Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021

Σχολεία: Έτσι θα ανοίξουν - Αποκαλύψεις Κεραμέως για το «πρώτο κουδούνι» του Σεπτεμβρίου (Video)

Όλα όσα είπε η υπουργός Παιδείας

22 Απριλίου 2021 22:21
Σχολεία: Έτσι θα ανοίξουν - Αποκαλύψεις Κεραμέως για το «πρώτο κουδούνι» του Σεπτεμβρίου (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Σχολεία: Στον τρόπο με τον οποίο θα επιστρέψουν σε δια ζώσης λειτουργία τα Δημοτικά σχολεία και τα Γυμνάσια από τις 10 Μαΐου αναφέρθηκε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ενώ δήλωσε ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να ξεκινήσει νωρίτερα η νέα σχολική χρονιά, στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει συζήτηση για υποχρεωτικό εμβολιασμό στους εκπαιδευτικούς. Σημείωσε ότι από χθες, όσοι εκπαιδευτικοί δεν έχουν ήδη εμβολιαστεί, μπορούν να κλείσουν ραντεβού.

«Η φετινή χρονιά είναι μια ιδιαίτερη χρονιά, και καταλαβαίνουμε πλήρως την αγωνία την κόπωση των μαθητών, των οικογένειών τους, των εκπαιδευτικών. Οι λόγοι για τους οποίους αποφασίσαμε μετά από σύσταση του αρμόδιου οργάνου της εκπαιδευτικής πολιτικής να μη γίνουν φέτος οι προαγωγικές και οι απολυτήριες εξετάσεις είναι πρώτον γιατί καταλαβαίνουμε τη γενικευμένη πίεση στην εκπαιδευτική κοινότητα όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας.

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι μάς δίνεται η δυνατότητα να εμβαθύνουμε περισσότερο δια ζώσης στην ύλη και με βάση και τις οδηγίες που έχουν δοθεί για την προτεραιοποίηση της ύλης θέλουμε να αξιοποιήσουμε αυτό τον πολύτιμο χρόνο για να μπορέσουν τα παιδιά μας να εμβαθύνουν περισσότερο στην ύλη» διευκρίνισε.

Για το άνοιγμα των Δημοτικών και των Γυμνασίων, στάθηκε στη διενέργεια των self-tests, επισημαίνοντας ότι: «ήδη στην πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των self test βρέθηκαν 600 άνθρωποι, μαθητές και εκπαιδευτικοί, οι οποίοι δεν γνώριζαν καν, δεν είχαν την υπόνοια ότι είναι φορείς του ιού, συνεπώς κυκλοφορούσαν και θα είχαν βρεθεί στις τάξεις, με τον κίνδυνο να μεταδώσουν τον ιό σε χιλιάδες άλλους ανθρώπους».

Τι θα γίνει με τις εξετάσεις στα Πανεπιστήμια

Ως προς τα Πανεπιστήμια, η υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι η επιτροπή ειδικών είχε εισηγηθεί το εαρινό εξάμηνο να γίνει εξ αποστάσεως. Πρόθεση της κυβέρνησης, σύμφωνα με την κυρία Κεραμέως, είναι να δοθεί η δυνατότητα επιλογής ως προς τις εξετάσεις στα πανεπιστήμια: είτε να γίνουν δια ζώσης, είτε εξ αποστάσεως. Διευκρίνισε πάντως ότι δεν έχει συζητηθεί ακόμη το ζήτημα στην επιτροπή.

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share