Σάββατο, 29 Ιανουαρίου 2022

«Αναμπουμπούλα» με τα σχολεία! Οι φήμες για «λουκέτο» και η απάντηση της Νίκης Κεραμέως (photo-video)

Η απάντηση του Θάνου Πλεύρη

9 Νοεμβρίου 2021 12:14
«Αναμπουμπούλα» με τα σχολεία! Οι φήμες για «λουκέτο» και η απάντηση της Νίκης Κεραμέως (photo-video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

«Δεν υπάρχει καμία απολύτως συζήτηση για κλείσιμο των σχολείων. Πολλές ευχαριστίες στην εκπαιδευτική κοινότητα για την εξαιρετική τήρηση των μέτρων. Κλειστά είναι μόλις 6 τμήματα στα πάνω από 80.000. Το ποσοστό των παιδιών που νοσούν στο γενικό πληθυσμό μειώθηκε από το 29% στο 25%».

Αυτή είναι η απάντηση της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, στις φήμες, που διακινούνται τις τελευτές μέρες περί κλεισίματος των σχολείων λόγω της αύξησης κρουσμάτων κορωνοϊού. Επίσης, υποχρεωτικά σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self test) ή μοριακό έλεγχο rapid test (PCR) νόσησης για τον κορωνοϊό, θα υποβάλλονται για επιτακτικούς λόγους δημοσίου υγείας, οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και οι μαθητές.

Τι απαντά η Κεραμέως στις φήμες για κλείσιμο σχολείων

Οι φήμες ξεκίνησαν μετά από δημοσίευμα εφημερίδας στη Β.Ελλάδα η οποία ανέφερε ότι «σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να εισηγηθεί το μέτρο αυτό τις επόμενες μέρες κιόλας η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου και μέχρι και σήμερα καταγράφονται όλο και πιο αυξημένα κρούσματα σε παιδιά από 4 ως 18 χρονών, τα οποία στην συντριπτική τους πλειοψηφία δεν είναι εμβολιασμένα αφού δεν εντάσσονται στο εμβολιαστικό πρόγραμμα.

Ένα από τα σενάρια που πλέον - εξαιτίας των ολοένα και πιο επιβαρυντικών στοιχείων - αρχίζει να παίρνει «σάρκα και οστά» και κερδίζει έδαφος και μεταξύ των ειδικών, είναι το ενδεχόμενο να κλείσουν τα σχολεία από τις 15 Νοεμβρίου προκειμένου να ανακοπεί η εξάπλωση του κορωνοϊού μεταξύ των παιδιών».

Το κείμενο αυτό αναδημοσιεύτηκε και σε άλλα ΜΜΕ με αποτέλεσμα να προκληθεί αναστάτωση κυρίως σε γονείς παρά τις διαψεύσεις που ήρθαν τόσο από τον Γ.Γ. του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρο Κόπτση , ο οποίος υπογράμμισε ότι δεν υπάρχουν τέτοια σενάρια αλλά και από την υφυπουργό Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή η οποία τόνισε ότι «ας μιλήσουμε με αριθμούς και δεδομένα: ως προς τα τμήματα γενικής παιδείας στις δημόσιες σχολικές μονάδες, μόνο ένα ποσοστό 4,53% έχει πάνω από 25 μαθητές/μαθήτριες ανά τμήμα.

Ενώ αυτή τη στιγμή, έχουμε 8 μόνο κλειστά τμήματα λόγω κορονοϊού σε πάνω από 80.000 τμήματα σχολείων σε όλη την Ελλάδα. Ακολουθούμε την διεθνή τάση και πρακτική για ιδιαίτερα αυξημένο έλεγχο. Επενδύουμε στη διενέργεια πολλών τεστ, ως τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο για να ανιχνεύσουμε, να απομονώσουμε και, ως εκ τούτου, να περιορίσουμε τη μαζική διασπορά του κορωνοϊού».

Τα σχολεία δεν θα κλείσουν ξεκαθάρισε ο Θάνος Πλεύρης

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τρίτης, τόνισε σε κάθε τόνο πως όχι μόνο δεν θα υπάρξει lockdown αλλά δεν πρόκειται ούτε να κλείσουν τα σχολεία όπως διέρρευσαν κάποιοι στα social media. Για τα σχολεία, είπε ότι το πρωτόκολλο λειτουργεί υποδειγματικά και θα παραμείνουν ανοιχτά.

Ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι, παρά την πίεση, είναι διαχειρίσιμη η κατάσταση στο ΕΣΥ. Όπως είπε, υπάρχουν περιοχές που πιέζονται όπως η Θεσσαλία και η Βόρεια Ελλάδα, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι και η Αττική θα πιεστεί περισσότερο. Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι «σε Θεσσαλία και Βόρεια Ελλάδα είμαστε αρχικά σε πλήρη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα», προσθέτοντας ότι έχουν δοθεί κλίνες από ιδιωτικές κλινικές.

Για το ενδεχόμενο επιστράτευσης ιατρών, είπε ότι αν εντός της εβδομάδας δεν έχουν αποδεχθεί οικειοθελώς την πρόσκληση και δεν καλυφθούν οι θέσεις, θα υπάρξει επίταξη υπηρεσιών για περιοχές οι οποίες πιέζονται.

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share