Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021: Στοιχεία Ψύξης-Κλιματισμού, Κινητήρες Αεροσκαφών και Στοιχεία Σχεδιασμού Κεντρικών Θερμάνσεων για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ - Το πρόγραμμα των Ειδικών Μαθημάτων

Ολοκληρώνονται σήμερα οι Πανελλήνιες

28 Ιουνίου 2021 07:32
Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021: Στοιχεία Ψύξης-Κλιματισμού, Κινητήρες Αεροσκαφών και Στοιχεία Σχεδιασμού Κεντρικών Θερμάνσεων για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ - Το πρόγραμμα των Ειδικών Μαθημάτων
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις ολοκληρώνονται σήμερα, Δευτέρα (28/06), με τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ να εξετάζονται σε Στοιχεία Ψύξης-Κλιματισμού, Κινητήρες Αεροσκαφών και Στοιχεία Σχεδιασμού Κεντρικών Θερμάνσεων. Επίσης, δες τα θέματα στην Τεχνολογία Υλικών, την Οικοδομική, τις Μηχανές Εσωτερικής Καύσης ΙΙ (ΜΕΚ ΙΙ) και τα Ψηφιακά Συστήματα.

Από την Τρίτη, 29 Ιουνίου, μέχρι και τη Δευτέρα, 12 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις των ειδικών και μουσικών μαθημάτων για τους υποψηφίους ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες, εκτός από το μάθημα ειδικότητας: Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, για το οποίο η διάρκεια εξέτασης είναι τέσσερις (4) ώρες.

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021: Στοιχεία Ψύξης-Κλιματισμού, Κινητήρες Αεροσκαφών και Στοιχεία Σχεδιασμού Κεντρικών Θερμάνσεων

Αυτό είναι το πρόγραμμα των Ειδικών Μαθημάτων

Από τις 29 Ιουνίου έως και τις 9 Ιουλίου 2021 θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις των Ειδικών Μαθημάτων για τους υποψηφίους των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ στις Πανελλήνιες 2021.

Το Υπουργείο Παιδείας με ανακοίνωσή του υπενθυμίζει το αναλυτικό πρόγραμμα των εξετάσεων των Ειδικών Μαθημάτων και παραθέτει τα Εξεταστικά Κέντρα στα οποία θα πρέπει να προσέλθουν οι υποψήφιοι.

Πότε ξεκινούν τα Ειδικά Μαθήματα

Πώς θα γίνουν λόγω κορωνοϊού

Εκτός από τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό που είναι παρόμοια με όσα ίσχυσαν κατά τη δια ζώσης παρουσία των μαθητών στα σχολεία, υπάρχουν κάποιες αλλαγές, που θα ισχύσουν από φέτος. Παράλληλα, δες τη διατροφή που χρειάζεσαι για καλή επίδοση στις πανελλήνιες.

Ξεκινούν αύριο Δευτέρα οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για πάνω από 100.000 υποψήφιους

Η κατάθεση δυο μηχανογραφικών, η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ), η αύξηση του αριθμού των εισακτέων σε κάποιες σχολές, η μείωση σε άλλες, η ενημέρωση των υποψηφίων με SMS, αποτελούν κάποιες από τις αλλαγές του υπουργείου. Επίσης, επανέρχονται οι Συντελεστές Βαρύτητας του 2019 για τον υπολογισμό των βαθμολογικών επιδόσεων των υποψηφίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Η ώρα έναρξης της εξέτασης έχει οριστεί στις 8:30 π.μ. και οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες μέχρι τις 8.00 π.μ.. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες, εκτός από το μάθημα ειδικότητας -Αρχιτεκτονικό Σχέδιο- για το οποίο η διάρκεια εξέτασης είναι τέσσερις ώρες.

Οι υποψήφιοι, οι εκπαιδευτικοί, το διοικητικό και λοιπό προσωπικό θα προσέρχονται στα εξεταστικά κέντρα, αφού έχουν πραγματοποιήσει αυτοδιαγνωστικό τεστ (self test) και με την επίδειξη σχετικής βεβαίωσης από την πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr ή χειρόγραφης δήλωσης.

