Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

13033: Ποιος ο κωδικός για να πηγαίνουν οι γονείς τα παιδιά στο σχολείο (Video)

Προσοχή!

7 Ιανουαρίου 2021 15:46
13033: Ποιος ο κωδικός για να πηγαίνουν οι γονείς τα παιδιά στο σχολείο (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Η αντίστροφη μέτρηση, για το άνοιγμα του των Δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων έχει ξεκινήσει και οι γονείς πρέπει να προετοιμάζονται για τον τρόπο μετακίνησης τους από και προς τα σχολεία.

Όπως και το προηγούμενο διάστημα που ήταν ανοιχτά τα σχολεία έτσι και τώρα απαιτείται μήνυμα sms στο 13033, από τους κηδεμόνες που συνοδεύουν τα παιδιά τους στα σχολεία.

Πώς θα πηγαίνω λοιπόν τα παιδιά στο σχολείο;

  • Επιλογή 4 στο sms 13033
  • Τα παιδιά πρέπει να φέρουν μαζί την έγγραφη βεβαίωση

Ανατροπή με το άνοιγμα των σχολείων! «Να αναβληθεί για μία εβδομάδα» (Video)

Μια πρόταση βόμβα ήρθε για το άνοιγμα των σχολείων από τον Γιώργο Χειλά, πνευμονολόγο στο νοσοκομείο Σωτηρία. Συγκεκριμένα, τόνισε: «η Επιτροπή συνεδρίασε τη Δευτέρα, όπου δεν είχε δει τι συνέβη (σ.σ. τα νούμερα-επιδημιολογικά δεδομένα) τα Χριστούγεννα. Θεωρώ πως μια σωστή τακτική είναι να μην ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα, να συνεδριάσει ξανά την Παρασκευή η Επιτροπή. Δεν χάθηκε ο κόσμος αν αναβληθεί το άνοιγμα των σχολείων για μία εβδομάδα, μέχρι να δούμε πραγματικά τι γίνεται».

Παράλληλα, ο κ. Χειλάς τόνισε ότι «θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεχτικοί μέχρι να εμβολιαστεί το απαιτούμενο κομμάτι του πληθυσμού. Αυτή είναι η δική μας υποχρέωση, ενώ η Πολιτεία έχει την υποχρέωση για την τήρηση των μέτρων. Πρέπει όλοι να είμαστε πιο συνεπείς, ώστε να ξεφύγουμε από τον… εχθρό».

«Σε 15 μέρες θα έχουμε το αποτύπωμα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ενώ σε 20 μέρες θα έχουμε όλο το αποτύπωμα συνολικά», συμπλήρωσε.

«Ο κορωνοϊός μας απέδειξε ότι δεν σέβεται τίποτα… κι εμείς συνεχίζουμε να κάνουμε γιορτές με 9 άτομα, να έχουμε συνωστισμούς στα ΜΜΜ, ενώ ανήμερα των Θεοφανείων είδαμε τέτοιες εικόνες. Ας μην εκπλαγούμε από τους αριθμούς κρουσμάτων και θανάτων τις επόμενες ημέρες», υπογράμμισε ο πνευμονολόγος.

Γ. Τούντας: Λάθος το άνοιγμα των σχολείων τώρα

Ο καθηγητής Κοινωνικής Ιατρικής για τους φόβους που «γέννησαν» τα Θεοφάνια, το άνοιγμα των σχολείων και το lockdown.

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share