Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Μπαίνει νέο «λουκέτο» στα σχολεία!

Θανάσης Εξαδάκτυλος: H εκπαίδευση να επιστρέψει σε τηλεκπαίδευση - Το τρίτο κύμα είναι εδώ

4 Φεβρουαρίου 2021 13:39
Μπαίνει νέο «λουκέτο» στα σχολεία!
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Νέο «λουκέτο» πρόκειται να μπει στα σχολεία, με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Θανάση Εξαδάκτυλο, ο οποίος νοσεί και ο ίδιος με κορωνοϊό, να λέει ότι η εκπαίδευση πρέπει να επιστρέψει άμεσα σε τηλεκπαίδευση.

«Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το βρετανικό στέλεχος του ιού, που μεταδίδεται κατά 50% ταχύτερα σε σχέση με αυτό που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, άρα και οι αποφάσεις μας πρέπει να είναι ταχύτερες, με τη λήψη αυστηρότερων μέτρων, προκειμένου να περιστείλουμε μία μεγάλη διασπορά», επισήμανε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

«Έχω την αίσθηση ότι η εκπαίδευση πρέπει να επιστρέψει άμεσα σε τηλεκπαίδευση, γιατί είδαμε αύξηση των κρουσμάτων 14 ημέρες μετά την έναρξη λειτουργίας των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων. Η τηλεκπαίδευση είναι υποδεέστερη, δεν αντιλέγει κανείς σε αυτό, αλλά είναι αναγκαίο να παρθούν άμεσα μέτρα, διότι -επαναλαμβάνω- έχουμε να κάνουμε με έναν ιό ταχύτερο από αυτόν που αντιμετωπίζουμε μέχρι σήμερα», κατέληξε ο πρόεδρος του Π.Ι.Σ. και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

«Το τρίτο κύμα είναι εδώ και δεν πρέπει να υποθέτουμε ότι δεν θα έρθει», επισήμανε ο κ. Εξαδάκτυλος, υπογραμμίζοντας για ακόμα μία φορά την ανάγκη άμεσης λήψης αυστηρότερων μέτρων, καθώς είπε ότι «η διστακτικότητα έχει τίμημα», όπως δείχνει η εμπειρία της περασμένης άνοιξης και του φθινοπώρου.

Ερωτηθείς για την κατάσταση στα νοσοκομεία και τα ψυχικά αποθέματα των γιατρών, απάντησε ότι «τις πνευματικές και σωματικές δυνάμεις μας θα βρούμε τον τρόπο να τις διευρύνουμε, αλλά ας μην έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία κατάσταση που δεν θα έπρεπε να έχουμε. Η πανδημία αντιμετωπίζεται έξω από τα νοσοκομεία, με την περιστολή της, τόνισε και κατέληξε λέγοντας πως ακόμα και στη Γερμανία, όπου επιχείρησαν να τη νικήσουν μέσα στα νοσοκομεία, ηττήθηκαν.

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share