Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

Σχολεία: Άνοιγμα και των τριών τάξεων των Λυκείων εισηγείται η κυβέρνηση

Διχογνωμία ειδικών για Θεσσαλονίκη, Αχαΐα, Κοζάνη

7 Απριλίου 2021 12:28
Σχολεία: Άνοιγμα και των τριών τάξεων των Λυκείων εισηγείται η κυβέρνηση
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων προκειμένου να αποφασιστεί το άνοιγμα των σχολείων από τις 12 Απριλίου. Τα σχολεία είναι το επόμενο βήμα για τη σταδιακή άρση των μέτρων του κορωνοϊού, μετά το λιανεμπόριο.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί εμφανίζονται διχασμένοι για το αν θα πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη, δηλαδή στις τρεις περιοχές όπου το επιδημιολογικό φορτίο είναι ιδιαίτερα αυξημένο και γι' αυτό δεν άνοιξε ούτε το λιανεμπόριο.

Πρόταση της κυβέρνησης να ανοίξουν όλες οι τάξεις του Λυκείου σε όλη την Ελλάδα

Η πρόταση της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν από τη Δευτέρα 12 Απριλίου και οι τρεις τάξεις του Λυκείου σε όλη την Ελλάδα. Στη διάσκεψη της επιτροπής των ειδικών για την επανεκκίνηση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης συμμετέχει και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Εφόσον προκριθεί η επαναλειτουργία των λυκείων από την προσεχή Δευτέρα 12 Απριλίου, θεωρείται πιθανό το άνοιγμα των γυμνασίων μία εβδομάδα αργότερα, δηλαδή στις 19 Απριλίου και για μία μόλις εβδομάδα, μέχρι τη διακοπή των μαθημάτων για τις αργίες του Πάσχα, διαφορετικά το άνοιγμα των γυμνασίων θα παραπεμφθεί αμέσως μετά την επάνοδο από τις πασχαλινές διακοπές τη Δευτέρα 10 Μαΐου.

Τα σενάρια για το άνοιγμα των σχολείων

Κατά τη διάρκεια των δύο εβδομάδων των διακοπών του Πάσχα φέτος δεν θα γίνουν μαθήματα εξ αποστάσεως, όπως έγινε πέρυσι, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Παιδείας.

Την ημερομηνία αυτή αναμένεται να επαναλειτουργήσουν και τα δημοτικά σχολεία μαζί με τα νηπιαγωγεία, καθώς η βαθμίδα αυτή της εκπαίδευσης αφενός έχει λειτουργήσει δια ζώσης φέτος για περισσότερο χρόνο σε σχέση με τα γυμνάσια και τα λύκεια ήτοι πέντε εβδομάδες κατά τη διάρκεια της καραντίνας, και αφετέρου προκαλεί πολύ μεγαλύτερη κινητικότητα αφού τα παιδιά δεν πηγαίνουν μόνα στο σχολείο, αλλά συνοδεύονται από τους γονείς ή τους παππούδες.

Επιπλέον το σχολικό έτος θα επιμηκυνθεί και φέτος για τα δημοτικά σχολεία ως το τέλος Ιουνίου, όπως συνέβη και πέρυσι ενώ τα γυμνάσια θα λειτουργήσουν έως τα μέσα Ιουνίου με τις Πανελλαδικές εξετάσεις να γίνονται κανονικά περί τα μέσα Ιουνίου.

Σήμερα πάντως η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή μιλώντας στον ΑΝΤ1 τόνισε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά το άνοιγμα των σχολείων είναι να ανοίξουν πρώτα τα Λύκεια. Ξεκαθάρισε όμως πως οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν από την κυβέρνηση, αφού πρώτα κάνει την εισήγησή της η επιτροπή των ειδικών.

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share