Με οδηγό τα self tests και στις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2021

Υγειονομικά μέτρα

Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, θα είναι υποχρεωτική η χρήση προστατευτικής μάσκας από υποψηφίους, εκπαιδευτικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό εντός των εξεταστικών κέντρων και στους εξωτερικούς χώρους τους, και εξακολουθούν να ισχύουν τα μέτρα πρόληψης και προστασίας από τον κορωνοϊό (επαρκής φυσικός αερισμός των αιθουσών, αποφυγή συγχρωτισμού, τήρηση αποστάσεων και προσωπικών κανόνων υγιεινής-χρήση αντισηπτικού, καθώς και σχολαστικός καθαρισμός των αιθουσών).

Στην εξέταση του μαθήματος «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία» επιτρέπεται η χρήση πνευστών και κρουστών οργάνων, ωστόσο θα πρέπει να τηρείται απόσταση τριών μέτρων μεταξύ εξεταζομένων και εξεταστών πίσω από το παραβάν, και τα μουσικά όργανα θα πρέπει μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης κάθε υποψηφίου να καθαρίζονται με απολυμαντικό υγρό.

Για τις πρακτικές δοκιμασίες ΤΕΦΑΑ τόσο τα όργανα εξέτασης όσο και ο βοηθητικός εξοπλισμός απολυμαίνονται πριν από κάθε χρήση, ενώ τηρείται απόσταση μεταξύ των υποψηφίων στους χώρους προετοιμασίας ή προθέρμανσης.

Για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, συνιστάται στους συγγενείς των υποψηφίων να μην συνωστίζονται έξω από το χώρο του εξεταστικού κέντρου.

Πανελλαδικές 2021: Αυλαία αύριο για 100.000 υποψηφίους - Πώς θα γίνουν λόγω κορωνοϊού - Ανατροπές στις βάσεις

Οδηγίες προς υποψήφιους στις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2021

Κατά την είσοδό τους στην αίθουσα της εξέτασης οι υποψήφιοι απαγορεύεται να φέρουν μαζί τους βιβλία, τετράδια, σημειώσεις, διορθωτικό, κινητά τηλέφωνα, υπολογιστικές μηχανές και οποιαδήποτε άλλα ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης ή λήψης πληροφοριών ή επικοινωνίας.

Επιτρέπεται να έχουν στυλό μόνο ανεξίτηλης μελάνης (μαύρο ή μπλε), μολύβι, γομολάστιχα, γεωμετρικά όργανα και μπουκαλάκι με νερό ή αναψυκτικό. Το μολύβι γενικά δεν επιτρέπεται στις απαντήσεις, παρά μόνο αν το διευκρινίζουν οι οδηγίες των θεμάτων.

Οι υποψήφιοι γίνονται δεκτοί στις εξετάσεις με βασικό αποδεικτικό στοιχείο το Δελτίο εξεταζομένου και δεν είναι απαραίτητο να έχουν άλλο αποδεικτικό στοιχείο (ταυτότητα ή διαβατήριο).

Απαγορεύεται η είσοδος εντός του εξεταστικού κέντρου (κτιριακό συγκρότημα και αύλειος χώρος) οποιουδήποτε άλλου εκτός των εξεταζομένων, των μελών και λοιπού προσωπικού των οικείων επιτροπών, του βοηθητικού προσωπικού και των επιτηρητών. Εξαίρεση από την απαγόρευση αυτή επιτρέπεται μόνο στην περίπτωση παροχής έκτακτης τεχνικής ή ιατρικής βοήθειας μετά από σχετική πρόσκληση της επιτροπής. Επίσης, απαγορεύεται η γνωστοποίηση των θεμάτων σε οποιονδήποτε και με οποιονδήποτε τρόπο.

Κατάθεση δυο μηχανογραφικών

Δίνεται για πρώτη φορά φέτος, η δυνατότητα για υποβολή παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου για τη φοίτηση σε δημόσιο ΙΕΚ. Συνεπώς, ένας/μια υποψήφιος μπορεί να υποβάλει παράλληλα μηχανογραφικό για είσοδο σε ΑΕΙ, βάσει της επίδοσής του/της στις Πανελλαδικές εξετάσεις και μηχανογραφικό για εγγραφή σε δημόσιο ΙΕΚ βάσει του απολυτηρίου του/της και επιπλέον κριτηρίων, σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας των ΙΕΚ.

