Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Εικόνες απόλυτης ντροπής στην Καβάλα: Μαθητές Γυμνασίου κάνουν μάθημα τυλιγμένοι σε… κουβέρτες! (photos)

Εν έτει 2022 στην Ελλάδα βλέπουμε αυτές τις θλιβερές εικόνες

28 Ιανουαρίου 2022 10:01
Εικόνες απόλυτης ντροπής στην Καβάλα: Μαθητές Γυμνασίου κάνουν μάθημα τυλιγμένοι σε… κουβέρτες! (photos)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αξεσουάρ… τείνουν να γίνουν οι κουβέρτες στα σχολεία, με τους μαθητές να τις κουβαλούν μαζί με τις σάκες και το κολατσιό τους, στις αίθουσες.

Καβάλα: Το πρόλαβαν το κακό - Αυτοκίνητο παραλίγο να… «βουτήξει» στο κενό μετά από τροχαίο

Μετά τις φωτογραφίες που ήρθαν χθες στο φως της δημοσιότητας από το σχολείο στις Σέρρες, ένα ακόμη σχολείο αυτή την φορά στη Καβάλα, δείχνει πώς προσπαθούν οι μαθητές να ζεσταθούν μέσα στις σχολικές αίθουσες.

Μετά από μία ολιγοήμερη παύση της εκπαιδευτικής διαδικασίας στην κορύφωση της κακοκαιρίας «Ελπίδα», οι μαθητές (και) της Καβάλας επέστρεψαν στα θρανία. Ωστόσο, οι χαμηλές θερμοκρασίες επιμένουν…

σχολειο-καβαλα-κουβερτεσ

Ανοιχτά παράθυρα ορίζουν τα πρωτόκολλα

Με τα υγειονομικά πρωτόκολλα να ορίζουν υποχρεωτικό το ανοιχτό παράθυρο καθ’ όλη τη διάρκεια του μαθήματος, όσο και να… «καίνε» τα καλοριφέρ, δεν επαρκούν για να ζεσταθούν τα παιδιά.

Σε Γυμνάσιο της Καβάλας, τις τελευταίες μέρες οι μαθητές φέρνουν στην τάξη από το σπίτι τους… κουβέρτες (!) με τις οποίες κουκουλώνονται για να μπορέσουν να «βγάλουν» το μάθημα.

Οριστικό: Κλειστά τα σχολεία και την Παρασκευή (28/1) σε Αττική και Κρήτη

Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και μεθαύριο, Παρασκευή 28 Ιανουαρίου, σε περιοχές της ελληνικής επικράτειας.

Συγκεκριμένα, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ανακοίνωσε ότι για την Περιφέρεια Αττικής και την Κρήτη ισχύουν τα ακόλουθα:

σχολειο-καβαλα-κουβερτεσ

1. Αύριο Πέμπτη 27 και μεθαύριο Παρασκευή 28 Ιανουαρίου ύστερα από συνεννόηση με τις Περιφέρειες τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν δια ζώσης, αλλά με τηλεκπαίδευση.

2. Αύριο Πέμπτη 27 και μεθαύριο Παρασκευή 28 Ιανουαρίου, θα παραμείνουν κλειστοί οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και ατόμων με αναπηρία και τα κέντρα διημέρευσης - ημερήσιας Φροντίδας.

3. Για αύριο Πέμπτη 27 Ιανουαρίου υπάρχει ισχυρή σύσταση για τηλεεργασία στον ιδιωτικό τομέα όπου είναι δυνατόν, ενώ στο Δημόσιο θα υπάρξει τηλεεργασία ανάλογα με τις ανάγκες των υπηρεσιών και τυχόν προβλήματα πρόσβασης.

4. Αύριο Πέμπτη 27 και μεθαύριο 28 Ιανουαρίου, δεν θα λειτουργήσουν τα δικαστήρια.

5. Για αύριο Πέμπτη 27 Ιανουαρίου, τα καταστήματα δύναται να λειτουργήσουν από 10.00 έως 18.00.

6. Για αύριο Πέμπτη 27 Ιανουαρίου, δεν επιτρέπονται οι υπηρεσίες διανομής (delivery) και οι ταχυδρομικές υπηρεσίες (courier).

7. Αύριο Πέμπτη 27 Ιανουαρίου, δεν θα πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένοι παιδικοί εμβολιασμοί στο mega εμβολιαστικό κέντρο Προμηθέας και στο Παίδων Πεντέλης. Οι υπόλοιποι εμβολιασμοί παιδιών, καθώς και οι εμβολιασμοί ενηλίκων θα γίνουν κανονικά. Για όσους δεν προσέλθουν σε προγραμματισμένο ραντεβού, θα σταλεί σε κάθε περίπτωση sms για νέο ραντεβού.

Φωτογραφίες: kavalaspot.gr

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share