Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Πανελλαδικές Εξετάσεις: Σήμερα η τελευταία μέρα υποβολής των μηχανογραφικών

Μέχρι πότε μπορούν οι υποψήφιοι να διαγράψουν τις σχολές που δε θέλουν

28 Ιουλίου 2021 07:45
Πανελλαδικές Εξετάσεις: Σήμερα η τελευταία μέρα υποβολής των μηχανογραφικών
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πανελλαδικές Εξετάσεις: Λήγει σήμερα τα μεσάνυχτα η προθεσμία υποβολής του μηχανογραφικού δελτίου για τους υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων, όπως υπενθυμίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας. Έως τότε, και αφού επισκεφθούν την ηλεκτρονική διεύθυνση https://michanografiko.it.minedu.gov.gr και χρησιμοποιήσουν τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας, οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν οριστικοποιήσει το δελτίο τους.

Στους υποψηφίους προτείνεται να εκτυπώσουν ή/και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό (που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους. Παράλληλα δείτε πώς θα συμπληρώσετε σωστά το μηχανογραφικό σας.

Σημειώνεται ακόμη πως για οποιαδήποτε πληροφορία, υποστήριξη, ακόμα και χρήση υπολογιστή που τυχόν δεν διαθέτουν, οι υποψήφιοι θα μπορούν να απευθύνονται στα Λύκειά τους, τα οποία θα είναι ανοιχτά σήμερα Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021, μεταδίδει το ΑΜΠΕ. Την Πέμπτη 29-7-2021 και μέχρι τις 14:00, οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα να διαγράψουν σχολές που δεν επιθυμούν τελικά, ενώ η προσθήκη σχολών ή η αλλαγή σειράς προτιμήσεων δεν θα είναι δυνατή. Στη συνέχεια, η ειδική εφαρμογή θα κλείσει και θα αρχίσει ο έλεγχος και η επεξεργασία των προτιμήσεων των υποψηφίων.

Μέσα στην ίδια αποκλειστική προθεσμία, δηλαδή μέχρι και σήμερα Τετάρτη 28-7-2021 τα μεσάνυχτα, με τον ίδιο προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν το Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο (ΠΜΔ) για τα Δημόσια ΙΕΚ, στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση https://michanografiko.it.minedu.gov.gr του ΥΠΑΙΘ.

Πανελλαδικές Εξετάσεις: Σήμερα η τελευταία μέρα υποβολής των μηχανογραφικών

ΜΟΝΟ στην ΕΛΛΑΔΑ! Αριστούχοι με 21.000 μόρια μένουν έξω από τις σχολές που επιθυμούν (Video)

Πανελλαδικές Εξετάσεις: Αριστούχοι μαθητές με 21.000 μόρια μένουν έξω από τις σχολές που επιθυμούν! «Είναι άδικο άτομα με 5.000 μόρια λιγότερα από εμάς να περνούν στις δικές μας επιλογές». Ωστόσο, τη σύνταξη των γονιών του που πέθαναν από κορωνοϊό θα παίρνει ο αριστούχος Δημήτρης.

Μπορεί να συγκέντρωσε πάνω από 20.988 μόρια, μαζί με τα ειδικά μαθήματα, όμως δεν κατάφερε να μπει στη σχολή της επιλογής του, δηλαδή στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου λόγω της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.

Ο λόγος για τον Διονύση Κατάκαλο που έστειλε επιστολή στην Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως θέλοντας να αναδείξει πως αριστούχοι σαν και εκείνον θα μείνουν εκτός της σχολής επιλογής του λόγω της ΕΒΕ. «Έχουμε να περάσουμε τρεις ελάχιστες βάσεις εισαγωγής, τρεις κόφτες» εξηγεί ο ίδιος μιλώντας στο Open μη μπορώντας να πιστέψει πως για μόλις 0,4 μονάδες στο Ελεύθερο Σχέδιο δεν θα εισαχθεί στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο.

«Δεν μας δείνεται η δυνατότητα καν να διεκδικήσουμε αυτές τις θέσεις. Μόνη επιλογή είναι οι σχολές σε Πάτρα, Γιάννενα και Χανιά» συμπληρώνει ο Διονύσης και εκτιμά πως αυτές οι σχολές λόγω της ΕΒΕ θα έχουν εισακτέους με καλύτερες επιδόσεις στα γενικά μαθήματα απ' ότι σε ΕΜΠ και ΑΠΘ! «Υπάρχει ο κίνδυνος η Αρχιτεκτονική της Πάτρας να έχει υψηλότερο μέσο όρο βαθμολογίας επειδή πολλοί αριστούχοι θα τις επιλέξουν επειδή δεν έπιασαν τις ελάχιστες βάσεις εισαγωγής στα ειδικά μαθήματα» λέει χαρακτηριστικά.

Παρόμοια περίπτωση και η Φωτεινή Σαραφιανού που κατέφερε να συγκεντρώσει με τα ειδικά μαθήματα 21.000 μόρια αλλά και εκείνη μένει εκτός της σχολής επιλογής της και θα πρέπει αναγκαστικά να δηλώσει τις ίδιες σχολές με τον Διονύση. Η ίδια απευθυνόμενη στη Νίκη Κεραμέως ζητά να πάρει πίσω τις τρεις ΕΒΕ στην Αρχιτεκτονική. «Είναι άδικο άτομα με 5.000 μόρια να παρνάνε στις δικές μας επιλογές» σημειώνει.

Δείτε όσα είπαν τα δύο παιδιά:

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share