Πανελλαδικές 2021: Αυλαία αύριο για 100.000 υποψηφίους

Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

Το υπουργείο προχώρησε στη θέσπιση συντελεστών Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ) σχολών, τμημάτων ή εισαγωγικών κατευθύνσεων, καθώς και συντελεστών Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ) ειδικών μαθημάτων και πρακτικών δοκιμασιών για την εισαγωγή των υποψηφίων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Οι συντελεστές ορίστηκαν από το εκάστοτε Πανεπιστημιακό Ίδρυμα για κάθε Τμήμα/Σχολή του, βάσει των οποίων προέκυψε η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ). Για την εισαγωγή υποψηφίων σε ΑΕΙ απαιτείται η επίτευξη στις πανελλαδικές εξετάσεις βαθμολογικής επίδοσης ίσης ή μεγαλύτερης της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής ανά Σχολή, Τμήμα ή εισαγωγική κατεύθυνση.

Αριθμός εισακτέων, αύξηση σε κάποιες σχολές, μείωση σε άλλες

Ο συνολικός αριθμός εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, ανέρχεται σε 77.415, μειωμένος κατά 550 θέσεις σε σχέση με πέρυσι.

Αύξηση θέσεων σημειώνεται στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και σε Τμήματα «με αναμενόμενη αύξηση της απορρόφησης των αποφοίτων τους από την αγορά εργασίας», όπως π.χ. στα Τμήματα Επιστημών Αγωγής στην Πρώιμη και Παιδική Ηλικία, στα Τμήματα Νηπιαγωγών, στα Τμήματα Πληροφορικής, στην Κτηνιατρική, επισημαίνει το υπουργείο.

Η μεγαλύτερη μείωση καταγράφεται στο Πανεπιστήμιο Πατρών, από 7.020 πέρυσι στις 6.283 θέσεις, λόγω συγχωνεύσεων τμημάτων του.

Τα μέτρα και οι αλλαγές που ισχύουν από φέτος

Μείωση εξεταστέας ύλης, επαναφορά Συντελεστών Βαρύτητας

Λόγω των έκτακτων συνθηκών της πανδημίας, από τις αρχές του 2021 το υπουργείο Παιδείας επανακαθόρισε την εξεταστέα ύλη με μείωση σε όλα τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα στην Γ' Λυκείου. Επιπλέον, είχαν σταλεί κατά τη διάρκεια της χρονιάς αναλυτικές οδηγίες σχετικά με τα κεντρικά σημεία της ύλης μαθημάτων όλων των τάξεων.

Για τον προσδιορισμό του συνόλου των μορίων κάθε υποψηφίου θα υπολογίζονται τα μαθήματα και οι Συντελεστές Βαρύτητας τα οποία προβλέπονται στην Ομάδα Προσανατολισμού (ΟΠ) που ανήκει ο υποψήφιος για το συγκεκριμένο Επιστημονικό Πεδίο, όπως ίσχυε και το 2019.

Τι προβλέπεται για όσους θα είναι άρρωστοι

Εάν ασθενήσει κάποιος υποψήφιος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, θα του δοθεί η δυνατότητα να εξεταστεί τον Σεπτέμβριο.

Ενημέρωση των υποψηφίων με γραπτό μήνυμα στο κινητό τους

Από φέτος θα γίνεται ενημέρωση των υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων με γραπτό μήνυμα στο κινητό τους για τη βαθμολογία τους και για το τμήμα ή σχολή επιτυχίας τους.

Τα μέτρα και οι αλλαγές που ισχύουν από φέτος στις Πανελλήνιες

Με sms θα μάθουν φέτος τη βαθμολογία και σε ποια σχολή πέτυχαν οι υποψήφιοι των πανελληνίων

Κατά τη σύσκεψη, έγινε συνοπτική παρουσίαση των ψηφιακών δράσεων όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης που αναμένεται να ολοκληρωθούν πριν το φθινόπωρο!

