Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός - Σχολεία: Νέα self test από αύριο (19/1) - Πόσα κρούσματα έβγαλαν σήμερα

Τα κρούσματα στα σχολεία μειώνονται, διαπιστώνει το υπουργείο Παιδείας

18 Ιανουαρίου 2022 09:44
Κορωνοϊός - Σχολεία: Νέα self test από αύριο (19/1) - Πόσα κρούσματα έβγαλαν σήμερα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Από αύριο (19/1) ξεκινά και πάλι η διανομή των νέων self test από τα φαρμακεία για τους μαθητές. Εντοπίστηκαν 8.728 θετικά self test από τους νέους ελέγχους που διενεργήθηκαν στα σχολεία.

Τα κρούσματα στα σχολεία μειώνονται, διαπιστώνει το υπουργείο Παιδείας. Όπως ανέφερε σήμερα η υφυπουργός, Ζέττα Μακρή, μέχρι χθες βράδυ είχαν δηλωθεί 8.278 θετικά self test, τονίζοντας πως είναι εν δυνάμει κρούσματα και θα πρέπει πρώτα να επιβεβαιωθούν.

Αντιικά χάπια για τον κορωνοϊό: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα - Συνεδριάζει απόψε η επιτροπή

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ανέφερε ότι αύριο θα μοιραστούν από τα φαρμακεία νέα self test στους μαθητές, επισημαίνοντας πως σε κάθε σχολείο υπάρχει ένας υπεύθυνος covid στον οποίο μπορούν να προσφεύγουν οι γονείς για να λύνεται κάθε τους απορία.

Η κ. Μακρή είπε επίσης ότι σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ από τα κρούσματα που διαπιστώνονται σε μαθητές στα σχολεία, μόνο το 30% οφείλεται στη σχολική δραστηριότητα.

σελφ-τεστ-σχολεια

Για το άνοιγμα των σχολείων, η ίδια επανέλαβε την πάγια θέση της κυβέρνησης ότι τα παιδιά είναι προστατευμένα μέσα στο σχολικό περιβάλλον γιατί ελέγχονται, ενώ σημείωσε πως τα κρούσματα στα σχολεία μειώνονται κι αυτό οφείλεται στα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα λειτουργίας.

Σχετικά με την άδεια ειδικού σκοπού για την άδεια ειδικού σκοπού, προανήγγειλε πως εντός των επομένων ημερών αναμένεται να υπάρξουν ανακοινώσεις, λέγοντας ότι «αναζητείται η χρυσή τομή», ώστε οι γονείς που την έχουν ανάγκη να εξυπηρετηθούν, αλλά και «να μη γίνει κατάχρηση».

Τέλος, για τις καταλήψεις στα σχολεία, η κ. Μακρή είπε ότι την Παρασκευή ήταν περίπου 300 αλλά μειώνονται, και υπενθύμισε ότι σε αυτή την περίπτωση ενεργοποιείται η τηλεκπαίδευση.

Ανοίγει η πλατφόρμα για την 4η δόση - Μικρή «ανάσα» στα μέτρα από βδομάδα

Έναν χρόνο μετά την έναρξη των εμβολιασμών στην χώρα μας και μια φράση της Προέδρου της Επιτροπής, Μαρίας Θεοδωρίδου, προσγείωσε στην πραγματικότητα όσους ονειρεύονται από τώρα ότι η πανδημία έχει τελειώσει βλέποντας την πτωτική πορεία των κρουσμάτων.

«Ο κορωνοϊός είναι δίπλα μας, στο σπίτι μας, στην αυλή μας. Πρέπει το φρένο της διάδοσής του να υπάρχει σταθερά για να μην δίνουμε την ευκαιρία να προκαλεί και να «γεννάει» καινούργιες μεταλλάξεις». Τα λεγόμενα της κας Θεοδωρίδου αλλά και οι 101 νεκροί σε μια ημέρα δείχνουν ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει.

σελφ-τεστ-σχολεια

Κυβέρνηση και επιστήμονες παρακολουθούν καθημερινά τα επιδημιολογικά δεδομένα και μέχρι να δούμε τους αριθμούς των νεκρών και των διασωληνωμένων να μειώνονται αισθητά, οι όποιες χαλαρώσεις στα μέτρα θα αντιμετωπίζονται με επιφυλακτικότητα.

Παρόλα αυτά, την Τετάρτη θα συνεδριάσει η επιτροπή των ειδικών προκειμένου να αποτιμήσει την κατάσταση και να κάνει τις εισηγήσεις της προς την κυβέρνηση. Και όπως όλα δείχνουν από την ερχόμενη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου θα δούμε κάποιες μικρές χαλαρώσεις στα μέτρα που αποφασίστηκαν πριν την Πρωτοχρονιά. Όμως, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι «ανάσες» αυτές θα είναι με το σταγονόμετρο τουλάχιστον έως το τέλος του μήνα.

Ανοίγει η πλατφόρμα για την 4η δόση

Η κρισιμότητα της κατάστασης φαίνεται και από το γεγονός ότι ειδικά για τους ανοσοκατεσταλμένους ήρθε η ώρα για την 4η δόση. Η πλατφόρμα για ραντεβού θα ανοίξει στις 20 Ιανουαρίου. Πρόκειται για άτομα που είναι σε ανοσοκαταστολή από νοσήματα και από ειδικές θεραπείες. Και στα άτομα αυτά περιλαμβάνονται και οι ηλικίες από 12 ετών και πάνω.

Έτσι θα βεβαιώνονται τα πρόστιμα στους άνω των 60 ετών

Τον τρόπο με τον οποίο η ΑΑΔΕ θα εκδίδει και θα βεβαιώνει σε μηνιαία βάση τα διοικητικά πρόστιμα σε πρόσωπα που έχουν συμπληρώσει το 60ο έτος της ηλικίας τους και που παρά τη σχετική υποχρέωσή τους δεν θα έχουν εμβολιαστεί μέχρι και την 16η ημέρα κάθε μήνα περιέγραψε ο επικεφαλής της υπηρεσίας Γιώργος Πιτσιλής.

Όπως τόνισε, η ενημέρωση των πολιτών θα γίνεται με τις συνήθεις διαδικασίες της ΑΑΔΕ με ενημέρωση μέσω της ψηφιακής πύλης myaade στο gov.gr, δηλαδή της ανάρτησης της πράξης επιβολής το προστίμου και της εμφάνισης της οφειλής στις πληροφορίες οφειλών.

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share