Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Σχολεία: Πιθανό το σενάριο να ανοίξουν όλα στις 7 Δεκεμβρίου

Επίκειται μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη

23 Νοεμβρίου 2020 22:10
Σχολεία: Πιθανό το σενάριο να ανοίξουν όλα στις 7 Δεκεμβρίου
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Τα σχολεία αποτελούν ένα ξεχωριστό ζήτημα στην εποχή του κορωνοϊού και, με την τηλεκπαίδευση να έχει επί της ουσίας αποτύχει, δεν αποκλείεται να ανοίξουν όλα μαζί στις 7 Δεκεμβρίου, με το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη να επίκειται.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA υπάρχει η σκέψη τα σχολεία όλων των βαθμίδων να ανοίξουν στις 7 Δεκεμβρίου, αν δεν υπάρξουν νέες εκπλήξεις με την διασπορά του ιού.

Η κυρία Κεραμέως τόνισε για το ζήτημα της επαναλειτουργίας των σχολείων: «Ο,τι έχει να κάνει με τις δομές εκπαίδευσης και την επαναλειτουργία τους παρακολουθείται καθημερινά από την επιτροπή των ειδικών. Αναμένουμε τις εισηγήσεις τους και την απόφαση του πρωθυπουργού».

«Οι μελέτες έδειξαν ότι τα σχολεία δεν αποτελούν εστίες διασποράς του ιού και τα σχολεία έκλεισαν για να περιοριστεί η κινητικότητα των ενηλίκων. Στόχος μας και προτεραιότητα είναι να ανοίξουν τα σχολεία και υπάρχει η πιθανότητα πρώτα να ανοίξουν τα δημοτικά και μετά τα Γυμνάσια και τα Λύκεια», είχε δηλώσει νωρίτερα η υπουργός μιλώντας στον ΑΝΤ1, δίνοντας και απαντήσεις για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Επίσης σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο τέλος της εβδομάδας σχεδιάζει να απευθυνθεί και πάλι τους πολίτες για να τους εξηγήσει το που είναι η κατάσταση της χώρας.

Σε ότι έχει να κάνει με την εστίαση σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι σκέψεις είναι τα εστιατόρια και μόνο αυτά να ανοίξουν στις 21 Δεκεμβρίου.

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share