Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Σε ποιες περιοχές θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία λόγω του σφοδρού χιονιά (video)

Έντονη η χιονόπτωση σε πολλές περιοχές της χώρας

9 Μαρτίου 2022 08:46
Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Σε ποιες περιοχές θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία λόγω του σφοδρού χιονιά (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ξεκίνησε την επέλασή της η κακοκαιρία «Φίλιππος». Χιονοπτώσεις σημειώθηκαν τη νύχτα σε πολλές περιοχές του νομού Ιωαννίνων, ακόμη και μέσα στην πόλη.

Λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν και της χιονόπτωσης, όλα τα σχολεία του Δήμου Ιωαννιτών, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, σήμερα θα παραμείνουν κλειστά. Μηχανήματα αποχιονισμού και αλατιέρες βρίσκονται από τη νύχτα στους επαρχιακούς δρόμους και ειδικά στο ορεινό οδικό δίκτυο προκειμένου να κρατηθεί ανοιχτό, ενώ είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες.

κλειστα-σχολεια-χιονια

Λόγω των χιονοπτώσεων, πού σημειώνονται μετά το Μέτσοβο και κυρίως στα Γρεβενά, απαγορεύτηκε προσωρινά, η κυκλοφορία για νταλίκες και φορτηγά. Η αστυνομία σταματάει την κυκλοφορία τους, στα διόδια Δροσοχωρίου της Εγνατίας Οδού.

Κλειστά σχολεία και στην Κοζάνη

Με νεότερες ανακοινώσεις που εξέδωσαν, πολλοί δήμοι στην Δυτική Μακεδονία αναστέλλουν τη λειτουργία των σχολικών μονάδων, εξαιτίας της συνεχούς και έντονης χιονόπτωσης, ακόμη και στις πόλεις της ακριτικής περιφέρειας.

Ειδικότερα, στις Περιφερειακές Ενότητες Γρεβενών, Κοζάνης, Φλώρινας και Καστοριάς δεν θα λειτουργήσουν, σήμερα Τετάρτη 9 Μαρτίου, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και οι παιδικοί σταθμοί.

Καιρός σήμερα 9/3: Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας! Πού θα φέρει χιόνια η κακοκαιρία «Φίλιππος» - Καμπανάκι Αρναούτογλου, Μαρουσάκη, Καλλιάνου (Video)

Καιρός σήμερα 9/3: Ραγδαία θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας από σήμερα στη χώρα μας λόγω της κακοκαιρίας «Φίλιππος», με τους Κλέαρχο Μαρουσάκη, Σάκη Αρναούτογλου και Γιάννη Καλλιάνο να κρούον καμπανάκι για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων. Παράλληλα, δείτε εδώ τι προβλέπουν τα Μερομήνια για μέχρι και τον Απρίλιο.

Σάκης Αρναούτογλου: Πυκνές χιονοπτώσεις το Σάββατο - Τι δείχνουν τα στοιχεία για την Αττική

Νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου. Ειδικότερα, την Τετάρτη (8/3) το πρωί το βόρειο Ιόνιο και η Ήπειρος δεν θα έχουν κάποια φαινόμενα μόνο κατά διαστήματα αυξημένη συννεφιά καθώς και η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Στη Θεσσαλία, στη Στερεά, στην Εύβοια αλλά και περιοχές της Πελοποννήσου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές όπως και στις Κυκλάδες και στην Κρήτη. Πιο αξιόλογα θα είναι τα φαινόμενα στη Θεσσαλία, στη βορειοανατολική Στερεά, στην κεντρο-βόρεια Εύβοια μέχρι και τις Σποράδες με βροχές χαμηλά, χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα 200-400 μέτρα.

Μετά το μεσημέρι στην δυτική και κεντρική Μακεδονία τα φαινόμενα θα έχουν σταματήσει ενώ στο βόρειο Ιόνιο και στην Ήπειρο υπάρχει το ενδεχόμενο να σημειωθούν κάποιες μπόρες. Στη Θεσσαλία, στη Στερεά την Εύβοια και τις Σποράδες τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν.

Στην Αττική, τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές με τις πιο αξιόλογες να εκδηλώνονται στις πιο βόρειες - βορειοανατολικές περιοχές. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά - ημιορεινά πάνω από τα 400-500 μέτρα. Προς το μεσημέρι και μέχρι το απόγευμα θα επικρατήσει μόνο συννεφιά ενώ το βράδυ θα σημειωθούν ξανά φαινόμενα. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 10 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, προς το μεσημέρι θα σταματήσουν τα όποια φαινόμενα ενώ η θερμοκρασία τα αγγίξει τους 8 βαθμούς Κελσίου. Την Πέμπτη (10/03) θα έχει κρύο σχεδόν παντού στη χώρα ωστόσο τα σύννεφα δεν θα είναι το ίδιο πυκνά. Όπως τονίζει ο έμπειρος προγνώστης καιρού της ΕΡΤ, το δεύτερο μισό του Σαββάτου υπάρχουν ενδείξεις για πυκνές χιονοπτώσεις σχεδόν σε όλα τα ανατολικά ηπειρωτικά ακόμα και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα καθώς και στην Αττική.

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share