Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Πανελλήνιες 2021: Ξεκινά σήμερα η υποβολή αιτήσεων των υποψήφιων για τις Στρατιωτικές Σχολές

Βγήκε η προκήρυξη για τις Αστυνομικές Σχολές

18 Μαΐου 2021 09:48
Πανελλήνιες 2021: Ξεκινά σήμερα η υποβολή αιτήσεων των υποψήφιων για τις Στρατιωτικές Σχολές
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δημοσιεύτηκε η προκήρυξη για την εισαγωγή στις Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας με το σύστημα των Πανελλαδικών εξετάσεων 2021. Στην προκήρυξη για τις Πανελλαδικές τονίζεται αρχικά πως ο αριθμός των ιδιωτών υποψηφίων που θα εισαχθούν στη Σχολή Αστυφυλάκων καθορίζεται σε τριακόσιους δέκα (310) και εκείνων που θα εισαχθούν στη Σχολή Αξιωματικών σε σαράντα (40).

Παράλληλα, τις επόμενες μέρες θα συζητηθεί με τους ειδικούς το άνοιγμα των φροντιστηρίων και για τις μικρότερες βαθμίδες εκπαίδευσης, των κέντρων ξένων γλωσσών και των κέντρων μελέτης, όπως τόνισε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Στο έγγραφο επιπλέον διευκρινίζεται:

Οι υποψήφιοι/ες υποχρεούνται να υποβάλουν αυτοπροσώπως στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας ή διαμονής τους τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, προσκομίζοντας παράλληλα το δελτίο εξεταζομένου/ης υποψηφίου/ας του Υ.ΠΑΙ.Θ. και το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή του κατά περίπτωση νόμιμου τίτλου παραμονής για τους ομογενείς, από τη δημοσίευση της παρούσας προκήρυξης μέχρι την ώρα 15.00 της 02-06-2021.

Οι υποψήφιοι/ες της κατηγορίας «τέκνα Ελλήνων του Εξωτερικού κ.τ.λ.»
(Ν. 2552/1997, σε συνδυασμό με το Ν. 2909/2001), θα υποβάλουν την αίτηση με τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά, από τη δημοσίευση της παρούσας προκήρυξης μέχρι την 15:00 ώρα της 30-07-2021, στο Αστυνομικό Τμήμα της κατοικίας ή διαμονής τους στην Ελλάδα ή στα Προξενεία της Ελλάδας στις Χώρες που διαμένουν.

Η προθεσμία της προηγούμενης παραγράφου ισχύει και για τους/ις υποψήφιους/ες των ειδικών κατηγοριών του άρθρου 30 του Ν. 4760/2020 (Α ́ 247).

Μετά τις ημερομηνίες αυτές δεν θα γίνονται δεκτές αιτήσεις συμμετοχής. Επιπλέον, αίτηση που υποβάλλεται με τρόπο διαφορετικό από τον οριζόμενο στην παρούσα προκήρυξη, όπως ενδεικτικά με συστημένη επιστολή, ηλεκτρονική αποστολή ή με εξουσιοδοτημένο πρόσωπο, δεν θα γίνεται δεκτή.

Πανελλήνιες 2021: Ξεκινά σήμερα η υποβολή αιτήσεων των υποψήφιων για τις Στρατιωτικές Σχολές

Τα δικαιολογητικά

Τα βασικά δικαιολογητικά για την υποβολή δήλωσης συμμετοχής στις Πανελλαδικές για τις Σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας είναι τα εξής:

  • α) Αίτηση συμμετοχής
  • β) Δύο (2) φωτογραφίες τύπου ταυτότητας (έγχρωμες διαστάσεων 3 χ 4 εκ.). Στο πίσω μέρος κάθε φωτογραφίας ν’ αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του/ης υποψήφιου/ας ευκρινώς.
  • γ) Φωτοαντίγραφο του δελτίου αστυνομικής ταυτότητάς τους. Σε περίπτωση που στοιχεία του δελτίου ταυτότητας έχουν μεταβληθεί, αυτά δηλώνονται με υπεύθυνη δήλωση. Οι ομογενείς από τη Βόρειο Ήπειρο, την Κύπρο και την Σουρκία, υποβάλουν ευκρινές φωτοαντίγραφο του νόμιμου τίτλου παραμονής τους στην Ελλάδα.
  • δ) Υπεύθυνη δήλωση σύμφωνα με το συνημμένο υπόδειγμα Ε, ότι έχουν τα προσόντα που αναφέρονται στις περιπτώσεις 1 έως 9 του προηγούμενου Κεφαλαίου II (προσόντα υποψηφίων για τις Σχολές Αξιωματικών - Αστυφυλάκων), χωρίς να απαιτείται η αναλυτική περιγραφή αυτών και ότι δήλωσαν ή θα δηλώσουν προτίμηση σε μία ή και στις δύο Σχολές της Αστυνομικής Ακαδημίας (Αστυφυλάκων – Αξιωματικών), στο Μηχανογραφικό Δελτίο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
  • ε) Ενημέρωση – Δήλωση συγκατάθεσης για την επεξεργασία προσωπικών 12 δεδομένων
  • στ) Οι έγγαμοι/ες με αλλογενείς αλλοδαπούς υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση, στην οποία δηλώνουν την υπηκοότητα του/ης συζύγου τους.
 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share