Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Ρέθυμνο: Έπεσε παράθυρο σε ολοκαίνουργιο σχολείο που κόστισε… 3,5 εκατ. ευρώ! (video)

Ευτυχώς δεν υπήρξε κάποιο ατύχημα με μαθητή ή εκπαιδευτικό

23 Φεβρουαρίου 2022 12:50
Ρέθυμνο: Έπεσε παράθυρο σε ολοκαίνουργιο σχολείο που κόστισε… 3,5 εκατ. ευρώ! (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αναστάτωση προκάλεσε το πρωί της Δευτέρας, 22 Φεβρουαρίου, σε μαθητές και εκπαιδευτικούς η αποκόλληση και πτώση κουφώματος πάνω σε θρανίο και καρέκλα στο 2ο νέο δημοτικό σχολείο Ατσιποπούλου στο Ρέθυμνο.

Από την πτώση του μεγάλου παραθύρου και μάλιστα μαζί με τα αλουμίνια, ευτυχώς δεν υπήρξε ατύχημα.

Κρήτη: Έψηνε κοψίδια και ταυτόχρονα καλλιεργούσε… χασίς!

Το απίστευτο αυτό περιστατικό -που σήκωσε στο πόδι γονείς και εκπαιδευτικούς- συνέβη προχθές, Δευτέρα, μετά το πρώτο διάλλειμα, όταν οι μαθητές είχαν επιστρέψει στις σχολικές αίθουσες.

Συνεργεία των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου, μαζί με τον ανάδοχο υπεργολάβο, έσπευσαν στο σχολείο για να αποκαταστήσουν τις ζημιές, οι οποίες πιθανόν να οφείλονται σε κακοτεχνίες, αν και το έργο δεν έχει ακόμα παραδοθεί επίσημα στην δημοτική αρχή.

Η διευθύντρια του σχολείου σοκαρισμένη αναφέρει ότι το συγκεκριμένο παράθυρο ήταν κλειστό, όταν ξαφνικά αποκολλήθηκε κι έπεσε. Όπως λέει, κάθε φορά που ανοίγει ένα από τα παράθυρα για να αεριστούν οι αίθουσες, φοβάται στο ενδεχόμενο μιας νέας πτώσης.

Στο «φως και άλλες κακοτεχνίες στο ολοκαίνουργιο σχολείο Ατσιποπούλου

σχολειο-ρεθυμνο

Η πτώση του παραθύρου όμως έφερε στο προσκήνιο και άλλα μικροπροβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο, το οποίο κατασκευάστηκε την διετία 2019-2020 και δεν έχει ακόμα παραδοθεί επίσημα στην δημοτική αρχή. Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού ύψους 3,5 εκατ. ευρώ, το οποίο όμως ίσως και να κρύβει αν όχι κακοτεχνίες, σίγουρα αστοχίες.

Σε κάθε περίπτωση, η δημοτική αρχή δια στόματος του αντιδημάρχου Παιδείας, καθιστά σαφές πως δεν πρόκειται να παραλάβει επίσημα το έργο στα τέλη του χρόνου, εάν νωρίτερα ο ανάδοχος δεν αποκαταστήσει τα όποια προβλήματα έχουν ανακύψει. Το σχολείο υψηλών προδιαγραφών, που λειτούργησε για πρώτη χρονιά πέρυσι, φιλοξενεί 225 μαθητές.

Πηγή: neakriti

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share