Τετάρτη, 06 Δεκεμβρίου 2023

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021: Πότε θα βγουν οι βαθμοί - Με SMS στο κινητό τους θα ενημερωθούν οι υποψήφιοι

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι

25 Ιουνίου 2021 12:22
Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021: Πότε θα βγουν οι βαθμοί - Με SMS στο κινητό τους θα ενημερωθούν οι υποψήφιοι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Επεσε την Τρίτη η αυλαία των Πανελληνίων εξετάσεων για τους μαθητές των Γενικών λυκείων, οι οποίοι διαγωνίστηκαν σε Ιστορία, Φυσική και Οικονομία. Οι εξετάσεις θα συνεχιστούν για τις υπόλοιπες κατηγορίες υποψηφίων για τους οποίους θα ολοκληρωθούν στις 28 του μήνα.

Μια μέρα μετά στις 29 του μήνα θα ξεκινήσουν οι εξετάσεις για όσους εξετασθούν σε Ειδικά Μαθήματα με το μάθημα των Αγγλικών.

Στο μεταξύ η βαθμολόγηση των γραπτών προχωρά κανονικά και σε εντατικούς ρυθμούς ώστε τα αποτελέσματα να ανακοινωθούν στους υποψήφιους χωρίς μεγάλες καθυστερήσεις καθώς φέτος η εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής είναι βέβαιο ότι θα παρατείνει την αγωνία των υποψηφίων για περισσότερες μέρες από ότι σε προηγούμενες χρονιές.

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021: Πότε θα βγουν οι βαθμοί - Με SMS στο κινητό τους θα ενημερωθούν οι υποψήφιοι

Ανακοίνωση αποτελεσμάτων

Φέτος λόγω της εφαρμογής της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής θα σημειωθεί καθυστέρηση στην έκδοση των αποτελεσμάτων τόσο όσον αφορά στις βαθμολογικές επιδόσεις όσο και στην ανακοίνωση των βάσεων και των ονομάτων των επιτυχόντων. Σε κάθε περίπτωση πάντως έως το τέλος του Ιουλίου κατά πάσα πιθανότητα οι υποψήφιοι θα καταθέσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο και προς το τέλος του Αυγούστου θα ενημερωθούν για τα αποτελέσματα των εξετάσεων εισαγωγής.

Φέτος ειδικά οι μαθητές εφόσον το θελήσουν θα μπορέσουν να συμπληρώσουν και παράλληλο μηχανογραφικό ώστε να εισαχθούν σε κάποιο ΙΕΚ και να φοιτήσουν σε ειδικότητα της επιλογής τους. Οι βαθμολογίες που πέτυχαν οι υποψήφιοι ανά μάθημα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις παραγόντων του υπ. Παιδείας, θα ανακοινωθούν μεταξύ 8 και 12 Ιουλίου. Για πρώτη φορά φέτος οι υποψήφιοι θα πληροφορηθούν τις βαθμολογίες τους και στο κινητό τους με sms που θα τους στείλει η αρμόδια Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας , από το Μαρούσι. Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής ανά τμήμα θα διαμορφωθεί και θα ανακοινωθεί από το υπουργείο Παιδείας μετά την έκδοση των βαθμολογικών επιδόσεων των υποψηφίων των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021: Πότε θα βγουν οι βαθμοί

Μηχανογραφικό δελτίο

Όταν το υπουργείο Παιδείας ανακοινώσει τις βαθμολογικές επιδόσεις όσων συμμετείχαν στις εξετάσεις οι υποψήφιοι μέσα σε συγκεκριμένες ημερομηνίες θα κληθούν να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο, διαδικασία η οποία απαιτεί μεγάλη σοβαρότητα καθώς οι μαθητές πρέπει να κάνουν τις σωστές επιλογές και να «κινηθούν» έξυπνα όχι μόνο για να καταφέρουν να κατακτήσουν μια θέση στα ΑΕΙ αλλά και προκειμένου να βρεθούν σε τμήματα τα οποία μελλοντικά θα τους οδηγήσουν σε μια επιτυχημένη επαγγελματική πορεία.

