Δευτέρα, 08 Μαρτίου 2021

Σχολεία: "Είναι όλα έτοιμα για να ξεκινήσουν τα μαθήματα" - Στον "αέρα" η Γ' Λυκείου

Όλα όσα είπε η υπουργός Παιδείας

15 Ιανουαρίου 2021 11:14
Σχολεία:
Από Βασίλης Κατσιαούνης

Σχολεία: Με την κατάσταση του κορωνοϊού να βρίσκεται ακόμη σε κρίσιμο επίπεδο στην Ελλάδα και το lockdown να βρίσκεται ακόμη σε ισχύ με αρκετούς να αναρωτιούνται και τι θα γίνει με τα σχολεία. Επίσης ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι αναμένεται να πάρουν ορισμένα καταστήματα το "πράσινο" φως για να ανοίξουν τη Δευτέρα.

Συγκεκριμένα σε συνέντευξη της η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως αναφέρθηκε για τις αντιδράσεις σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων αλλά και τι θα γίνει με την Γ' Λυκείου.

Για το τι θα γίνει με το λύκειο μίλησε η Νίκη Κεραμέως.

Σχολεία: Η λειτουργία των γυμνασίων και των λυκείων

Για το άνοιγμα των σχολείων αλλά και τις αντιδράσεις που σημειώθηκαν για τα ΑΕΙ μίλησε σε τηλεοπτική της συνέντευξη την Παρασκευή (15/1) η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Όπως τόνισε «είναι όλα έτοιμα για να ξεκινήσουν μαθήματα μόλις δώσουν το ''πράσινο φως'' οι ειδικοί».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε πως προφανώς προτεραιότητα είναι η δια ζώσης λειτουργία Γυμνασίων και Λυκείων χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει χρονικά πότε θα γυρίσουν στις τάξεις τα παιδιά των εν λόγω τάξεων.

«Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα συζητηθεί με τους ειδικούς», τόνισε η κ. Κεραμέως και πρόσθεσε ότι η πορεία προς την κανονικότητα γίνεται βήμα – βήμα.

Εστιάζοντας στη Γ΄Λυκείου ανέφερε ότι προφανώς υπάρχει ιδιαίτερη μέριμνα, προχωρά πολύ καλά η τηλεκπαίδευση και έχουν γίνει ενέργειες για περιορισμό ύλης για πανελλαδικές εξετάσεις ενώ μόλις δώσουν το «πράσινο φως» η ειδικοί είναι όλα έτοιμα για να ξεκινήσουν τα δια ζώσης μαθήματα ευθύς αμέσως.

Εξηγώντας γιατί δεν ξεκινούν μαθήματα μόνο για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου τόνισε ότι υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες, το ωρολόγιο πρόγραμμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης είναι διαφορετικό από το δια ζώσης αλλά οι καθηγητές είναι οι ίδιοι και στις τρεις τάξεις του Λυκείου.

Αναφερόμενοι στις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, η Νίκη Κεραμέως δήλωσε ότι η κυβέρνηση προχωρά με τολμηρές ενέργειες το μεταρρυθμιστικό της έργο, για να δώσει στα παιδιά το πανεπιστημιακό περιβάλλον που τους αξίζει.

Διερωτήθηκε «τι ακριβώς θέλουν» όσοι αντιδρούν στις αλλαγές στην Ανώτατη Εκπαίδευση, λέγοντας ότι το πρόβλημα υπάρχει εδώ και δεκαετίες φέρνοντας ως παράδειγμα το περιστατικό με την ταμπέλα που κρέμασαν στον Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η Νίκη Κεραμέως αναφέρθηκε στο τι θα γίνει με το λύκειο.

Η ειδική ομάδα προστασίας των Πανεπιστημιακών ιδρυμάτων

Μιλώντας για την ειδική ομάδα προστασίας των Πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, η κ. Κεραμέως τόνισε ότι θα αποτελείται από αστυνομικούς που θα διαθέτει η Πολιτεία, οι οποίοι θα λάβουν ειδική εκπαίδευση λόγω της ιδιαιτερότητας του χώρου ενώ θα φορούν και ειδική στολή.

Η ομάδα αυτή, όπως είπε θα έχει παρουσία μέσα σε λίγα Πανεπιστήμια στα οποία υπάρχει έντονο πρόβλημα και θα δρα προληπτικά αλλά και για την αντιμετώπιση φαινομένων παραβατικότητας.

Κάνοντας ειδική αναφορά στην ελεγχόμενη είσοδο στα Πανεπιστήμια επεσήμανε ότι πρόκειται για μια πρακτική που χρησιμοποιείται σε πολλά ιδρύματα διεθνώς, πως είναι ένα αίτημα χρόνων και δεν μπορεί κάποιοι να θέλουν να μείνει η χώρα στο χθες.

Τι θα γίνει με τους αιώνιους φοιτητές

Η υπουργός Παιδείας ανέφερε επίσης ότι με τις αλλαγές που προωθούνται δίνεται τέλος στους λεγόμενους αιώνιους φοιτητές, ενώ για εκείνους που ήδη φοιτούν ο χρόνος ξεκινά να κυλά από τώρα.

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share