Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

«Καμπανάκι» Γώγου για τα σχολεία: «Φόβος για διασπορά - Θα επανεκτιμηθούν τα μέτρα αν δούμε προβλήματα» (Video)

«Θεωρείται δύσκολο να δούμε οριζόντιο κλείσιμο στα σχολεία»

15 Σεπτεμβρίου 2021 09:36
«Καμπανάκι» Γώγου για τα σχολεία: «Φόβος για διασπορά - Θα επανεκτιμηθούν τα μέτρα αν δούμε προβλήματα» (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Στο ρεαλιστικό φόβο διασποράς του κορωνοϊού στα σχολεία και στο δύσκολο, εκτός απροόπτου, σενάριο να δούμε ένα οριζόντιο κλείσιμο, αναφέρθηκε μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή Σήμερα, ο Καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της Επιτροπής Επιστημόνων του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Χαράλαμπος Γώγος.

Όπως τόνισε ο κ. Γώγος ο φόβος για διασπορά του ιού στα σχολεία είναι υπαρκτός, ωστόσο κατά την εκτίμηση του ενδέχεται και να μην παρατηρηθεί έξαρση. Παράλληλα, διαβάστε όλες τις αλλαγές που θα ισχύσουν από φέτος για τα σχολεία.

Απο την άλλη, χαρακτήρισε δύσκολο αλλά υποσχόμενο το σύμπλεγμα μέτρων βάσει του οποίου λειτουργούν τα σχολεία και σε κάθε περίπτωση, όπως είπε, αν υπάρξει κάποιο πρόβλημα, θα επανεκτιμηθεί. «Θα το ξαναδούμε σε ένα μήνα το θέμα», πρόσθεσε.

Μάλιστα, ο καθηγητής υποστήριξε πως δεν αναμένεται να δούμε οριζόντιο κλείσιμο στα σχολεία . Όπως δήλωσε, λαμβάνοντας ως δεδομένα την εμβολιαστική κάλυψη η οποία εμποδίζει την πίεση στο ΕΣΥ και το γεγονός ότι τα παιδιά συνήθως νοσούν ελαφριά, θα διευκολυνθεί το κλείσιμο μεμωνομένων τμημάτων και όχι σχολείων. «Είναι πάρα πολύ βασικό για την κοινωνία να λειτουργήσει το σχολείο, σε περίπωση μεγάλης αύξησης κρουσμάτων όλα είναι πιθανά, αλλά είναι κάτι που δεν περιμένουμε», πρόσθεσε.

Εστίασε δε στα πλεονεκτήματα του αυξημένου testing και την συνεισφορά του στον έλεγχο μια ενδεχόμενης διασποράς: «Tα παιδία μπορεί να κολλήσουν και εκτός σχολείου. Σε περίπτωση που μολυνθούν, θα διαγνωστούν, θα ιχνηλατηθούν και έπειτα θα απομονωθούν».

Αναφορικά με την εντατικοποίηση των εμβολιασμών στις μικρές ηλικίες, ο καθηγητής σημείωσε πως πρέπει να συνεχίσει η ενημέρωση για αυτό το ζήτημα και να συμμετάσχουν σε αυτή οι παιδίατροι, ενώ όπως είπε καλούν και τον ίδιο τον συνεχώς γονείς, οι οποίοι έχουν ανησυχίες και ανασφάλειες.

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share