Δευτέρα, 10 Μαΐου 2021

Νίκη Κεραμέως: Κανονικά οι Πανελλαδικές - "Tην επόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσουμε με τους ειδικούς!"

Πιθανή η παράταση του σχολικού έτους!

3 Απριλίου 2021 11:32
Νίκη Κεραμέως: Κανονικά οι Πανελλαδικές -
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, χαρακτήρισε σημαντικό εργαλείο για την επαναλειτουργία των σχολείων τα self test για τον κορωνοϊό. Μάλιστα, μιλώντας στον ΑΝΤ1 τόνισε ότι τα self test θα ενισχύσουν ακόμα περισσότερο την εκπαιδευτική κοινότητα και τις οικογένειες των μαθητών.

Συγκεκριμένα, η Υπουργός Παιδείας, έκανε γνωστό ότι έχει γίνει η παραλαβή ενός σημαντικού αριθμού τεστ και συνεχίζεται η προμήθειά τους από τα φαρμακεία, από την οποία θα κριθεί και το άνοιγμα των σχολείων. "Την επόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσουμε με τους ειδικούς για το άνοιγμα των σχολείων, με προτεραιότητα τα Λύκεια. Έχει γίνει μια συζήτηση να έχουν πάρει τα φαρμακεία τα self test και θα θέλαμε την επόμενη εβδομάδα, δηλαδή από τις 12 του μήνα, να ανοίξουν τα λύκεια", είπε η υπουργός.

Κεραμέως για σχολεία

Όσον αφορά τη διαδικασία, είπε ότι ο κάθε μαθητής θα κάνει το self test στο σπίτι του και εάν βγει θετικό, θα το δηλώνει στην πλατφόρμα και θα πηγαίνει για επιβεβαιωτικό τεστ. Εάν είναι αρνητικό, θα παίρνει βεβαίωση για να τη δίνει στο σχολείο.

"Το πρώτο βήμα είναι να εξηγήσουμε τη σημασία του μέτρου στους γονείς, όπως είχε γίνει με τις μάσκες. Είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για να περιορίσουμε τους θετικούς, κυρίως τους ασυμπτωματικούς" πρόσθεσε.

Νίκη Κεραμέως - Τι είπε για τις εξετάσεις;

Για τις κατατακτήριες εξετάσεις απάντησε ότι θα προχωρήσουν μόλις δοθεί το "πράσινο φως" από τους ειδικούς για τις εξετάσεις στα Πανεπιστήμια. "Τότε θα γίνουν και αυτές", δήλωσε, ενώ για τις προαγωγικές εξετάσεις σε Γυμνάσια και Λύκεια απάντησε ότι δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις.

άνοιγμα σχολείων

Για τις Πανελλαδικές τόνισε ότι δρομολογούνται κανονικά εντός του Ιουνίου, αλλά δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα το πρόγραμμα και η ημερομηνία έναρξής τους. Η κ. Κεραμέως έκανε γνωστό ότι υπάρχει ενδεχόμενο παράτασης του σχολικού έτους, για λίγες μέρες και μόνο εντός Ιουνίου, "για να κερδίσουμε μέρες στη δια ζώσης εκπαίδευση".

Τέλος, σε ερώτηση για το άνοιγμα των φροντιστηρίων, με τη χρήση self test, απάντησε ότι στους χώρους αυτούς υπάρχει ανάμειξη διαφορετικών ομάδων, γι' αυτό και αναμένονται οι εισηγήσεις των ειδικών. Παράλληλα, διαβάστε εδώ όλες τις αλλαγές που αφορούν τους υποψηφίους.

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share