Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Σχολεία - Εκπαιδευτικοί: Πάνω από 4.700 άμεσες προσλήψεις αναπληρωτών – Όσα ανακοίνωσε επίσημα η Κεραμέως

"Ανάσα" στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας

10 Ιανουαρίου 2022 18:20
Σχολεία - Εκπαιδευτικοί: Πάνω από 4.700 άμεσες προσλήψεις αναπληρωτών – Όσα ανακοίνωσε επίσημα η Κεραμέως
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα πως έρχονται άμεσα προσλήψεις εκπαιδευτικών σε σχολεία της χώρας.

Άλλωστε, τα εκπαιδευτικά ιδρύματα που άνοιξαν ξανά σήμερα (10/1) μετά τις διακοπές των εορτών, πάσχουν από κενά, καθώς τα κρούσματα κορωνοϊού σε μαθητές και εκπαιδευτικούς ήταν χιλιάδες.

Πανεπιστήμια: «Πράσινο φως» από την Κεραμέως για το άνοιγμα

κεραμεωσ-παιδεια

Η ανακοίνωσης της κας Κεραμέως:

«Πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας σήμερα των σχολείων μας μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, με μαθητές, εκπαιδευτικούς, στελέχη εκπαίδευσης, γονείς να τηρούν με συνέπεια το νέο υγειονομικό πρωτόκολλο προσερχόμενοι στις σχολικές μονάδες, με τα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης σε πλήρη συνέργεια.

Η μαζική διενέργεια αυτοδιαγνωστικών τεστ στο μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού που έχει εξεταστεί ταυτόχρονα για κορωνοϊό -1,6 εκατομμύρια μαθητών και εκπαιδευτικών μέσα σε 24 ώρες- είχε ως αποτέλεσμα την έγκαιρη ανίχνευση σχεδόν 16.000 εν δυνάμει κρουσμάτων, την απομόνωσή τους και την αποφυγή περαιτέρω διασποράς του ιού, όχι μόνο στην εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά και σε ολόκληρη την κοινωνία.

Στους μαθητές, εκπαιδευτικούς, στελέχη εκπαίδευσης και τοπικής αυτοδιοίκησης, γονείς αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ.

Σταθερή προτεραιότητα της Κυβέρνησης αποτελεί η ομαλή λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

κεραμεωσ-παιδεια

Για το σκοπό αυτό, σε συνεργασία με τα Υπουργεία Οικονομικών, Εσωτερικών και Ανάπτυξης, προχωρούμε άμεσα σε 4.784 προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών, 3.576 εξ αυτών με συμβάσεις τρίμηνης διάρκειας και 1208 αναπληρωτών (γενικής εκπαίδευσης, μαθητείας, ψυχολόγοι/κοινωνικοί λειτουργοί) με συμβάσεις ως τη λήξη του σχολικού έτους, προκειμένου να καλύψουν αυξημένες ανάγκες που προκύπτουν από απουσίες εκπαιδευτικών σχετιζόμενες με την πανδημία του κορωνοϊού.

Με την ανάληψη των καθηκόντων τους τις αμέσως επόμενες ημέρες, οι εκπαιδευτικοί αυτοί θα ενισχύσουν το ανθρώπινο δυναμικό της εκπαίδευσης στην απαιτητική συγκυρία της πανδημίας.

Με σχεδιασμό, ετοιμότητα, συνέργειες και αρωγό σύσσωμη την εκπαιδευτική κοινότητα, τα σχολεία μας συνεχίζουν το πολύτιμο εκπαιδευτικό τους έργο και συμβάλλουν τα μέγιστα και στην πρόληψη και την αντιμετώπιση της πανδημίας».

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share