Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Αγγλικά στα νηπιαγωγεία από Σεπτέμβριο - Πώς θα γίνεται το μάθημα

Πώς θα διδάσκονται τα αγγλικά στα νηπιαγωγεία

6 Ιουλίου 2021 13:32
Αγγλικά στα νηπιαγωγεία από Σεπτέμβριο - Πώς θα γίνεται το μάθημα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες, βιωματικού χαρακτήρα, τα αγγλικά μπαίνουν από τη νέα σχολική χρονιά, που ξεκινά τον Σεπτέμβριο σε όλα τα νηπιαγωγεία της χώρας! Αυτό προβλέπει απόφαση της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως.

Τις ώρες που θα γίνονται οι δραστηριότητες στα αγγλικά, οι νηπιαγωγοί θα παραμένουν στην τάξη και θα έχουν ενεργό ρόλο στη διαδικασία, με βάση τις ανάγκες και την οργάνωση των δραστηριοτήτων, όπως συναποφασίζονται με τον καθηγητή των αγγλικών.

Με την ίδια απόφαση, επίσης, προβλέπεται «επιμόρφωση των αρμόδιων Συμβούλων Εκπαιδευτικού Έργου αγγλικής και νηπιαγωγών, καθώς και των εκπαιδευτικών αγγλικής γλώσσας και των νηπιαγωγών, προκειμένου να κατανοήσουν τις εκπαιδευτικές παραμέτρους και τη σημασία της εισαγωγής των αγγλικών στο Νηπιαγωγείο, να αντιληφθούν τα βασικά στοιχεία της φιλοσοφίας και της λειτουργίας του, να αναπτύξουν κατάλληλη μεθοδολογία και να καλλιεργήσουν συνεργατική κουλτούρα για το σχεδιασμό και υλοποίηση δραστηριοτήτων, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση θετικής στάσης απέναντι στην πολυγλωσσία και τη διαπολιτισμική προσέγγιση και αξιοποιώντας ψηφιακά και άλλα εργαλεία για τη μεταξύ τους συνεργασία.

Στο πλαίσιο προπαρασκευαστικής φάσης και κατά τη διάρκεια της επιμόρφωσής τους, οι εκπαιδευτικοί αγγλικής γλώσσας που τοποθετούνται στο Νηπιαγωγείο παρακολουθούν το πρόγραμμα της τάξης κατά τις διδακτικές ώρες που έχουν αναλάβει, με σκοπό την απαιτούμενη σταδιακή εξοικείωση των παιδιών μαζί τους αλλά και τη δική τους εξοικείωση με τα παιδιά, τους νηπιαγωγούς και το προσωπικό του σχολείου, καθώς και με το χώρο και το πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου. Οι νηπιαγωγοί ενημερώνουν τους γονείς και κηδεμόνες σχετικά και προετοιμάζουν τα παιδιά βάσει του πλαισίου εφαρμογής και των σχετικών οδηγιών», αναφέρει η απόφαση του υπουργείου.

Κεραμέως: Στόχος η διεύρυνση της αντίληψης των νηπίων

Σε δήλωσή της για την εισαγωγή των αγγλικών στα νηπιαγωγεία, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, δήλωσε: «Η εισαγωγή της αγγλικής γλώσσας, μέσω δημιουργικών δραστηριοτήτων, ήδη από τα πρώτα χρόνια της σχολικής ζωής, στοχεύει στη διεύρυνση της γλωσσικής αντίληψης των νηπίων, καθώς και τη διαμόρφωσή τους ως ενεργών πολιτών της παγκόσμιας κοινότητας, μέσα από τον εμπλουτισμό του προγράμματος του Νηπιαγωγείου με βιωματικές δράσεις.

Κάνοντας τη δέσμευσή μας πράξη, ξεκινήσαμε την αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης από τη βάση της εκπαιδευτικής πυραμίδας, το Νηπιαγωγείο, που πιστεύουμε ότι μπορεί να θεμελιώσει ένα συνολικά καλύτερο εκπαιδευτικό αποτέλεσμα σε όλες τις βαθμίδες. Μάλιστα, το πρόγραμμα «Εισαγωγή των αγγλικών στην προσχολική εκπαίδευση στην Ελλάδα» πρόσφατα διακρίθηκε με το Πιστοποιητικό Εθνικής Αναγνώρισης για την Ποιότητα στην Εκπαίδευση από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο για την Εκπαίδευση για την Ιδιότητα του Παγκόσμιου Πολίτη GENE (GlobalEducation Network Europe)».

