Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021

Βόμβα Πελώνη για τα σχολεία: «Δεν είναι βέβαιο ότι θα ανοίξουν...»

Δήλωση «φωτιά» από την αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπο

7 Ιανουαρίου 2021 11:32
Βόμβα Πελώνη για τα σχολεία: «Δεν είναι βέβαιο ότι θα ανοίξουν...»
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

«Στον αέρα» φαίνεται πως είναι το προγραμματισμένο για τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου άνοιγμα δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων, σύμφωνα με την Αριστοτελία Πελώνη.

Όπως είπε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, «τίποτα δεν είναι δεδομένο: ούτε το άνοιγμα των δημοτικών και των νηπιαγωγείων, ούτε το click away».

«Δεν υπάρχουν βεβαιότητες. Η Επιτροπή θα αξιολογήσει τα επιδημιολογικά δεδομένα (αύριο) και θα κάνει τις εισηγήσεις της στην κυβέρνηση, ώστε να λάβει τις αποφάσεις της» είπε η κυρία Πελώνη.

Αριστοτελία Πελώνη

«Η πανδημία είναι ένα φαινόμενο που εξελίσσεται δυναμικά. Όπως δεν είναι γραμμική η εξέλιξή της, δεν είναι γραμμικές και οι αποφάσεις. 'Όλα εξαρτώνται από τα επιδημιολογικά δεδομένα» εξήγησε.

Ανατροπή με το άνοιγμα των σχολείων! «Να αναβληθεί για μία εβδομάδα» (Video)

Μια πρόταση βόμβα ήρθε για το άνοιγμα των σχολείων από τον Γιώργο Χειλά, πνευμονολόγο στο νοσοκομείο Σωτηρία. Συγκεκριμένα, τόνισε: «η Επιτροπή συνεδρίασε τη Δευτέρα, όπου δεν είχε δει τι συνέβη (σ.σ. τα νούμερα-επιδημιολογικά δεδομένα) τα Χριστούγεννα. Θεωρώ πως μια σωστή τακτική είναι να μην ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα, να συνεδριάσει ξανά την Παρασκευή η Επιτροπή. Δεν χάθηκε ο κόσμος αν αναβληθεί το άνοιγμα των σχολείων για μία εβδομάδα, μέχρι να δούμε πραγματικά τι γίνεται».

Παράλληλα, ο κ. Χειλάς τόνισε ότι «θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεχτικοί μέχρι να εμβολιαστεί το απαιτούμενο κομμάτι του πληθυσμού. Αυτή είναι η δική μας υποχρέωση, ενώ η Πολιτεία έχει την υποχρέωση για την τήρηση των μέτρων. Πρέπει όλοι να είμαστε πιο συνεπείς, ώστε να ξεφύγουμε από τον… εχθρό».

«Σε 15 μέρες θα έχουμε το αποτύπωμα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ενώ σε 20 μέρες θα έχουμε όλο το αποτύπωμα συνολικά», συμπλήρωσε.

«Ο κορωνοϊός μας απέδειξε ότι δεν σέβεται τίποτα… κι εμείς συνεχίζουμε να κάνουμε γιορτές με 9 άτομα, να έχουμε συνωστισμούς στα ΜΜΜ, ενώ ανήμερα των Θεοφανείων είδαμε τέτοιες εικόνες. Ας μην εκπλαγούμε από τους αριθμούς κρουσμάτων και θανάτων τις επόμενες ημέρες», υπογράμμισε ο πνευμονολόγος.

Γ. Τούντας: Λάθος το άνοιγμα των σχολείων τώρα

Ο καθηγητής Κοινωνικής Ιατρικής για τους φόβους που «γέννησαν» τα Θεοφάνια, το άνοιγμα των σχολείων και το lockdown.

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share