Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Μόνιμοι διορισμοί 11.700 εκπαιδευτικών - Ξεκίνησαν οι αιτήσεις

Πρόσκληση για μόνιμο διορισμό εκπαιδευτικών

26 Ιουλίου 2021 10:19
Μόνιμοι διορισμοί 11.700 εκπαιδευτικών - Ξεκίνησαν οι αιτήσεις
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Από σήμερα, Δευτέρα 26 Ιουλίου, έως και την Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021, καλούνται να υποβάλουν αίτηση-δήλωση προτιμήσεων περιοχών/μουσικών σχολείων για μόνιμο διορισμό οι εγγεγραμμένοι στους:

  • τελικούς πίνακες κατάταξης με σειρά προτεραιότητας υποψήφιων εκπαιδευτικών κλάδων/ειδικοτήτων ΠΕ60, ΠΕ70 και ΠΕ79.01, και
  • τελικούς πίνακες κατάταξης με σειρά προτεραιότητας υποψήφιων εκπαιδευτικών κλάδων ειδικοτήτων ΠΕ01, ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04.01, ΠΕ04.02, ΠΕ04.04, ΠΕ04.05, ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ08, ΠΕ33 και ΠΕ78

Οι αιτήσεις - δηλώσεις περιοχών προτίμησης/μουσικών σχολείων υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΠΣΥΔ).

Η Υπουργός Νίκη Κεραμέως δήλωσε:

«Καλούμε τους εκπαιδευτικούς μας να υποβάλουν τις αιτήσεις τους για μόνιμο διορισμό, ενισχύοντας το σημαντικότερο κεφάλαιο της παιδείας μας, το ανθρώπινο δυναμικό της. Από το Σεπτέμβριο, τα σχολεία μας της γενικής εκπαίδευσης θα έχουν άλλους 11.700 μόνιμους εκπαιδευτικούς, σε συνέχεια των 4.500 μόνιμων διορισμών που έγιναν στα ειδικά σχολεία μας πέρυσι.

Πάγιες ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό, που ως τώρα καλύπτονταν με αναπληρωτές, πλέον θα καλυφθούν από μόνιμους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι θα κάνουν πράξη το νέο, αναβαθμισμένο σχολείο. Με διορισμούς, επιμορφώσεις, βελτιωτική αξιολόγηση, επενδύουμε στους εκπαιδευτικούς μας, απελευθερώνουμε τη δημιουργικότητά τους, ενισχύουμε την εκπαίδευση της χώρας μας».

Μόνιμοι διορισμοί 11.700 εκπαιδευτικών - Ξεκίνησαν οι αιτήσεις

ΜΟΝΟ στην ΕΛΛΑΔΑ! Αριστούχοι με 21.000 μόρια μένουν έξω από τις σχολές που επιθυμούν (Video)

Πανελλαδικές Εξετάσεις: Αριστούχοι μαθητές με 21.000 μόρια μένουν έξω από τις σχολές που επιθυμούν! «Είναι άδικο άτομα με 5.000 μόρια λιγότερα από εμάς να περνούν στις δικές μας επιλογές». Ωστόσο, τη σύνταξη των γονιών του που πέθαναν από κορωνοϊό θα παίρνει ο αριστούχος Δημήτρης.

Μπορεί να συγκέντρωσε πάνω από 20.988 μόρια, μαζί με τα ειδικά μαθήματα, όμως δεν κατάφερε να μπει στη σχολή της επιλογής του, δηλαδή στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου λόγω της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.

Ο λόγος για τον Διονύση Κατάκαλο που έστειλε επιστολή στην Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως θέλοντας να αναδείξει πως αριστούχοι σαν και εκείνον θα μείνουν εκτός της σχολής επιλογής του λόγω της ΕΒΕ. «Έχουμε να περάσουμε τρεις ελάχιστες βάσεις εισαγωγής, τρεις κόφτες» εξηγεί ο ίδιος μιλώντας στο Open μη μπορώντας να πιστέψει πως για μόλις 0,4 μονάδες στο Ελεύθερο Σχέδιο δεν θα εισαχθεί στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο.