Οι δράσεις για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό της Εκπαίδευσης και την ψηφιακή ενδυνάμωση της εκπαιδευτικής κοινότητας βρέθηκαν στο επίκεντρο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε μεταξύ της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως και του Υπουργού Επικρατείας, αρμόδιου για θέματα Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση κατά τη σύσκεψη, έγινε συνοπτική παρουσίαση των ψηφιακών δράσεων όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης που αναμένεται να ολοκληρωθούν πριν το φθινόπωρο, καθώς και αυτών που αφορούν σε ευρύτερες παρεμβάσεις στις τεχνολογικές υποδομές των εκπαιδευτικών δομών, ώστε να αναπτυχθεί ένα υψηλών επιδόσεων ψηφιακό οικοσύστημα, αλλά και να καλλιεργηθούν περαιτέρω ψηφιακές δεξιότητες.

Με sms θα μάθουν φέτος τη βαθμολογία και σε ποια σχολή πέτυχαν οι υποψήφιοι των πανελληνίων

Ειδικότερα, για την Πρωτοβάθμια-Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή συζητήθηκαν οι εξής δράσεις:

– Το ψηφιακό απόσπασμα απολυτηρίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης: Η δυνατότητα, δηλαδή, που θα υπάρχει σύντομα για έκδοση ψηφιακού αποσπάσματος απολυτήριων τίτλων σχολικών μονάδων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

– E-Εγγραφές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης: H πρώτη εγγραφή στα νηπιαγωγεία που λειτουργεί από το Μάρτιο του 2021 θα εμπλουτιστεί κι άλλο, με την προσθήκη της νέας λειτουργικότητας ψηφιοποίησης του Ατομικού Δελτίου Υγείας Μαθητή και του Βιβλιαρίου Υγείας-Εμβολίων, το οποίο θα ισχύσει και για την πρώτη δημοτικού.

– E-Εγγραφές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης: Η εφαρμογή e-eggrafes, που έχει ήδη ενεργοποιηθεί από το προηγούμενο σχολικό έτος για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, αξιοποιεί το σύστημα αυθεντικοποίησης του χρήστη μέσω των διαπιστευτηρίων του Taxisnet, και απευθύνεται στους γονείς/κηδεμόνες ή τους ίδιους τους μαθητές που επιθυμούν εγγραφή, ανανέωση εγγραφής ή μετεγγραφή σε δημόσιο ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ.

– Αναδιοργάνωση διαδικασίας κάλυψης θέσεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών: Για πρώτη φορά θα καταχωρίζονται τα κενά των σχολικών μονάδων σε μια ενιαία εφαρμογή που θα διαλειτουργεί με υφιστάμενες εφαρμογές του ΥΠΑΙΘ, με στόχο τον έγκαιρο προγραμματισμό και τη γρήγορη κάλυψη των λειτουργικών κενών, απλοποιώντας παράλληλα τις διαδικασίες για τους υποψήφιους αναπληρωτές και μειώνοντας το διοικητικό κόστος εξυπηρέτησης τους. Η ανάληψη υπηρεσίας των αναπληρωτών θα ολοκληρώνεται εξ ολοκλήρου ψηφιακά, μέσω της σύναψης ψηφιακής σύμβασης, κατά την ανάληψη της υπηρεσίας τους στις σχολικές μονάδες.

Με sms θα μάθουν φέτος τη βαθμολογία και σε ποια σχολή πέτυχαν οι υποψήφιοι των πανελληνίων

– Ενημέρωση Υποψηφίων Πανελλαδικών Εξετάσεων: Οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων, αρχής γενομένης από φέτος, θα ενημερωθούν με γραπτό μήνυμα στο κινητό τους α) για τη βαθμολογία τους και β) για το τμήμα ή σχολή επιτυχίας τους.

– Αναβάθμιση των κυκλωμάτων πρόσβασης των σχολείων στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο: Ολοκληρώθηκε ένα σημαντικό κύμα αναβαθμίσεων συνδέσεων των σχολικών μονάδων: 29% των σχολείων έχουν σύνδεση ADSL έως 24 Mbps, 60% των σχολείων έχουν σύνδεση με VDSL έως 50 και 100 Mbps, ενώ τα υπόλοιπα σχολεία είναι συνδεδεμένα σε δίκτυα οπτικών ινών με ταχύτητες μεγαλύτερες από 100 Mbps. Η διαδικασία περαιτέρω αναβάθμισης των ταχυτήτων σύνδεσης των σχολικών μονάδων είναι διαρκής και αναμένονται κι άλλες βελτιώσεις, στο πλαίσιο του Σύζευξις ΙΙ.

