Κυριακή, 03 Δεκεμβρίου 2023

Απόφαση - φωτιά για τα πανεπιστήμια

Δήλωση «βόμβα» του υφυπουργού Παιδείας

18 Φεβρουαρίου 2021 14:28
Απόφαση - φωτιά για τα πανεπιστήμια
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Πανεπιστήμια: Ο υφυπουργός Παιδείας και αρμόδιος για θέματα ανώτατης εκπαίδευσης, Άγγελος Συρίγος, με δηλώσεις του, το πρωί της Πέμπτης, στο «Θέμα 104,6», τόνισε ότι «είναι δύσκολο να επιστρέψουν στις πανεπιστημιακές αίθουσες οι φοιτητές αυτή τη στιγμή».

Όπως ανέφερε, «οι ειδικοί εκτιμούν ότι παρότι οι νεαρότερες ηλικίες δεν έχουν πρόβλημα σε περίπτωση που νοσήσουν, ωστόσο καλό είναι να αποφεύγονται οι μετακινήσεις από νομό σε νομό. Για τον λόγο αυτόν, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του εξαμήνου που ξεκινά τη Δευτέρα, το πιθανότερο είναι να συνεχιστούν τα μαθήματα διαδικτυακά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τα σχολεία και την επιστροφή των μαθητών στις σχολικές αίθουσες, ο κ. Συρίγος απέφυγε να δώσει χρονοδιάγραμμα, λέγοντας ότι αυτό θα αποφασιστεί στη συνεδρίαση των ειδικών. «Προς το παρόν, συνεχίζεται η τηλεκπαίδευση», σημείωσε.

Πανεπιστήμια

Τέλος, αναφορικά με την αστυνομία στα ΑΕΙ, ο κ. Συρίγος εκτίμησε ότι το ειδικό αυτό σώμα είναι προετοιμασμένο για όλα τα ενδεχόμενα.

«Υπάρχουν πολλά σενάρια, μεταξύ των οποίων κάποια που λένε ότι ίσως με έναν τελετουργικό τρόπο κάποιοι να θελήσουν να αποδείξουν ότι η αστυνομία δεν έχει θέση στα πανεπιστήμια, να διαπομπεύσουν δηλαδή το Σώμα. Άλλο σενάριο λέει ότι ίσως σταματήσουν και εξαφανιστούν όλα τα περιστατικά βίας», κατέληξε.

Πανελλαδικές εξετάσεις: Αποκαλύψεις από την υφυπουργό Παιδείας για τη διεξαγωγή τους (Video)

Πανελλαδικές εξετάσεις: Απαντήσεις για τους μαθητές και τους γονείς που αγωνιούν επιχείρησε να δώσει η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή. Παράλληλα, ο νέος νόμος του υπουργείου Παιδείας για τα ΑΕΙ και τη Γ’ Λυκείου φέρνει και αλλαγές στη διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων.

Μιλώντας στον Ρ/Σ «Παραπολιτικά», η κυρία Μακρή αναφέρθηκε αρχικά στα σχολεία, τονίζοντας ότι «η παράταση του διδακτικού έτους είναι ένα ενδεχόμενο το οποίο εξετάζεται. Όταν αποφασιστεί, θα ανακοινωθεί επισήμως», υπογράμμισε, εξηγώντας ότι δεν μπορεί κάποια απόφαση να θεωρηθεί ειλημμένη.

Η υφυπουργός επισήμανε ότι, σε αυτή τη φάση, το υπουργείο Παιδείας «επεξεργάζεται σχέδια για να καλυφθεί πληρέστερα η ύλη, να γίνουν οι επαναλήψεις όπου και αν χρειάζεται».

Σχετικά με τις Πανελλαδικές, η Ζέττα Μακρή είπε ότι «όλες οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν από το υπουργείο Παιδείας. Εγώ θα επαναλάβω τη δήλωση του πρωθυπουργού, ότι στόχος είναι οι Πανελλαδικές να γίνουν στη συγκεκριμένη ώρα που έχει προγραμματιστεί», επισήμανε.

Ερωτηθείσα για την ύλη των Πανελλαδικών, η υφ. Παιδείας σημείωσε πως «σε ό,τι αφορά την ύλη της Γ’ Λυκείου, έχει ανακοινωθεί από τον προηγούμενο μήνα η μείωση κατά 30%. Σε ό,τι αφορά την ύλη των άλλων τάξεων, το υπ. Παιδείας έχει πλήρη εικόνα καθημερινά, διότι είναι υποχρεωμένοι οι εκπαιδευτικοί με κάθε πρόσφορο τρόπο να καταχωρίζουν τα κεφάλαια τα οποία έχουν διδάξει.

Επειδή ακριβώς λόγω των συνθηκών δεν υπήρξαν περίπατοι, δεν υπήρξαν εκδρομές, δεν υπήρξαν τόσοι περισπασμοί, η ύλη εν πολλοίς έχει καλυφθεί νωρίτερα».

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share