Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021

Σχολεία: Με πρόστιμο κινδυνεύουν οι μαθητές! (Video)

Ποιος ο λόγος και γιατί παραμένουν κλειστά τα φροντιστήρια

24 Ιανουαρίου 2021 15:22
Σχολεία: Με πρόστιμο κινδυνεύουν οι μαθητές! (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Σχολεία: Με πρόστιμο θα κινδυνεύουν μαθητές και μαθήτριες που καθυστερούν να επιστρέψουν σπίτι! Σε δηλώσεις της στο MEGA η υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή ανέφερε ότι «θα υπάρχουν πρόστιμα στα παιδιά που δεν τηρούν τους κανόνες οι οποίοι είναι κανόνες για όλο τον πληθυσμό».

Επισήμανε ότι θα υπάρχει ένα χρονικό περιθώριο εντός του οποίου οι μαθητές θα υποχρεούνται να επιστρέψουν σπίτι. Η κα Μακρή ανέφερε επίσης ότι «τα σχολεία ανοίγουν επειδή το επέτρεψε η επιτροπή των ειδικών. Η δια ζώσης διδασκαλία είναι καλύτερη από την εξ’ αποστάσεως. Αλλά δεν μπορούσαμε να την υλοποιήσουμε όσο δεν είχαμε το πράσινο φως των εκπαιδευτικών.

Έτοιμο το υπουργείο, αλλά θα δοθούν και πρόσφατες οδηγίες. Θέλαμε να ανοίξουν τα σχολεία. Αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να ακούμε τους ειδικούς. Οι ειδικοί το επέτρεψαν και τα σχολεία άνοιξαν». «Δεν επεμβαίνουμε, δεν τροποποιούμε, δεν επηρεάζουμε τις αποφάσεις των ειδικών», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ενημέρωσε ότι οι εκπαιδευτικοί θα έχουν τη δυνατότητα για δωρεάν τεστ κορονοϊού μέσω της ειδικής πλατφόρμας του υπουργείο, ενώ θα γίνονται εθελοντικά τεστ στους μαθητές της Γ’ Λυκείου.

«Ο ΕΟΔΥ θα κάνει επιτόπια τεστ που θα διευκολύνουν στην ασφάλεια που θέλουν να νιώθουν εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές» σημείωσε.

Στο ερώτημα γιατί θα κάνουν εθελοντικά τεστ μόνο οι μαθητές της Γ’ Λυκείου, απάντησε ότι η επιτροπή των ειδικών εκτιμά πως οι υπόλοιπες τάξεις δεν έχουν βεβαρημένο ιικό φορτίο. «Όμως, όποια παιδιά θέλουν, με συναίνεση γονέα, και από άλλες τάξεις, μπορούν να κάνουν τεστ».

Γιατί παραμένουν κλειστά τα φροντιστήρια

Αναφορικά με το άνοιγμα των φροντιστηρίων, σημείωσε ότι ανησυχεί τους ειδικούς η ανάμειξη παιδιών «από διαφορετικές σχολικές μονάδες». Τέλος, εκτίμησε ότι η επαναλειτουργία των δημοτικών «πηγαίνει μια χαρά».

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share