Για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση συζητήθηκαν οι εξής δράσεις:

– E-Diplomas: Η διαδικτυακή πλατφόρμα βεβαίωσης κτήσης τίτλου σπουδών ΑΕΙ, που βρίσκεται ήδη σε πιλοτική εφαρμογή, σχεδιάζεται να επεκταθεί περισσότερο σε Πανεπιστήμια της χώρας, με στόχο να διευκολύνει τους κατόχους τίτλων και τους εργοδότες. Παράλληλα, θα περιλαμβάνει και περιγραφή του περιεχομένου των τίτλων σπουδών του πτυχίου, σύμφωνα με το υπόδειγμα του Ευρωπαϊκού Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΧΑΕ).

– Ε-University: Αναβαθμίζεται και επεκτείνεται η ψηφιακή υποδομή, τα πληροφοριακά συστήματα και ο ψηφιακός εξοπλισμός των ΑΕΙ, με στόχο την αποτελεσματική συλλογή και αξιοποίηση δεδομένων λειτουργίας τους.

– Ακαδημαϊκή Ταυτότητα: Μια νέα, «έξυπνη» φοιτητική ταυτότητα, που θα διευκολύνει την πρόσβαση σε σημαντικές υπηρεσίες, όπως εκπτώσεις σε μέσα μεταφοράς, προσβάσεις σε δημόσιες βιβλιοθήκες και άλλα, θα αποκτήσουν σύντομα οι φοιτητές. Παράλληλα, θα αναπτυχθεί σχετική εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα, μέσω της οποίας θα παρέχονται οι ίδιες υπηρεσίες.

– Η ΕΘΑΑΕ, το ΕΔΥΤΕ και τα Υπουργεία Παιδείας και Θρησκευμάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, συστήνουν ομάδα εργασίας για την κατάρτιση συνολικού θεσμικού πλαισίου αναφορικά με την Ηλεκτρονική Υπηρεσία ολοκληρωμένης διαχείρισης συγγραμμάτων, το Σύστημα κεντρικής

Υποστήριξης της πρακτικής άσκησης φοιτητών ΑΕΙ, καθώς και την Ηλεκτρονική υπηρεσία για την ολοκληρωμένη διαχείριση νέων θέσεων διδακτικού προσωπικού των ΑΕΙ.

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως δήλωσε: «Η πανδημία αποτέλεσε καταλύτη για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της εκπαίδευσης. Συζητήσαμε δράσεις για την περαιτέρω αναβάθμιση και ανάπτυξη των ψηφιακών συστημάτων, πάντοτε σε εξαιρετική συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Οικοδομώντας στο κεκτημένο της τηλεκπαίδευσης, εργαζόμαστε καθημερινά για το αναβαθμισμένο σχολείο, το αναβαθμισμένο Πανεπιστήμιο του αύριο, με γνώμονα την ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων, τον εκσυγχρονισμό των δικτύων, την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών μας. Στόχος μας, η συνολική αναβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου, ο εκσυγχρονισμός αλλά και η απλοποίηση -γραφειοκρατικών, χρονοβόρων μέχρι σήμερα- διαδικασιών, για την καλύτερη, ταχύτερη και ακόμη πιο διαφανή εξυπηρέτηση του συνόλου της εκπαιδευτικής κοινότητας.»

O Υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για την Ψηφιακή Διακυβέρνηση Κυριάκος Πιερρακάκης δήλωσε: «Η παιδεία είναι ο σπουδαιότερος μηχανισμός μείωσης ανισοτήτων στην ιστορία. Χάρη στο σύστημα παιδείας, η Ελλάδα κατόρθωσε να απελευθερώσει το σπουδαίο δυναμικό της και να αλλάξει παράδειγμα προς το καλύτερο. Σε όλο το φάσμα των σπουδών, η τεχνολογία έρχεται να ενδυναμώσει τους πολίτες, από την πρώτη εγγραφή των παιδιών στο νηπιαγωγείο έως την απόκτηση του πανεπιστημιακού πτυχίου και την δημοσίευση διατριβών. Για όλους τους κλάδους της εκπαίδευσης, τα ψηφιακά εργαλεία χρησιμοποιούνται ως μοχλός προόδου και επιταχυντής της ανάπτυξης, προσωπικής και κοινωνικής».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Υφυπουργοί Παιδείας και Θρησκευμάτων Ζέττα Μακρή και Άγγελος Συρίγος, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας-Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής Αλέξανδρος Κόπτσης, ο Γενικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης Απόστολος Δημητρόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Δια Βίου Μάθησης και Νεολαίας Γιώργος Βούτσινος, και μέσω τηλεδιάσκεψης ο πρόεδρος του ΙΕΠ Γιάννης Αντωνίου, ο πρόεδρος του ΙΤΥΕ Διόφαντος Δημήτρης Σερπάνος, ο πρόεδρος της ΕΘΑΑΕ Περικλής Μήτκας και ο πρόεδρος της Γνωμοδοτικής Επιτροπής του ΕΔΥΤΕ Άρης Κ.