Αγγλικά στα νηπιαγωγεία από Σεπτέμβριο - Πώς θα γίνεται το μάθημα

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021: Τα θέματα στα Ισπανικά - Πότε ανακοινώνονται οι βαθμολογίες

Στα Ισπανικά εξετάστηκαν σήμερα, Τρίτη (06/07) οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Την Τετάρτη (07/07) πραγματοποιούνται εξετάσεις στα Ιταλικά και την Πέμπτη (08/07) στην Αρμονία.

Δείτε παρακάτω τα θέματα στο Athensmagazine.gr:

Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης:

  • μέχρι τις 08:00 για τα μαθήματα με ώρα εξέτασης 08:30,
  • μέχρι τις 09:30 για το μάθημα με ώρα εξέτασης 10:00
  • μέχρι τις 16:00 για το μάθημα με ώρα εξέτασης 16:30 και
  • μέχρι τις 12:00 για το μάθημα με ώρα εξέτασης 12:30

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021: Τα θέματα στο Γραμμικό Σχέδιο

Η διάρκεια εξέτασης για τα μαθήματα:

  • των ξένων γλωσσών και της Αρμονίας είναι τρεις ώρες,
  • των Σχεδίων ( Ελεύθερο και Γραμμικό) είναι έξι ώρες,
  • του ειδικού μαθήματος «Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων» είναι περίπου είκοσι λεπτά.
  • για το μουσικό μάθημα «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία» η εξέταση της φωνητικής ή οργανικής μουσικής διαρκεί 2΄ με 6΄ λεπτά για κάθε υποψήφιο.
  • για το μουσικό μάθημα «Μουσική Αντίληψη και Γνώση», η εξέταση στο αντικείμενο της Μουσικής Αντίληψης έχει διάρκεια 30' λεπτών, ενώ η εξέταση στο αντικείμενο της Μουσικής Γνώσης έχει διάρκεια 2 ωρών.

Υπενθυμίζεται, ότι η προθεσμία διεξαγωγής Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) για το ακαδημαϊκό έτος 2021-22 είναι μέχρι και την Τετάρτη 7-7-2021.

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021: Ξεκινούν τα Ειδικά Μαθήματα - Στα Αγγλικά εξετάζονται οι υποψήφιοι

Αυτό είναι το πρόγραμμα των Ειδικών Μαθημάτων

Από τις 29 Ιουνίου έως και τις 9 Ιουλίου 2021 θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις των Ειδικών Μαθημάτων για τους υποψηφίους των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ στις Πανελλήνιες 2021.

Το Υπουργείο Παιδείας με ανακοίνωσή του υπενθυμίζει το αναλυτικό πρόγραμμα των εξετάσεων των Ειδικών Μαθημάτων και παραθέτει τα Εξεταστικά Κέντρα στα οποία θα πρέπει να προσέλθουν οι υποψήφιοι.

Πότε ξεκινούν τα Ειδικά Μαθήματα

Πότε θα γίνει η ανακοίνωση των βαθμών

Την Παρασκευή 9 Ιουλίου θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των υποψηφίων για τις Πανελλαδικές 2021. Σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Παιδείας που εστάλησαν στις σχολικές μονάδες (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) «η ανακοίνωση της βαθμολογίας των πανελλαδικών εξετάσεων προγραμματίζεται να γίνει την Παρασκευή 9-7-2021, ημέρα κατά την οποία θα λειτουργήσουν όλα τα ΓΕΛ ».

Οι Διευθυντές των Διευθύνσεων Δ.Ε. την Παρασκευή 9-7-2021 το πρωί, αμέσως μόλις παραλάβουν όλα τα σχετικά δέματα, παρακαλούνται να παραδώσουν στους Διευθυντές των Γενικών Λυκείων περιοχής ευθύνης τους τα δέματα που θα περιέχουν:

α. τα αποκόμματα των τετραδίων και

β. τις δύο εκτυπώσεις καταστάσεων.

Ο (Υπο)Διευθυντής κάθε ΓΕΛ μαζί με ένα μέλος του Συλλόγου Διδασκόντων, αμέσως μετά την παραλαβή των δύο καταστάσεων και των αποκομμάτων, πρέπει να προβούν στον απαραίτητο έλεγχο μεταξύ των αναλυτικών ονομαστικών καταστάσεων και των αποκομμάτων.

Στη συνέχεια οι (Υπο)Διευθυντές θα αναρτήσουν στις σχολικές μονάδες ΜΟΝΟ τις εκτυπωμένες καταστάσεις που περιλαμβάνουν ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ.

Την ίδια ώρα και μέρα θα γνωστοποιηθούν οι βαθμοί στους υποψηφίους με μία νέα διαδικασία μέσω μηνύματος στο κινητό τους τηλέφωνο (sms).

Παρόμοιο είναι το περιεχόμενο και του Φ.152/78915/Α5/01-07-2021 που αναφέρεται στα ΕΠΑΛ.