«Δεν μας δείνεται η δυνατότητα καν να διεκδικήσουμε αυτές τις θέσεις. Μόνη επιλογή είναι οι σχολές σε Πάτρα, Γιάννενα και Χανιά» συμπληρώνει ο Διονύσης και εκτιμά πως αυτές οι σχολές λόγω της ΕΒΕ θα έχουν εισακτέους με καλύτερες επιδόσεις στα γενικά μαθήματα απ' ότι σε ΕΜΠ και ΑΠΘ! «Υπάρχει ο κίνδυνος η Αρχιτεκτονική της Πάτρας να έχει υψηλότερο μέσο όρο βαθμολογίας επειδή πολλοί αριστούχοι θα τις επιλέξουν επειδή δεν έπιασαν τις ελάχιστες βάσεις εισαγωγής στα ειδικά μαθήματα» λέει χαρακτηριστικά.

Παρόμοια περίπτωση και η Φωτεινή Σαραφιανού που κατέφερε να συγκεντρώσει με τα ειδικά μαθήματα 21.000 μόρια αλλά και εκείνη μένει εκτός της σχολής επιλογής της και θα πρέπει αναγκαστικά να δηλώσει τις ίδιες σχολές με τον Διονύση. Η ίδια απευθυνόμενη στη Νίκη Κεραμέως ζητά να πάρει πίσω τις τρεις ΕΒΕ στην Αρχιτεκτονική. «Είναι άδικο άτομα με 5.000 μόρια να παρνάνε στις δικές μας επιλογές» σημειώνει.

Δείτε όσα είπαν τα δύο παιδιά:

Πανελλαδικές 2021: Ανακοινώθηκαν οι Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής στα Πανεπιστήμια - Έρχεται η κατάθεση των μηχανογραφικών

Γνωστές έγιναν οι Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής στα Πανεπιστήμια για τις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις, με το Υπουργείο Παιδείας να εκδίδει σήμερα (19/7) τη σχετική ανακοίνωση.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Παιδείας οι ΕΒΕ, που μπορούν να «κόψουν» υποψηφίους με υψηλούς βαθμούς, προκύπτουν από τις μέσες επιδόσεις των υποψηφίων ανά Επιστημονικό Πεδίο/Τομέα σε συνδυασμό με τους συντελεστές που όρισαν οι ίδιες οι Σχολές/Τμήματα των Πανεπιστημίων. Δηλαδή μια Σχολή/Τμήμα μπορεί να έχει επιλέξει ως Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής το 80% ή το 120% της μέσης επίδοσης των υποψηφίων ή οποιαδήποτε από τις ενδιάμεσες τιμές. Όπως, επίσης, μπορεί να έχει επιλέξει και για το/τα εμπλεκόμενο/-α Ειδικό/-ά Μάθημα/-τα ως Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής Ειδικού Μαθήματος ή Ειδικών Μαθημάτων το 70% ή το 110% της μέσης επίδοσης των υποψηφίων ή οποιαδήποτε από τις ενδιάμεσες τιμές μεταξύ αυτού του διαστήματος.

Επισημαίνεται ότι μαζί με τις ΕΒΕ εμφανίζονται και ο συντελεστής της κάθε ΕΒΕ, το Ειδικό Μάθημα ή πρακτική δοκιμασία – εφόσον απαιτείται για την εισαγωγή σε συγκεκριμένες Σχολές ή Τμήματα – και τέλος ο αντίστοιχος συντελεστής ΕΒΕ Ειδικού Μαθήματος.

Δείτε αναλυτικά τις Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής:

Δείτε τους πίνακες για τις σχολές ΓΕΛ ΚΑΙ ΕΠΑΛ ΕΔΩ.

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share