Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Πανελλαδικές εξετάσεις: Αλλαγές στην ύλη - Τι ανακοίνωσε το υπουργείο

Αναλυτικά η απόφαση του υπ. Παιδείας

8 Ιανουαρίου 2021 19:01
Πανελλαδικές εξετάσεις: Αλλαγές στην ύλη - Τι ανακοίνωσε το υπουργείο
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Πανελλαδικές εξετάσεις: Τη μείωση της ύλης στα εξεταζόμενα μαθήματα των Πανελληνίων 2021 ανακοίνωσε και επίσημα το Υπουργείο Παιδείας. Παράλληλα, δείτε πως θα λειτουργήσουν Δημοτικά και Νηπιαγωγεία.

Τη μείωση της ύλης των μαθημάτων της Γ΄ τάξης ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ και της Δ΄τάξης των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων, για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις του σχολικού έτους 2020-2021, αποφάσισε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

Όπως έγινε γνωστό, η υπουργός αιτήθηκε από το Δ.Σ. του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) να εισηγηθεί συγκεκριμένες περικοπές της ύλης των μαθημάτων γενικής παιδείας, μαθημάτων ομάδων προσανατολισμού και μαθημάτων ειδικότητας για τις πανελλαδικές εξετάσεις, λαμβάνοντας υπόψη τις έκτακτες συνθήκες που έχει διαμορφώσει η συνεχιζόμενη πανδημία στην εκπαίδευση.

Πανελλαδικές εξετάσεις

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, «το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων βρίσκεται κοντά σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς και σε διαρκή συνεννόηση με τους ειδικούς, ώστε να επιτευχθεί ο διττός στόχος: η διασφάλιση της ατομικής και δημόσιας υγείας και ταυτόχρονα η απρόσκοπτη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας».

Δείτε αναλυτικά την απόφαση για τη μείωση της ύλης στις Πανελλήνιες 2021.

Κορωνοϊός: Πότε αναμένεται η απόφαση για Γυμνάσια και Λύκεια - Μεγάλη πιθανότητα να ανοίξει η Γ' Λυκείου

Κορωνοϊός: Συνεχίζεται η τραγική κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα όπου από ότι φαίνεται καθημερινώς δυσκολεύουν τα πράγματα και αυτό φαίνεται μέσα από το αυστηρό lockdown που έχει εφαρμόσει η κυβέρνηση για την μείωση των κρουσμάτων. Επίσης από ότι φαίνεται η άρση του Locdown θα τραβήξει μέχρι τον Φεβρουάριο με τα καταστήματα να παραμένουν κλειστά.

Συγκεκριμένα ο επιδημιολόγος Τάκης Παναγιωτόπουλος, μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, τόνισε ότι στα μέσα του μήνα, 15 - 20 Ιανουαρίου θα μπορούμε να δούμε τα δεδομένα και θα αποφασίσουμε και για τις υπόλοιπες βαθμίδες του σχολείου.

Αυτά είναι τα σχολεία που αναμένεται να ανοίξουν.

Κορωνοϊός: Ποια βαθμίδα αναμένεται να ανοίξει

Ειδικότερα σε συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ τόνισε ότι «υπάρχει και το ενδεχόμενο να ανοίξει μόνο η Γ’ Λυκείου είναι μέσα στα σενάρια». Ο κ. Παναγιωτόπουλος επισήμανε ότι για όσους δεν ανήκουν στη λίστα των σοβαρών νοσημάτων πρέπει να πάνε στο σχολείο, στη δουλειά τους, πάντοτε με την τήρηση των μέτρων προφύλαξης.

Για τα όσα έγιναν στα Θεοφάνεια, σχολίασε ότι είναι «πολύ λυπηρό που η εκκλησία έχει προτάξει το τελετουργικό, κι όχι την υγεία των ανθρώπων, δεν είναι σωστό, και ενδέχεται να το πληρώσουμε. Εικόνες που δείχνετε ευνοούν την υπερμετάδοση, όχι τη μετάδοση».

«Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να ξέρουμε τις συνέπειες των εορταστικών ημερών και πρέπει να περιμένουμε λίγο περισσότερο» διευκρίνισε. «Ενδέχεται να ληφθούν κάποια στιγμή και πρόσθετα μέτρα, ενδεχομένως λόγω Φώτων, πρέπει να είμαστε έτοιμοι».

Ποιες βαθμίδες σχολείων αναμένεται να ανοίξουν τις επόμενες μέρες.

Το παράδειγμα της Ισπανίας

«Νομίζω ότι πρέπει να βρούμε τη σωστή ισορροπία μέτρων και λειτουργίας μπορεί να σκεφθεί κάποιος διάφορους συνδυασμούς… Επί παραδείγματι στην Ισπανία τα καταστήματα της εστίασης λειτουργούν μέχρι τις 6 το απόγευμα επιτρέποντας μια μικρή λειτουργία. Άλλα ωράρια για καταστήματα Α είδους και άλλα για καταστήματα Β είδους. Το μεγάλο εμβόλιο είναι το εμβόλιο» εξήγησε ο καθηγητής.

«Είμαι μάλλον αντίθετος με τη στάση ‘όσο πιο πολλά μέτρα τόσο πιο καλά’ ούτε περισσότερα ούτε λιγότερα μέτρα, και τα δύο έχουν αρνητικές συνέπειες. Βήμαβήμα άνοιγμα για να ξέρουμε την ακριβή επίπτωση του κάθε βήματος χωρίς να είναι καθολικό» ξεκαθάρισε ο επιδημιολόγος.

Τέλος πρόσθεσε, πως η παράταση ενός αυστηρού lockdown κανονικά είναι ένα μέτρο που δεν πρέπει να κρατάει πολύ.

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share