Ξεκίνησε η υποβολή μηχανογραφικού για τους υποψηφίους των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ - Πως βγαίνουν οι κωδικοί

Ειδικότερα, οι υποψήφιοι (ΓΕΛ ΕΠΑΛ) που ενδιαφέρονται να υποβάλουν μηχανογραφικό ή και παράλληλο μηχανογραφικό θα μπορούν να απευθύνονται στο Λύκειό τους από σήμερα, Παρασκευή 25 Ιουνίου μέχρι και την Τετάρτη 30 Ιουνίου για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password).

Στις ίδιες ημερομηνίες μπορούν να απευθύνονται στο Λύκειό τους και οι φετινοί τελειόφοιτοι που δεν έχουν υποβάλει αίτηση δήλωση για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2021, προκειμένου να δημιουργήσουν κωδικό ασφαλείας (password) για την υποβολή ΠΜΔ.

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέσα στον Ιούνιο.

Υπενθυμίζεται ότι το παράλληλο μηχανογραφικό δίνει τη δυνατότητα εισαγωγής σε Δημόσιο ΙΕΚ (ΔΙΕΚ) μέσω απολυτηρίου και άλλων παραμέτρων.

Ξεκίνησε η υποβολή μηχανογραφικού για τους υποψηφίους των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ - Πως βγαίνουν οι κωδικοί - Πότε ξεκινούν τα Ειδικά Μαθήματα

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Α. Από την Παρασκευή 25 Ιουνίου, πρέπει να προσέλθουν στο Λύκειό τους για να δημιουργήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) οι παρακάτω υποψήφιοι:

- Όσοι έχουν συμμετάσχει στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ έτους 2021, και κατέχουν ή αποκτούν απολυτήριο (οι υποψήφιοι ΓΕΛ) και απολυτήριο και πτυχίο (οι υποψήφιοι ΕΠΑΛ), προκειμένου στη συνέχεια να υποβάλουν Μ.Δ. για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ή/και Π.Μ.Δ. για την εισαγωγή τους σε δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ). Σημειώνεται ότι στην περίπτωση που κάποιος υποψήφιος υποβάλει Μ.Δ και ΠΜΔ ο προσωπικός κωδικός ασφαλείας (password) θα είναι ο ίδιος.

- Όσοι απόφοιτοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερησίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ τα έτη 2019 ή 2020, διεκδικώντας φέτος το 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση, προκειμένου να υποβάλουν Μηχανογραφικό Δελτίο. Επισημαίνεται ότι οι απόφοιτοι που είναι υποψήφιοι για το 10%, συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής με τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση. Οι υποψήφιοι αυτοί δεν έχουν τη δυνατότητα ή δικαίωμα να εξεταστούν ξανά σε ειδικό μάθημα ή στα αγωνίσματα για τα ΤΕΦΑΑ, αλλά συνυπολογίζονται τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση.

-Οι τελειόφοιτοι των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) έτους 2021 που δεν συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις αλλά επιθυμούν να υποβάλλουν Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο για την εισαγωγή τους σε δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ).

Επισημαίνεται ότι οι υποψήφιοι θα υποβάλουν το ΜΔ και το ΠΜΔ κατά το ίδιο χρονικό διάστημα το οποίο θα ανακοινωθεί αργότερα.

Β. Υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι που είχαν δηλώσει συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις 2021 και παραπέμπονται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, στις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου, καταθέτουν μηχανογραφικό μετά τις επαναληπτικές εξετάσεις, οπότε και θα μπορέσουν να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password).

Γ. Με την ευκαιρία υπενθυμίζεται ότι ως προθεσμία διεξαγωγής Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων (αγωνίσματα) για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) έχει οριστεί το διάστημα από την Πέμπτη 24-6-2021 μέχρι και την Τετάρτη 7-7-2021.

Πότε ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των πανελληνίων
Οι πανελλήνιες εξετάσεις για τους μαθητές των ΓΕΛ ολοκληρώθηκαν ενώ τη Δευτέρα 28 Ιουνίου ολοκληρώνονται και για τους μαθητές των ΕΠΑΛ, με τα ειδικά μαθήματα να παίρνουν σειρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων αναμένεται γύρω στις 9 Ιουλίου, ενώ για τα ειδικά μαθήματα την αμέσως επόμενη εβδομάδα και μάλιστα φέτος θα είναι η πρώτη φορά που θα ανακοινωθούν μέσω SMS στα κινητά των μαθητών.

Το Υπουργείο Παιδείας θα ανακοινώσει αμέσως μετά και την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής που θα διαμορφωθεί ανά τμήμα.

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share