Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2021

Άνοιγμα δημοτικών και γυμνασίων στις 10 Μαΐου εισηγείται το υπ. Παιδείας

Τι αναμένεται να γίνει με τις προαγωγικές εξετάσεις

19 Απριλίου 2021 12:46
Άνοιγμα δημοτικών και γυμνασίων στις 10 Μαΐου εισηγείται το υπ. Παιδείας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τις ημερομηνίες για το ενδεχόμενο της επαναλειτουργίας των δημοτικών και των γυμνασίων εξετάζουν υπουργείο Παιδείας και ειδικοί. Ο αρχικός σχεδιασμός για τα σχολεία, ήταν να έχουν επαναλειτουργήσουν στα μέσα Απριλίου.

Ωστόσο τα επιδημιολογικά δεδομένα για τον κορωνοϊό έβαλαν «φρένο» σε αυτήν την κατεύθυνση και η διά ζώσης εκπαίδευσης, τουλάχιστον μέχρι το Πάσχα, θα παραμείνει μόνο για τα λύκεια. Ωστόσο απίθανο φαίνεται και το σενάριο μετακίνησης εκτός νομού το Πάσχα.

Σχολεία: Η εισήγηση του υπουργείου Παιδείας

Η ημερομηνία μάλιστα που προκρίνει για την πλήρη επαναλειτουργία των σχολείων είναι η 10η Μαΐου, δηλαδή η Δευτέρα μετά την Κυριακή του Θωμά. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το θέμα δεν έχει συζητηθεί ακόμα στην επιτροπή και η σχετική διαβούλευση θα γίνει πιθανότατα τη Μεγάλη Εβδομάδα, ενώ τα δεδομένα θα επανεξεταστούν και την αμέσως επόμενη εβδομάδα.

Πηγές του υπουργείου Παιδείας επισημαίνουν ότι το άνοιγμα μέχρι τα μέσα Μαΐου είναι μονόδρομος, καθώς πρόκειται για άρση περιοριστικού μέτρου που δεν μπορεί να γίνει αργότερα. Εν ολίγοις, αφήνουν να εννοηθεί ότι ακόμη κι αν παραταθεί η σχολική χρονιά μέχρι τα τέλη Ιουνίου, όπως έχει πολλάκις αναφέρει η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, θα είναι σχεδόν «μάταιο» να ανοίξουν στα τέλη Μαΐου ή στις αρχές Ιουνίου. Παρά ταύτα, επαναλαμβάνουν ότι το μόνο αρμόδιο όργανο για να δώσει το «πράσινο φως» είναι η επιτροπή επιδημιολόγων.

Άνοιγμα δημοτικών και γυμνασίων στις 10 Μαΐου εισηγείται το υπ. Παιδείας

Σενάριο για να μη γίνουν προαγωγικές εξετάσεις φέτος

Την ίδια στιγμή, η πολύμηνη τηλεκπαίδευση περιορίζει τα περιθώρια που υπάρχουν για να γίνουν φέτος προαγωγικές εξετάσεις στα γυμνάσια και τα λύκεια. Το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι να ματαιωθούν, όπως συνέβη και πέρυσι, και η αξιολόγηση να γίνει βάσει βαθμών τετραμήνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπουργός Παιδείας θα προβεί σε σχετικές ανακοινώσεις αμέσως μετά την Κυριακή του Πάσχα, όταν το επιτελείο θα έχει «ζυγίσει» τις δυνατότητες που υπάρχουν. Υπενθυμίζεται ότι τη ματαίωση των προαγωγικών ζητά και η ΟΛΜΕ.

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share