Πότε θα βγουν οι βαθμοί - Με SMS στο κινητό τους θα ενημερωθούν οι υποψήφιοι

Επεσε την Τρίτη η αυλαία των Πανελληνίων εξετάσεων για τους μαθητές των Γενικών λυκείων, οι οποίοι διαγωνίστηκαν σε Ιστορία, Φυσική και Οικονομία. Οι εξετάσεις θα συνεχιστούν για τις υπόλοιπες κατηγορίες υποψηφίων για τους οποίους θα ολοκληρωθούν στις 28 του μήνα.

Μια μέρα μετά στις 29 του μήνα θα ξεκινήσουν οι εξετάσεις για όσους εξετασθούν σε Ειδικά Μαθήματα με το μάθημα των Αγγλικών.

Στο μεταξύ η βαθμολόγηση των γραπτών προχωρά κανονικά και σε εντατικούς ρυθμούς ώστε τα αποτελέσματα να ανακοινωθούν στους υποψήφιους χωρίς μεγάλες καθυστερήσεις καθώς φέτος η εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής είναι βέβαιο ότι θα παρατείνει την αγωνία των υποψηφίων για περισσότερες μέρες από ότι σε προηγούμενες χρονιές.

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021: Πότε θα βγουν οι βαθμοί - Με SMS στο κινητό τους θα ενημερωθούν οι υποψήφιοι

Ανακοίνωση αποτελεσμάτων

Φέτος λόγω της εφαρμογής της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής θα σημειωθεί καθυστέρηση στην έκδοση των αποτελεσμάτων τόσο όσον αφορά στις βαθμολογικές επιδόσεις όσο και στην ανακοίνωση των βάσεων και των ονομάτων των επιτυχόντων. Σε κάθε περίπτωση πάντως έως το τέλος του Ιουλίου κατά πάσα πιθανότητα οι υποψήφιοι θα καταθέσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο και προς το τέλος του Αυγούστου θα ενημερωθούν για τα αποτελέσματα των εξετάσεων εισαγωγής.

Φέτος ειδικά οι μαθητές εφόσον το θελήσουν θα μπορέσουν να συμπληρώσουν και παράλληλο μηχανογραφικό ώστε να εισαχθούν σε κάποιο ΙΕΚ και να φοιτήσουν σε ειδικότητα της επιλογής τους. Οι βαθμολογίες που πέτυχαν οι υποψήφιοι ανά μάθημα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις παραγόντων του υπ. Παιδείας, θα ανακοινωθούν μεταξύ 8 και 12 Ιουλίου. Για πρώτη φορά φέτος οι υποψήφιοι θα πληροφορηθούν τις βαθμολογίες τους και στο κινητό τους με sms που θα τους στείλει η αρμόδια Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας , από το Μαρούσι. Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής ανά τμήμα θα διαμορφωθεί και θα ανακοινωθεί από το υπουργείο Παιδείας μετά την έκδοση των βαθμολογικών επιδόσεων των υποψηφίων των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021: Πότε θα βγουν οι βαθμοί

Μηχανογραφικό δελτίο

Όταν το υπουργείο Παιδείας ανακοινώσει τις βαθμολογικές επιδόσεις όσων συμμετείχαν στις εξετάσεις οι υποψήφιοι μέσα σε συγκεκριμένες ημερομηνίες θα κληθούν να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο, διαδικασία η οποία απαιτεί μεγάλη σοβαρότητα καθώς οι μαθητές πρέπει να κάνουν τις σωστές επιλογές και να «κινηθούν» έξυπνα όχι μόνο για να καταφέρουν να κατακτήσουν μια θέση στα ΑΕΙ αλλά και προκειμένου να βρεθούν σε τμήματα τα οποία μελλοντικά θα τους οδηγήσουν σε μια επιτυχημένη επαγγελματική πορεία.

