Παρασκευή, 20 Μαΐου 2022

Σχολεία: Μυστήριο με το άνοιγμά τους από Δευτέρα στην Αττική - Τι θα γίνει με τα self test και τις απουσίες

Όλα όσα εξετάζονται

29 Ιανουαρίου 2022 12:52
Σχολεία: Μυστήριο με το άνοιγμά τους από Δευτέρα στην Αττική - Τι θα γίνει με τα self test και τις απουσίες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα σχολεία όλης της χώρας αναμένεται να ανοίξουν κανονικά τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου, μετά τα τεράστια προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία «Ελπίδα». Μαθητές και εκπαιδευτικοί επιστρέφουν στις τάξεις με τα μέτρα που έχει ανακοινώσει ήδη το υπουργείο Παιδείας ενάντια στη διασπορά του κορωνοϊού.

Ωστόσο, το υπουργείο Παιδείας θα ανακοινώσει σύμφωνα με πληροφορίες αύριο Κυριακή (30/1) αν σε κάποια σχολεία της Αττικής θα συνεχιστεί η τηλεκπαίδευση. Υπενθυμίζεται ότι τα σχολεία έμειναν κλειστά στην Αττική και πολλές περιοχές της χώρας από τη Δευτέρα μέχρι και την Παρασκευή. Επιπλέον, την Πέμπτη και την Παρασκευή τα σχολεία λειτούργησαν με τηλεκπαίδευση.

Το ερώτημα είναι πλέον αν θα ανοίξουν οι σχολικές αίθουσες για όλους τους μαθητές. Κι’ αυτό γιατί σε πολλούς δήμους της χώρας πυκνό χιόνι παραμένει στους δρόμους καθώς και στα προαύλια των σχολείων.

Σε πολλές περιοχές κυρίως στα βόρεια προάστια της Αττικής, υπάρχουν αναφορές για μεγάλες ποσότητες χιονιού και πτώση δέντρων στις αυλές ορισμένων σχολικών συγκροτημάτων. Το γεγονός αυτό καθιστά απαραίτητο τον καθαρισμό τους, πριν τα παιδιά μπουν και πάλι στις τάξεις για μάθημα.

Τι θα γίνει με self test και απουσίες

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, στις σχολικές μονάδες που επαναλειτουργούν οι μαθητές θα πρέπει να διενεργούν ένα self-test πριν την προσέλευσή τους στο σχολείο.

Oι μαθητές όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένοι και μη, καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί προμηθεύτηκαν ήδη δωρεάν self test από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των ημερών από 24 Ιανουαρίου έως και 8 Φεβρουαρίου 2022. Οι γονείς μπορούσαν να πάρουν από τα φαρμακεία self test μέχρι και τη Δευτέρα 24/1.

Οι απουσίες των μαθητών από την τηλεκπαίδευση των τελευταίων ημερών δεν θα προσμετρηθούν, εφόσον οφείλονται σε αντικειμενικούς λόγους και διατυπωθεί συγκεκριμένη αιτιολογία, όπως λχ διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, διευκρίνισε το Υπουργείο Παιδείας.

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share