Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Ανατροπή για τα σχολεία - Ανοίγουν μετά τις 20 Ιανουαρίου

Η αποκάλυψη του Θεόδωρου Βασιλακόπουλου

2 Ιανουαρίου 2021 10:34
Κορωνοϊός: Ανατροπή για τα σχολεία - Ανοίγουν μετά τις 20 Ιανουαρίου
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ανατροπή υπάρχει για τα σχολεία ελέω κορωνοϊού, με την κατάσταση να μην είναι ιδανική και το άνοιγμά τους να φαίνεται, ότι προγραμματίζεται για μετά τις 20 Ιανουαρίου, όπως αναφέρει ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Ο ίδιος μίλησε για τον προγραμματισμό των εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού επιχειρώντας μία εκτίμηση για το πότε θα αποκτήσουμε ανοσία. Την ανοσία θα την πετύχουμε κάπου στο καλοκαίρι υπογραμμίζει ο κ. Βασιλακόπουλος. Επιπλέον, ο κ. Βασιλακόπουλος αναφέρεται στο ζήτημα του ανοίγματος των σχολείων και του λιανεμπορίου, με τις αποφάσεις να έρχονται σύντομα.

«Ο εφιάλτης έχει σκαλοπάτια μέχρι να τελειώσει. Μέχρι την άνοιξη θα δέχεται πίεση το ΕΣΥ» είπε ο καθηγητής και πρόσθεσε: «Συνολική ανοσία θα την πετύχουμε κάπου μέσα στο καλοκαίρι» κι εξέφρασε την πεποίθηση ότι «το Πάσχα η πίεση θα είναι μικρότερη».

Παράλληλα πρόσθεσε ότι «ο ιός ακολουθεί στην μεταδοτικότητά του τον καιρό. Μέχρι το καλοκαίρι θα έχουμε αρκετά υψηλό ποσοστό ανοσίας του πληθυσμού», ενώ αναφορικά με το εμβόλιο ξεκαθάρισε ότι η στρατηγική απόφαση που έλαβε η Μεγάλη Βρετανία για τον εμβολιασμό και με το σκεύασμα της AstraZeneca είναι πολύ ελπιδοφόρα.

Κορωνοϊός: «Βόμβα» για το άνοιγμα των σχολείων

Ο κ. Βασιλακόπουλος εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεν θα πρέπει να βιαστούμε να πάμε σε άνοιγμα σχολείων 8 ή 11 Γενάρη, αλλά «να ανοίξουν γύρω στις 20 του μήνα, που θα έχουμε πλήρη εικόνα του τι κάναμε τις γιορτές. Με ανησυχεί, ωστόσο, η εικόνα της Αττικής» κατέληξε ο καθηγητής.

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share