Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Σχολεία: Πότε θα ανοίξουν γυμνάσια και δημοτικά - Αποκαλύψεις από την Νίκη Κεραμέως (Video)

Όλα όσα είπε η υφυπουργός Παιδείας

14 Απριλίου 2021 13:38
Σχολεία: Πότε θα ανοίξουν γυμνάσια και δημοτικά - Αποκαλύψεις από την Νίκη Κεραμέως (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Σχολεία: Οι μαθητές των Λυκείων επέστρεψαν τη Δευτέρα στα θρανία, όμως ακόμα είναι άγνωστο το πότε θα ξεκινήσει δια ζώσης εκπαίδευση σε γυμνάσια και δημοτικά, με τις πληροφορίες να τοποθετούν την επαναλειτουργία τους για τις 10 Μαΐου.

Κάτι που επιβεβαίωσε και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στην ΕΡΤ, η οποία είπε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει εισήγηση για το άνοιγμα άλλων βαθμίδων της εκπαίδευσης, το άνοιγμα των άλλων εκπαιδευτικών βαθμίδων θα γίνει μόλις μας δώσουν το “πράσινο” φως οι ειδικοί.

"Σχετικά με το άνοιγμα των λοιπών βαθμίδων εκπαίδευσης, θα τεθεί προφανώς στην Επιτροπή των ειδικών. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει εισήγηση ακόμα για το άνοιγμα άλλων δομών εκπαίδευσης. Θα συζητηθεί όμως το αμέσως επόμενο διάστημα με την Επιτροπή των ειδικών και η συζήτηση προφανώς θα είναι για άνοιγμα μετά το Πάσχα" είπε.

Ερωτηθείσα εάν το άνοιγμα των υπόλοιπων βαθμίδων θα γίνει με εργαλείο τα self test, με δεδομένο ότι μιλάμε και για μικρότερα σε ηλικία παιδιά, απάντησε: "Θα αναμένουμε τις εισηγήσεις των ειδικών. Δεν έχει συζητηθεί το θέμα, προτεραιότητα έχουν άλλες δραστηριότητες που θα ανοίξουν αυτή την εβδομάδα αλλά και αυτό το θέμα θα συζητηθεί με την προοπτική ανοίγματος μετά το Πάσχα".

Η υπουργός Παιδείας η οποία επισκέφθηκε σήμερα σχολεία στην Ελευσίνα και τη Μάνδρα ανέφερε ότι τα παιδιά ήταν πολύ χαρούμενα που επέστρεψαν στις φυσικές τους τάξεις ενώ τόνισε ότι όλη η εκπαιδευτική κοινότητα ανταποκρίθηκαν θετικά στα self tests. Μάλιστα όπως είπε, τα παιδιά της ανέφεραν ότι θα κάνουν το δεύτερο self test το βράδυ ώστε να ενημερώσουν την πλατφόρμα έγκαιρα και αύριο το πρωί να πάνε κανονικά στο σχολείο.

Σχετικά με τους εμβολιασμούς η κα Κεραμέως διευκρίνισε ότι έχει ήδη ξεκινήσει με εκπαιδευτικούς στην ειδική αγωγή, ενώ έχουν εμβολιαστεί και εκπαιδευτικοί γενικής εκπαίδευσης από αδιάθετα εμβόλια, και σημείωσε ότι θα ανοίξει και η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό τους.

Για τη βάση εισαγωγής

Η κα Κεραμέως ρωτήθηκε για την επαναφορά της βάσης εισαγωγής στα Πανεπιστήμια, που θα ισχύσει από εφέτος, και εξήγησε ότι με το προηγούμενο σύστημα οι δυνατότητες να αποφοιτήσει κάποιος ήταν πολύ λίγες, άρα έχουμε παραπλανήσει και έχουμε κοροϊδέψει όχι μόνο τον ίδιο τον φοιτητή αλλά και τους συμφοιτητές του που είχαν καλύτερη βαθμολογία από αυτόν καθώς και από τον Έλληνα φορολογούμενο.

Συμπλήρωσε ότι φέτος οι υποψήφιοι θα μπορούν να καταθέσουν δύο μηχανογραφικά: ένα για εισαγωγή σε πανεπιστήμιο και ένα δεύτερο για την εισαγωγή τους σε δημόσιο ΙΕΚ σε συγκεκριμένες ειδικότητες.

Επίσης ανακοίνωσε ότι τους επόμενους μήνες θα γίνει προκήρυξη για προσλήψεις 10.5000 εκπαιδευτικών γενικής εκπαίδευσης, κάτι που έχει να γίνει εδώ και 12 χρόνια, όπως είπε η υπουργός.

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share