Επαναληπτικές εξετάσεις

Οι μαθητές οι οποίοι για κάποιο λόγο δεν ολοκλήρωσαν τις εξετάσεις σε κάποια μαθήματα ή δεν μπόρεσαν να λάβουν μέρος σε αυτές καθόλου θα έχουν τη δυνατότητα να εξετασθούν το Σεπτέμβριο σε όλα τα μαθήματα και να διεκδικήσουν μια θέση στα πανεπιστήμια της χώρας.

Καλαμάτα: Πήγε να γράψει χημεία, έδινε ιστορία, έγραψε μαθηματικά!

Χαλαρός μαθητής πήγε να δώσει Πανελλήνιες νομίζοντας οτι δίνει χημεία, τελικά έδινε ιστορία και αποφάσισε να γράψει μαθηματικά.

Τον τίτλο του πιο χαλαρού μαθητή διεκδικεί ένας νεαρός στην Καλαμάτα.

Ο συγκεκριμένος με cool ύφος, μπαντάνα στο κεφάλι, βγήκε από το εξεταστικό κέντρο, όπου τον περίμεναν οι κάμερες για να πει πως έγραψε.

Μόλις λοιπόν έβαλαν το μικρόφωνο μπροστά του, άρχισε το ρεσιτάλ...

«Εντάξει, εγώ ήρθα εδώ με σκοπό να γράψω χημεία, μου λένε γράφεις ιστορία, τους έγραψα λίγα μαθηματικά ότι ήξερα. Βατά ήταν πάντως τα θέματα και ένας μαθητής που δεν είχε διαβάσει, μπορούσε να γράψει. Εδώ έγραψα εγώ», είπε αρχικά.

Σε ερώτηση για το τί σκέφτεται από εδώ και πέρα, απάντησε: «Εντάξει, ιχθυοκαλλιέργειες; Πρόβατα στην Πάτμο; Θα δείξει...».

Δείτε το επικό βίντεο στο Athensmagazine.gr:

Απίστευτο: Δείτε πως είναι σήμερα ο "Πανωλεθρίας" από τις Πανελλαδικές του '97!

Πανελλαδικές πως είναι σημερα

Πώς είναι σήμερα και τι κάνει στη ζωή του ο μαθητής που έκραζε τις Πανελλήνιες 1997;

Oι ατάκες ενός μαθητή στις Πανελλήνιες 1997 είχαν δημιουργήσει τόσο γέλιο που έμειναν διαχρονικά και πανελληνίως ως ένα viral βίντεο.

22 χρόνια πριν έκραξε τις Πανελλήνιες χρησιμοποιώντας πρώτη φορά λέξεις και φράσεις, όπως: «Πανωλεθρία», «Όλα τα αντι-SOS».

Πώς είναι σήμερα όμως αυτό το αγόρι που πριν από 19 χρόνια είχε γίνει Νο1 θέμα και το video με όλα όσα είπε εξακολουθεί να αποτελεί viral έχοντας ξεπεράσει τα 1.220.000 views;

Συγκεκριμένα πρόκειται για τον Βασίλη Γκαραμέτση. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Ιωάννινα, αλλά σπούδασε δικηγόρος στο Columbia Law School. Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται μόνιμα στην Ελβετία, ακολουθώντας το παράδειγμα πολλών που δεν έβρισκαν δουλειά στην Ελλάδα.

undefined

Θυμάστε τον πιο επικό υποψήφιο Πανελλαδικών; (Video)

Αύριο ξεκινούν οι Πανελλαδικές εξετάσεις για του μαθητές ΓΕΛ και το άγχος δίνει και παίρνει ανάμεσα τους!

Πριν από 22 χρόνια όμως, ένας άλλος υποψήφιος παραήταν αγχωμένος και μάλλον δεν του βγήκε σε καλό!

Μας προσέφερε όμως ένα καλτ βίντεο που έχει μείνει στην ιστορία!

Δείτε το λοιπόν και...ηρεμήστε!

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share