Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

«Βόμβα» Εξαδάκτυλου για τα σχολεία - «Είναι σίγουρο ότι δεν θα ανοίξουν...» (Video)

Όλα όσα αποκάλυψε ο καθηγητής

26 Μαρτίου 2021 19:34
«Βόμβα» Εξαδάκτυλου για τα σχολεία - «Είναι σίγουρο ότι δεν θα ανοίξουν...» (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Για τις εξελίξεις στο ζήτημα της πανδημίας και τις σκέψεις των μελών της επιτροπής για το άνοιγμα της αγοράς ή των σχολείων στις 5 Απριλίου μίλησε στο Mega ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

«Στο ενδιάμεσο βλέπουμε δέκα δύσκολες ημέρες μπροστά μας» σημείωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, προσθέτοντας: «Δεν το λέω για να προσγειωθούμε απότομα, αλλά για να έχουμε επίγνωση του που βρισκόμαστε».

«Ελπίζουμε σε αυτές τις 10 ημέρες να δούμε τα σημάδια της σταθεροποίησης, δηλαδή χθες είχαμε ένα ευχάριστο σχετικά αριθμό ανθρώπων που εντοπίστηκαν θετικοί, οπότε περιμένουμε να δουμε αυτή τη σταθεροποίηση και με αυτή την προοπτική και με το εργαλείο των πάρα πολλών τεστ που προστίθονται πλέον θα μπορούσαμε να δούμε με ποιον τρόπο θα ήταν σχετικά ασφαλές κάποια στιγμή να λειτουργήσουν τα σχολεία μας» συμπλήρωσε ο κ. Εξαδάκτυλος.

Παράλληλα, ο κ. Εξαδάκτυλος υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει ακόμα κάποια εισήγηση της επιτροπής για το άνοιγμα των σχολείων, σημειώνοντας πως με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν είναι σίγουρο ότι δεν θα ανοίξουν όλες οι δραστηριότητες μαζί.

«Θα πρέπει όλοι όσοι συμμετέχουν στην όποια δραστηριότητα, να έχουν μια τακτική επανάληψη στα self tests» συμπλήρωσε ο κ. Εξαδάκτυλος, τονίζοντας ότι το ένα τεστ ανά εβδομάδα είναι το ελάχιστο.

Σχολεία: Μαθήματα και το καλοκαίρι! Παράταση σχολικής χρονιάς ανακοίνωσε η Νίκη Κεραμέως

Σχολεία: Μαθήματα και το καλοκαίρι! Την παράταση της σχολικής χρονιάς εντός του Ιουνίου ανακοίνωσε η Νίκη Κεραμέως με σημερινές της δηλώσεις. Παράλληλα, για το άνοιγμα των σχολείων και μερικό άνοιγμα δραστηριοτήτων, εντός του Απριλίου έκανε λόγο μέσω του ΣΚΑΪ το μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων και καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών Χαράλαμπος Γώγος.

Oπως τόνισε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6, «Είναι απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης να ανοίξουν τα σχολεία, με ειδική μέριμνα για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια».

Εξήγησε πως ο λόγος που έκλεισαν οριζοντίως οι σχολικές μονάδες, ήταν γιατί παρατηρήθηκε μια αύξηση της επιδημιολογικής εικόνας κυρίως λόγω των μεταλλάξεων του ιού.

Η τηλεκπαίδευση λειτουργεί όπως είπε και πάει πολύ καλά, όμως είναι λύση έκτακτης ανάγκης. Μιλώντας για την παράταση του σχολικού έτους, διευκρίνισε ότι θα γίνει εντός του Ιουνίου.

Παράταση σχολικής χρονιάς ανακοίνωσε η Νίκη Κεραμέως

Για τις πανελλαδικές εξετάσεις η κ. Κεραμέως ξεκαθάρισε ότι θα γίνουν κανονικά τον Ιούνιο όπως πέρσι. Όσον αφορά τα πανεπιστήμια, υπάρχει η εισήγηση από τους ειδικούς να γίνει το εαρινό εξάμηνο εξ αποστάσεως. «Επιδιώκουμε κάποιες προσαρμογές για τις πρακτικές ασκήσεις», πρόσθεσε.

Η Νίκη Κεραμέως για τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών

Μιλώντας για τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών, η υπουργός είπε ότι υπάρχει ενδιαφέρον και συμμετοχή στην ειδική πλατφόρμα του υπουργείου για τα εμβόλια, αλλά και για την πλατφόρμα για τα τεστ ανίχνευσης του COVID.

Όσον αφορά τα ταμπλετ, η κ. Κεραμέως σημείωσε ότι εντός των επόμενων ημερών θα «πέσουν» οι υπογραφές των 5 εμπλεκόμενων υπουργείων. Το συγκεκριμένο κονδύλι είναι περίπου 120 εκ. ευρώ και αφορά περισσότερο από μισό εκατομμύριο μαθητές.

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share