Κυριακή, 14 Αυγούστου 2022

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Κλείνει τα σχολεία στην Αττική η κακοκαιρία - Σενάριο για «λουκέτο» μέχρι την Τετάρτη (26/1)

Τι ανέφερε ο Γιώργος Πατούλης - Ποια τα πρώτα σχολεία που κλείνουν στην Ελλάδα

23 Ιανουαρίου 2022 09:02
Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Κλείνει τα σχολεία στην Αττική η κακοκαιρία - Σενάριο για «λουκέτο» μέχρι την Τετάρτη (26/1)
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Η κακοκαιρία «Ελπίδα» φέρνει αποφάσεις για τα σχολεία εξαιτίας των χιονοπτώσεων και των χαμηλών θερμοκρασιών, με όλες τις προβλέψεις να λένε πως θα «χτυπήσει» την Αττική δυναμικά από Δευτέρα (24/1), με αποτέλεσμα να κλείσουν.

Αυτό είπε το πρωί της Κυριακής 23ης Ιανουαρίου, μιλώντας στα ΜΜΕ, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης. Ο ίδιος ανέφερε πως θα υπάρξει σύσκεψη στην Περιφέρεια επί του θέματος εντός της ημέρας, αλλά σύμφωνα με τα προγνωστικά του καιρού, τα σχολεία στην Αττική αναμένεται να είναι κλειστά την Τρίτη (25/1) και ενδεχομένως και την Τετάρτη (26/1).

Εξάλλου, σε ορισμένες περιοχές της χώρας ανακοινώθηκε ήδη ότι θα υπάρχουν κλειστά σχολεία τη Δευτέρα.

Ποια σχολεία κλείνουν ήδη στην Ελλάδα

Τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου με απόφαση του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτριου Κωστούρου όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ναυπλιέων θα παραμείνουν κλειστά ως προληπτικό μέτρο προς αποφυγή προβλημάτων.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα θα επικρατήσουν τις επόμενες ημέρες με κύρια χαρακτηριστικά τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, τον παγετό και πιθανές χιονοπτώσεις.

Οι καιρικές συνθήκες αυτές καθιστούν δύσκολη τη μετακίνηση των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας και ακόμη δυσκολότερη την παραμονή των μαθητών και εκπαιδευτικών στις αίθουσες με δεδομένη την αναγκαιότητα του συνεχούς εξαερισμού των σχολικών χώρων.

Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα παραμείνουν ανοιχτοί για την εξυπηρέτηση των γονέων που εργάζονται στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα. Είναι στην διακριτική ευχέρεια του κάθε γονέα να χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες των σταθμών.

Ο Δήμος Ανωγείων λόγω της επικείμενης κακοκαιρίας ανακοίνωσε ότι τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα 24/1/2022 μέχρι νεότερης ανακοίνωσης από το Δήμο.

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share