Επαναληπτικές εξετάσεις

Οι μαθητές οι οποίοι για κάποιο λόγο δεν ολοκλήρωσαν τις εξετάσεις σε κάποια μαθήματα ή δεν μπόρεσαν να λάβουν μέρος σε αυτές καθόλου θα έχουν τη δυνατότητα να εξετασθούν το Σεπτέμβριο σε όλα τα μαθήματα και να διεκδικήσουν μια θέση στα πανεπιστήμια της χώρας.

Καλαμάτα: Πήγε να γράψει χημεία, έδινε ιστορία, έγραψε μαθηματικά!

Χαλαρός μαθητής πήγε να δώσει Πανελλήνιες νομίζοντας οτι δίνει χημεία, τελικά έδινε ιστορία και αποφάσισε να γράψει μαθηματικά.

Τον τίτλο του πιο χαλαρού μαθητή διεκδικεί ένας νεαρός στην Καλαμάτα.

Ο συγκεκριμένος με cool ύφος, μπαντάνα στο κεφάλι, βγήκε από το εξεταστικό κέντρο, όπου τον περίμεναν οι κάμερες για να πει πως έγραψε.

Μόλις λοιπόν έβαλαν το μικρόφωνο μπροστά του, άρχισε το ρεσιτάλ...

«Εντάξει, εγώ ήρθα εδώ με σκοπό να γράψω χημεία, μου λένε γράφεις ιστορία, τους έγραψα λίγα μαθηματικά ότι ήξερα. Βατά ήταν πάντως τα θέματα και ένας μαθητής που δεν είχε διαβάσει, μπορούσε να γράψει. Εδώ έγραψα εγώ», είπε αρχικά.

Σε ερώτηση για το τί σκέφτεται από εδώ και πέρα, απάντησε: «Εντάξει, ιχθυοκαλλιέργειες; Πρόβατα στην Πάτμο; Θα δείξει...».

Δείτε το επικό βίντεο στο Athensmagazine.gr:

Απίστευτο: Δείτε πως είναι σήμερα ο "Πανωλεθρίας" από τις Πανελλαδικές του '97!

Πανελλαδικές πως είναι σημερα

Πώς είναι σήμερα και τι κάνει στη ζωή του ο μαθητής που έκραζε τις Πανελλήνιες 1997;

Oι ατάκες ενός μαθητή στις Πανελλήνιες 1997 είχαν δημιουργήσει τόσο γέλιο που έμειναν διαχρονικά και πανελληνίως ως ένα viral βίντεο.

22 χρόνια πριν έκραξε τις Πανελλήνιες χρησιμοποιώντας πρώτη φορά λέξεις και φράσεις, όπως: «Πανωλεθρία», «Όλα τα αντι-SOS».

Πώς είναι σήμερα όμως αυτό το αγόρι που πριν από 19 χρόνια είχε γίνει Νο1 θέμα και το video με όλα όσα είπε εξακολουθεί να αποτελεί viral έχοντας ξεπεράσει τα 1.220.000 views;

Συγκεκριμένα πρόκειται για τον Βασίλη Γκαραμέτση. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Ιωάννινα, αλλά σπούδασε δικηγόρος στο Columbia Law School. Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται μόνιμα στην Ελβετία, ακολουθώντας το παράδειγμα πολλών που δεν έβρισκαν δουλειά στην Ελλάδα.

undefined

Θυμάστε τον πιο επικό υποψήφιο Πανελλαδικών; (Video)

Αύριο ξεκινούν οι Πανελλαδικές εξετάσεις για του μαθητές ΓΕΛ και το άγχος δίνει και παίρνει ανάμεσα τους!

Πριν από 22 χρόνια όμως, ένας άλλος υποψήφιος παραήταν αγχωμένος και μάλλον δεν του βγήκε σε καλό!

Μας προσέφερε όμως ένα καλτ βίντεο που έχει μείνει στην ιστορία!

Δείτε το λοιπόν και...ηρεμήστε!

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share