Πέμπτη, 19 Μαΐου 2022

Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Με ευθύνη των Δήμων η λειτουργία τους στην Αττική – Η διευκρίνιση της Περιφέρειας

Δόθηκαν διευκρινίσεις από τους αρμόδιους φορείς

26 Ιανουαρίου 2022 13:48
Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Με ευθύνη των Δήμων η λειτουργία τους στην Αττική – Η διευκρίνιση της Περιφέρειας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στους δήμους ανήκει η ευθύνη της λειτουργίας (ή μη) των βρεφονηπιακών σταθμών από αύριο Πέμπτη 27 Ιανουαρίου, σύμφωνα με την διευκρίνιση που κάνει η Περιφέρεια Αττικής.

Υπενθυμίζουμε ότι αύριο τα σχολεία στην Αττική θα παραμείνουν κλειστά και τα μαθήματα θα γίνουν με τηλεκπαίδευση, όπως και την Παρασκευή.

Η ανακοίνωση της Περιφέρειας

«Με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη κλειστά θα παραμείνουν και αύριο 27 Ιανουαρίου τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Αττικής.

Με στόχο την πρόληψη ατυχημάτων και την καλύτερη προάσπιση της ασφάλειας των παιδιών, με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και κατόπιν σχετικών συστάσεων και εισηγήσεων των οικείων Δήμων, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά και δε θα πραγματοποιηθούν δια ζώσης μαθήματα αύριο Πέμπτη 27 Ιανουαρίου. Να σημειωθεί ότι η λειτουργία ή μη των βρεφονηπιακών σταθμών αποτελεί ευθύνη των δήμων οι οποίοι και θα ενημερώσουν τους ενδιαφερόμενους».

σελφ-τεστ-σχολεια

Σχολεία - Νέα ανακοίνωση για τα self test: Πότε πρέπει να κάνουν οι μαθητές

Ανακοίνωση για τους μαθητές που θα γυρίσουν κανονικά στα σχολεία τους την Πέμπτη 27/01 και πότε πρέπει να κάνουν self test, εξέδωσε το υπ. Παιδείας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, για τη δια ζώσης παρακολούθηση των μαθημάτων, οι μαθητές θα πρέπει από σήμερα, Τετάρτη να κάνουν το self test.

Σχολεία - Επίσημο: Κλειστά και αύριο (27/1) στην Αττική - Με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα (video)

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

«Το γραφείο του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αλέξανδρου Κόπτση, ανακοινώνει:

• Αύριο Πέμπτη, 27.1.2022 και Παρασκευή, 28.1.2022, σε όλες τις περιοχές της χώρας στις οποίες αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων μετά από αποφάσεις Δήμων ή Περιφερειών, θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση, προκειμένου να υπάρξει επαρκής χρόνος για την αποκατάσταση της εύρυθμης κυκλοφορίας και της λειτουργίας των σχολείων. Στις λοιπές περιοχές τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά.

σελφ-τεστ-σχολεια

• Σε όσες σχολικές μονάδες επαναλειτουργήσουν αύριο Πέμπτη 27.1.2022, οι μαθητές θα διενεργήσουν το self-test σήμερα, Τετάρτη 26.1.2022, και σε κάθε περίπτωση πριν την προσέλευσή τους στο σχολείο αύριο. Ομοίως, σε κάθε σχολείο που επαναλειτουργεί μετά από αναστολή, οι μαθητές θα διενεργούν self-test πριν από την προσέλευσή τους στο σχολείο. Το επόμενο self-test θα διενεργείται την επόμενη προκαθορισμένη ημέρα (για προσέλευση Τρίτη – Παρασκευή).

• Υπενθυμίζεται ότι η τηλεκπαίδευση θα λειτουργήσει για όλες τις σχολικές μονάδες πρωινές ώρες (πλην των εσπερινών σχολείων)».

Πού δηλώνουμε το self test

Η δήλωση και το αποτέλεσμα για τις δημόσιες σχολικές μονάδες καταχωρίζεται στη πλατφόρμα edupass.gov.gr, από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19,

H πλατφόρμα αφορά μόνο τις δημόσιες σχολικές μονάδες. Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε ιδιωτικές σχολικές μονάδες και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί εξακολουθούν να δηλώνουν το αποτέλεσμα των self-test στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr και να εκδίδουν την Σχολική Κάρτα για COVID-19.

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share