Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021

Ξανά τα ίδια: Ανακοινώνεται το τέλος για τα σχολεία

Το κακό δε θα σταματήσει εδώ - Προ των πυλών τα πολύ δύσκολα

3 Φεβρουαρίου 2021 19:31
Ξανά τα ίδια: Ανακοινώνεται το τέλος για τα σχολεία
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Το σκηνικό των προηγούμενων μηνών φαίνεται, ότι θα επαναληφθεί για τα σχολεία, αφού οι λοιμωξιολόγοι ανησυχούν έντονα μετά τις τελευταίες ενδείξεις για την εξάπλωση του κορωνοϊού, με αποτέλεσμα να ζητούν και πάλι το κλείσιμό τους.

Είναι σαφές ότι η δραστηριότητες που ξεκίνησαν από τις 11/1 και μετά άφησαν αποτύπωμα που δεν φέρουν αμφισβήτηση, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιτροπής, Αθανάσιο Εξαδάκτυλο.

Σχολεία: Άμεση η δράση και πολύ πιθανό ξανά το κλείσιμό τους λόγω κορωνοϊού

Έχουμε αύξηση κρουσμάτων ακριβώς 14 ημέρες μετά το άνοιγμα της α’ βάθμιας εκπαίδευσης, τη στιγμή που έχει ανοίξει και η δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Δεν θα πρέπει να περιμένουμε του Αγίου Βαλεντίνου για να ληφθούν μέτρα. Θα πρέπει να επιστρέψουμε στην τηλεκπαίδευση το συντομότερο και να δούμε τι άλλο θα απαιτηθεί για να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.

Στο διάστημα 14/12 με 2/1 το click away σε συνδυασμό με κομμωτήρια, κυνήγι και ψάρεμα απέδειξαν ότι δεν επιδείνωσαν την πορεία της πανδημίας, σύμφωνα με τον κ. Εξαδάκτυλο.

Ο ίδιος χαρακτήρισε αδιανόητο το γεγονός ότι δεν εμβολιάζονται υγειονομικοί, δεδομένου ότι διαχειριζόμαστε τη μεγάλη επιθυμία των ανθρώπων που βρίσκονται εκτός νοσοκομείων, όπου αναζητούν αγωνιωδώς τρόπο για να εμβολιαστούν.

«Δεν μπορώ να δικαιολογήσω υγειονομικό ο οποίος δεν επιδιώξει να εμβολιαστεί σε αυτή τη φάση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Lockdown: "Δεν υπάρχει εισήγηση για τους ειδικούς για το άνοιγμα των φροντιστηρίων"

Lockdown: Όπως γνωρίζουμε τα πράγματα με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα δεν είναι καθόλου καλά και αυτό φαίνεται μέσα από την αύξηση των κρουσμάτων που υπάρχει τις τελευταίες μέρες με αποτέλεσμα να παρθούν νέα μέτρα.

Συγκεκριμένα άγνωστη παραμένει η μοίρα για το άνοιγμα των φροντιστηρίων ενώ ήδη γνωρίζουμε ότι τα σχολεία θα ανοίξουν από τη Δευτέρα.

Θα παραμείνουν κλειστά τα φροντιστήρια.

Lockdown: Τι γίνεται με την λειτουργία των φροντιστηρίων

Ειδικότερα για το γεγονός ότι παραμένουν στον «πάγο» τα φροντιστήρια μίλησε η Νίκη Κεραμέως. Μιλώντας στο OPEN, η υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι «δεν υπάρχει εισήγηση από τους ειδικούς» για το άνοιγμά τους, συμπληρώνοντας ότι «οι ομάδες στα σχολεία είναι σταθερές, ενώ στα φροντιστήρια είναι μικτές από μαθητές διαφορετικών σχολείων».

Παράλληλα ανέφερε ότι: «Τα παιδιά στα λύκεια έχουν πιο έντονη επαφή μεταξύ τους. Παρακαλώ εκπαιδευτικούς και μαθητές άνω τον 16 να κάνουν αίτηση για τεστ. Οι ειδικοί προτείνουν οι αθλητικές δραστηριότητες να γίνονται σε σταθερές ομάδες. Για να ανοίξουν τα γυμνάσια αποφασίστηκε να περιοριστεί το εμπόριο.

Θα έχουμε κρούσματα, είναι λογικό. Το ζητούμενο είναι να τηρούνται τα μέτρα στα σχολεία». Τόνισε επίσης ότι οι εξετάσεις στα πανεπιστήμια θα γίνουν εξ’ αποστάσεως.

Δείτε αναλυτικά όσα είπε:

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share