Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Νίκη Κεραμέως: Έρχονται εμβολιαστικά κέντρα στα Πανεπιστήμια

Όσα δήλωσε

27 Αυγούστου 2021 12:38
Νίκη Κεραμέως: Έρχονται εμβολιαστικά κέντρα στα Πανεπιστήμια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την έναρξη εμβολιασμών και εντός των Πανεπιστημίων προανήγγειλε η Νίκη Κεραμέως, λίγο μετά την ανακοίνωση των βάσεων για τις Πανελλαδικές του 2021.

Οι Βάσεις του 2021 ανακοινώθηκαν και η αρμόδια υπουργός, Νίκη Κεραμέως, έδωσε συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Η υπουργός Παιδείας ευχαρίστησε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα κάνοντας λόγο για μια δύσκολη χρονιά, όπου η Ελλάδα τα κατάφερε ενώ άλλες χώρες «δεν έκαναν καν εξετάσεις».

Οι φετινές Πανελλήνιες διεξήχθησαν ομαλά και φέτος υπήρξαν μεγάλες καινοτομίες, καθώς για πρώτη φορά οι υποψήφιοι μάθαιναν τα αποτελέσματά τουs μέσω SMS.

εμβολιαστικά κέντρα στα Πανεπιστήμια

Χαρακτήρισε μεταρρυθμίσεις με οφέλη για όλους την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ) και το παράλληλο μηχανογραφικό, καθώς όλοι βγαίνουν κερδισμένοι.

«Οι φοιτητές δεν εγκλωβίζονται πια στις σχολές» ανέφερε και τόνισε πως πια οι σπουδές έχουν αντίκρισμα και δεν υπάρχουν φαινόμενα να μπαίνουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση υποψήφιοι που έγραψαν 1, 2, 3 και 4 στα 20.

Σύμφωνα με την ίδια, ένα παιδί που μπαίνει σε σχολή με πολύ μικρή βαθμολογία δεν θα αποφοιτήσει ποτέ «μην κοροϊδευόμαστε» ενώ το 30% των φοιτητών δεν αποφοιτά ποτέ.

«Έχουμε τον χαμηλότερο ρυθμό αποφοίτησης σε όλη την ΕΕ» επεσήμανε η υπ. Παιδείας.

«Οι νέοι έχουν προοπτική, διέξοδο και θα αποκατασταθούν επαγγελματικά» υπογράμμισε ενώ πρόσθεσε πως πέρα από τα οφέλη για παιδιά και οικογένειες, κέρδος έχουν και τα πανεπιστήμια.

Σημείωσε ότι τα ΑΕΙ μπορούν να αλλάξουν την ΕΒΕ για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις της επόμενης χρονιάς.

Παράλληλα, μπαίνουν στον χάρτη και τα δημόσια ΙΕΚ, καθώς οι υποψήφιοι είχαν τη δυνατότητα να δηλώσουν δύο μηχανογραφικά. Μάλιστα, είπε ότι για τα δημόσια ΙΕΚ υπήρχαν υπερδιπλάσιες αιτήσεις φέτος και ένας στους τέσσερις επέλεξε δημόσιο ΙΕΚ σε άλλη περιφέρεια από τον τόπο κατοικίας.

Πρόσθεσε ότι από το φθινόπωρο θα μπουν εμβολιαστικά κέντρα σε όλα τα Πανεπιστήμια σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας.

Όπως είπε, τις επόμενες εβδομάδες ή τέλος Σεπτεμβρίου, έχει ήδη δρομολογηθεί η εγκατάσταση μονάδων εμβολιασμού στις σχολές, ενώ το εμβόλιο είναι μοναδικό δώρο της επιστήμης και απηύθυνε νέο κάλεσμα για μαζικούς εμβολιασμούς.

Κεραμέως εμβολιαστικά κέντρα στα Πανεπιστήμια

Νίκη Κεραμέως: Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία φέτος

Η κα Κεραμέως αναφέρθηκε και στον τρόπο λειτουργίας των σχολείων τη φετινή χρονιά, σημειώνοντας ότι στο επόμενο χρονικό διάστημα θα ανακοινωθούν τα σχετικά πρωτόκολλα, πάντα σε συνεννόηση με την Επιτροπή των ειδικών.

Τόνισε τη σημασία του εμβολιασμού, υπενθυμίζοντας τα μέτρα που θα ισχύσουν για τους ανεμβολίαστους μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικούς.

Τέλος, μίλησε και για τα νέα μαθήματα που μπαίνουν στο υποχρεωτικό πρόγραμμα διδασκαλίας από φέτος, όπως τα αγγλικά στο νηπιαγωγείο και ο ΣΕΠ και η ρομποτική στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Δημήτρης Καρακώστας: Στην Ιατρική Πατρών ο μαθητής που έχασε τους γονείς του από κορωνοϊό

Ο Δημήτρης Καρακώστας, ο νεαρός Ναυπάκτιος που έχασε και τους δύο γονείς του από κορωνοϊό πριν λίγους μήνες, τα κατάφερε! Πέρασε στην πρώτη του επιλογή και θα είναι φοιτητής Ιατρικής! Αυτό ήταν και το μεγάλο του όνειρο. Συγκέντρωσε 18.685 μόρια και έπιασε την βάση για την ιατρική Πατρών.

Ο νεαρός έγινε viral, καθώς θεωρήθηκε παράδειγμα για κάθε παιδί που βρίσκει δυσκολίες στην πορεία του. Ο Δημήτρης, μετά την απώλεια των δύο του γονιών στο νοσοκομείο του Ρίο, πέρασε μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Όμως, όταν κατανόησε πως οι γονείς του «περιμένουν» ακόμα από αυτόν, στάθηκε στα πόδια του, συνέχισε το διάβασμα και σάρωσε στις Πανελλαδικές.

Μάλιστα δέχτηκε τηλεφώνημα από τον πρωθυπουργό, ενώ ήταν και επίσημα προσκεκλημένος στο ετήσιο προεδρικό δείπνο για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

δημήτρης καρακώστας

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share