλειστά τα σχολεία σε ορισμένες περιοχές της Αττικής, που επλήγησαν από την κακοκαιρία «Φίλιππος».

Έτσι λοιπόν, με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη μετά από σχετικές διαβουλεύσεις με τους δημάρχους της Αττικής, κανονικά θα λειτουργήσουν από αύριο Δευτέρα 14/3/2022, όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Αττική.

Εξαιρούνται τα σχολεία των Δημοτικών Ενοτήτων Βιλίων και Ερυθρών, τα οποία θα παραμείνουν κλειστά. Στο Δήμο Ωρωπού, στο Καπανδρίτι, στο Πολυδένδρι, στις Αφίδνες, στη Μαλακάσα, στον Αυλώνα και στον Κάλαμο (εκτός από αυτά της περιοχής των Αγίων Αποστόλων) θα λειτουργήσουν από τις 10:00 το πρωί λόγω παγετού.

Ο Γιώργος Πατούλης δήλωσε σχετικά: «Προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού. Αύριο όλα τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά, προκειμένου τα παιδιά μας να επανέλθουν απρόσκοπτα στα μαθήματά τους, εκτός από τις περιπτώσεις όπου οι χαμηλές θερμοκρασίες και ο παγετός δημιουργούν προβλήματα προσβασιμότητας».

«Καμπανάκι» Σάκη Αρναούτογλου: Τα δύο πρόσωπα του καιρού αυτή την εβδομάδα – «Aγριεμένος ο φετινός Μάρτης» (photo)

αρναουτογλου-καιροσ

Ο καιρός έχει βελτιωθεί αισθητά σήμερα μετά την υποχώρηση της κακοκαιρίας «Φίλιππος», ωστόσο ο Σάκης Αρναούτογλου αναμένει νέες χαμηλές για την εποχή επίπεδα θερμοκρασιών από τα τέλη της εβδομάδας. «Στο μεταίχμιο δυο εποχών η χώρα αυτή την εβδομάδα!», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Ελληνική "Σιβηρία" η Εύβοια - Συγκλονίζει η εικόνα από την παγωμένη θάλασσα του Αλιβερίου (φωτο)

«Όπως είχα αναφέρει και στα δελτία καιρού της ΕΡΤ3 από την προηγούμενη εβδομάδα, αν και αισθητή, πρόσκαιρη θα είναι η άνοδος της θερμοκρασίας στις περισσότερες περιοχές της χώρας την ερχόμενη Τετάρτη όπου ο υδράργυργος θα σκαρφαλώσει στα ηπειρωτικά στους 13 με 15 και τοπικά στους 16 με 17 βαθμούς Κελσίου.

Από την Πέμπτη όμως πρώτα στα βόρεια και κυρίως το ερχόμενο Παρασκευοσαββατοκύριακο η θερμοκρασία θα ξαναπέσει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα κυρίως στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα συνοδεία χιονοπτώσεων ακόμα και σε περιοχές με πάρα πολύ χαμηλό υψόμετρο. Aγριεμένος ο φετινός Μάρτης», γράφει ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ.

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share