Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Ανοίγουν τον Φεβρουάριο Γυμνάσια και Λύκεια!

Τι εισηγήθηκαν οι λοιμωξιολόγοι;

22 Ιανουαρίου 2021 12:57
Κορωνοϊός: Ανοίγουν τον Φεβρουάριο Γυμνάσια και Λύκεια!
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Έκτακτες είναι οι εξελίξεις για τα σχολεία, καθώς η επιτροπή των λοιμωξιολόγων για τον κορωνοϊό προτείνει το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων τον Φεβρουάριο.

Συγκεκριμένα, η συνεδρίαση των ειδικών για τα μέτρα του κορονοϊού οδεύει στο τέλος της και σύμφωνα με πληροφορίες εισηγείται από την 1η Φεβρουαρίου να ανοίξουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια σε όλη την χώρα, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που υπήρχαν νωρίτερα.

Κορωνοϊός: Πού θα μείνουν κλειστά τα Λύκεια - Τι ισχύει με κυνήγι, ψάρεμα και πρακτορεία ΟΠΑΠ

Οι ειδικοί ωστόσο, εισηγούνται στις κόκκινες περιοχές να ανοίξουν μόνο τα Γυμνάσια.

Για το κυνήγι και το ψάρεμα οι ειδικοί εισηγούνται να επιτραπεί από την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου, ενώ θετική φαίνεται σύμφωνα με πληροφορίες να είναι και η εισήγηση για το άνοιγμα των πρακτορείων του ΟΠΑΠ την ίδια ημερομηνία.

"Βόμβα" Κυριάκου Μητσοτάκη για το lockdown: "Φρένο" στο άνοιγμα της οικονομίας - Προτεραιότητα έχουν τα σχολεία

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η κατάσταση με το lockdown λόγω του κορωνοϊού στην Ελλάδα είναι ακόμη σε ισχύ με αποτέλεσμα τις επόμενες μέρες η κυβέρνηση να σκέφτεται να χαλαρώσει τα θέματα.

Συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής σημείωσε ότι θα πατήσει "φρένο" στο άνοιγμα της οικονομίας και θα δοθεί προτεραιότητα στο να ανοίξουν τα σχολεία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για τα σχολεία.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Προτεραιότητα έχουν τα σχολεία

Ειδικότερα προτεραιότητα χαρακτήρισε το άνοιγμα των γυμνασίων και των λυκείων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, βάζοντας «φρένο» από το βήμα της Βουλής στα σενάρια για άνοιγμα άλλων κλάδων της οικονομίας.

«Όλες οι άλλες δραστηριότητες μπορούν να περιμένουν» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, στέλνοντας σαφές μήνυμα για την στόχευση της κυβέρνησης όσον αφορά στην σταδιακή επαναφορά κοινωνικών και οικονομικών δραστηριοτήτων.

Το θέμα της επιστροφής των μεγαλύτερων μαθητών στα θρανία θα τεθεί επί τάπητος στη σύσκεψη της επιτροπής του υπουργείου Υγείας την Παρασκευή, όπως έχουν άλλωστε αποκαλύψει από το πρωί αρκετοί λοιμωξιολόγοι.

Για τα σχολεία μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι μετακινήσεις από νομό σε νομό και ο εμβολιασμός

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, το άνοιγμα των μετακινήσεων από νομό σε νομό θα καθυστερήσει, παρότι έχουν γίνει πολλές συζητήσεις για άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων. Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι η χώρα βαδίζει με μικρά και προσεκτικά βήματα στην μερική κανονικότητα.

Για τα εμβόλια είπε ότι δυστυχώς η παραγωγική δραστηριότητα δεν είναι σταθερή και έτσι είμαστε αναγκασμένοι να ακολουθούμε τους διεθνείς κανόνες για την παραλαβή τους. Είπε ακόμα ότι στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη του ευρωπαϊκού συμβουλίου θα θέσει το θέμα του διεθνούς πιστοποιητικού.

Είπε ακόμα ότι πρέπει να αυξηθούν οι πιέσεις στην Pfizer έτσι ώστε να είναι συνεπής στα χρονοδιαγράμματα παράδοσης των εμβολίων.

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share