Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κλειστά σχολεία λόγω κορωνοϊού την Τρίτη (9/2)

Αναλυτική λίστα

9 Φεβρουαρίου 2021 07:18
Κλειστά σχολεία λόγω κορωνοϊού την Τρίτη (9/2)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Σχολεία: Όλο και περισσότερες είναι οι σχολικές μονάδες που έχουν βάλει «λουκέτο» είτε σε επιμέρους τμήματα είτε αναστέλλουν πλήρως τη λειτουργία τους, λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού.

Η πλειονότητα των σχολείων έχουν τεθεί σε αναστολή λειτουργίας καταγράφονται στην Αττική, όπου βρίσκεται το επίκεντρο της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η λίστα των σχολείων που θα παραμείνουν κλειστά το επόμενο διάστημα (η λίστα ανανεώνεται): ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

«Δεν μειώνεται περαιτέρω η ύλη στην Γ’ Λυκείου»

Στο ενδεχόμενο να υπάρξει περαιτέρω μείωση της ύλης για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου που θα δώσουν φέτος πανελλήνιες εξετάσεις, το απέρριψε κατηγορηματικά. «Για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου ήδη υπήρξε μείωση της ύλης κατά 30% και αυτό τους έχει γνωστοποιηθεί από το προηγούμενη μήνα ώστε να μην αιφνιδιαστούν» δήλωσε στον ΣΚΑΪ.

Αναφερόμενη στα Λύκεια που βρίσκονται στις κόκκινες περιοχές και παραμένουν κλειστά, σημείωσε ότι οι μαθητές κάνουν μάθημα εξ αποστάσεως προσθέτοντας ότι αυτή η εκπαίδευση έχει τελειοποιηθεί και γίνεται με τον αρτιότερο τρόπο.

Απαντώντας μάλιστα στις φωνές για μαθητές δύο ταχυτήτων τόνισε ότι «δεν υπάρχουν μαθητές δύο ταχυτήτων. Υπάρχουν μαθητές που διδάσκονται με δύο διαφορετικούς τρόπους».

Για τις υπόλοιπες εκπαιδευτικές βαθμίδες, η υφυπουργός Παιδείας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να μειωθεί η ύλη. «Παρακολουθούμε πάρα πολύ στενά την ύλη, τόσο στη δια ζώσης όσο και στην εξ αποστάσεως διδασκαλία. ‘Έτσι, θα λάβουμε αποφάσεις όταν έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα και όταν περάσουν κι άλλες μέρες».

Δείτε αναλυτικά όσα είπε:

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share