Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Αποκαλύψεις Γώγου για τα σχολεία - «Ελπίζουμε να...» (Video)

Τι είπε για άνοιγμα δραστηριοτήτων και εμβόλια

17 Μαρτίου 2021 11:26
Αποκαλύψεις Γώγου για τα σχολεία - «Ελπίζουμε να...» (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Για άνοιγμα των σχολείων και μερικό άνοιγμα δραστηριοτήτων, εντός του Απριλίου έκανε λόγο μέσω του ΣΚΑΪ το μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων και καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών Χαράλαμπος Γώγος. Παράλληλα, το ενδεχόμενο αν παραταθεί το σχολικό έτος, η παράταση να διαρκέσει δύο εβδομάδες άφησε ανοικτό η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή.

«Υπάρχει ανάγκη να ανοίξουν τα σχολεία, μέσα στον Απρίλιο πιστεύω, για όλες τις βαθμίδες θα θέλαμε, αλλά πρέπει να ανοίξουμε από το λύκειο που πιέζεται πάρα πολύ, όπως πιέζονται και τα πανεπιστήμια» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ο Μάρτης θα χαρακτηριστεί από την αποφόρτιση στο σύστημα, τη δυνατότητα επαρκούς νοσηλείας και να ελεγχθεί η επιδημία. Ο Απρίλης θα λειτουργήσει περισσότερο εκτονωτικά για να λειτουργήσουν κάποιες δραστηριότητες, και ελπίζω ο Μάης να λειτουργήσει σε σχέση με την εμβολιαστική κάλυψη» εξήγησε. Αποσαφήνισε πάντως ότι το θέμα της εστίασης είναι πιο σοβαρό.

Ανέφερε ότι σήμερα η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων θα παρακολουθήσει τα επιδημιολογικά δεδομένα και την Παρασκευή θα συνεδριάσει για να προχωρήσει στις εισηγήσεις της. Σημείωσε ότι υπάρχει διάθεση για συντεταγμένο σταδιακό άνοιγμα, αλλά τόνισε ότι τίποτα δεν είναι βέβαιο, είναι ζητούμενο και μια ανάγκη της κοινωνίας και της οικονομίας.

«Υπάρχει μια διάθεση ανοίγματος κοινωνίας και οικονομίας τουλάχιστον με τα πιο απλά μέτρα στην αρχή και μετά τα σημαντικά. Δεν είναι θέμα μόνο αγοράς, είναι και η εκπαίδευση. Το να ανοίξουν τα κομμωτήρια δεν είναι τίποτα σπουδαίο, και δεν έχει προσθέσει και τίποτα σε επίπεδο επιδημιολογικής φόρτισης. Τα υπόλοιπα πρέπει να έρθουν, θα έρθουν, σιγά – σιγά τέλη του μήνα, αρχές Απρίλη».

«Ελπίζουμε τα επιδημιολογικά δεδομένα να παρουσιάσουν βελτίωση, εξισορρόπηση, γιατί το ΕΣΥ είναι σε πολύ μεγάλη πίεση. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να υπάρχει Plan B» δήλωσε ο καθηγητής.

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share