Κυριακή, 16 Μαΐου 2021

Σχολεία: Ολοταχώς για άνοιγμα στις 5 Απριλίου

Αποφασίζουν άμεσα οι λοιμωξιολόγοι

28 Μαρτίου 2021 12:19
Σχολεία: Ολοταχώς για άνοιγμα στις 5 Απριλίου
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Εξελίξεις υπάρχουν σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, με την κυβέρνηση να το προωθεί για τις 5 Απριλίου, αν και με επιφυλάξεις, όπως επεσήμανε η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή.

Η ίδια επεσήμανε, ότι προτεραιότητα δίνεται στην επαναλειτουργεία των γυμνασίων και των λυκείων, τη στιγμή που υπάρχουν και σπουδαία νέα για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

«Όταν μας δώσουν το πράσινο φως οι επιδημιολόγοι, τότε εμείς είμαστε έτοιμοι να επιστρέψουμε στην δια ζώσης εκπαίδευση. Γυμνάσια και Λύκεια έμειναν κλειστά περισσότερο χρόνο κλειστά. Γι’ αυτό και για άλλους λόγους βρίσκονται στην προτεραιότητα του υπουργείου» δήλωσε, σημειώνοντας πως εφόσον δοθεί το «πράσινο φως» από την επιτροπή, προτεραιότητα θα έχουν αυτά τα δύο.

Ακόμα, υποστήριξε, ότι οι Πανελλαδικές εξετάσεις θα διεξαχθούν «στην ώρα τους, μέσα στον Ιούνιο, όπως έγιναν και πέρυσι», δίχως να προσδιορίσει ημερομηνία.

Σχολεία: Η καθοριστική βοήθεια των self tests

Σύμφωνα με την κ. Μακρή, αν αποφασιστεί από τους ειδικούς η επαναλειτουργία των σχολείων στις 5 Απριλίου, αυτό θα γίνει με self – test. Όπως είπε, υπάρχει σχέδιο να γίνεται τεστ σε καθηγητές και μαθητές κάθε Δευτέρα. «Επιθυμία μας να γυρίσουν με ασφάλεια στην τάξη τους παιδιά και εκπαιδευτικοί».

Αν κάποιος βρίσκεται θετικός στον ιό, συμπλήρωσε, ενδεχομένως να πραγματοποιεί επαναληπτικό τεστ σε δημόσια δομή υγείας.

«Το υπουργείο ζήτησε και πέτυχε» υπογράμμισε, «να γίνει κατά προτεραιότητα εμβολιασμός των εκπαιδευτικών στα ειδικά σχολεία, αλλά και των παιδιών και του βοηθητικού προσωπικού σε αυτά». Μάλιστα, έκανε λόγο, ότι υπάρχει συνεννόηση με το υπουργείο Υγείας, ώστε οι αδιάθετες δόσεις εμβολίων να αξιοποιούνται τόσο σε εκπαιδευτικούς ειδικών σχολείων όσο και σε εν γένει εκαπιδευτικούς.

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share