Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Κλειστά από αύριο Δημοτικά και νηπιαγωγεία - Τηλεκπαίδευση από την Τετάρτη

Πώς θα διαμορφωθεί το πρόγραμμα για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση;

15 Νοεμβρίου 2020 08:55
Κλειστά από αύριο Δημοτικά και νηπιαγωγεία - Τηλεκπαίδευση από την Τετάρτη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νέο τοπίο διαμορφώνεται τη νέα εβδομάδα για μαθητές δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων, δασκάλους και γονείς, καθώς όπως ανακοίνωσε χθες, η υπουργός Παιδείας, η πρωτοβάθμια εκπαίδευση θα λειτουργήσει εξ αποστάσεως με δύο τρόπους: την τηλεκπαίδευση και την εκπαιδευτική τηλεόραση.

Συγκεκριμένα, από αύριο, οι διευθύνσεις των σχολείων σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, θα καταρτίσουν πρόγραμμα σύγχρονης τηλεκπαίδευσης και θα κάνουν τις απαραίτητες δοκιμές. Η τηλεκπαίδευση, όμως, θα ξεκινήσει την Τετάρτη, μετά τη σχολική αργία της 17ης Νοεμβρίου.

Ωράριο των μαθημάτων

Θα είναι υποχρεωτική και κατόπιν σχετικής εισήγησης του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής η κάθε διδακτική ώρα θα έχει διάρκεια 30 λεπτά. Τα διαδικτυακά μαθήματα θα πραγματοποιούνται από τις 14:00 έως τις 17:00 για τα Δημοτικά, από τις 14:00 έως τις 16:20 για τα νηπιαγωγεία και αυτές οι ώρες περιλαμβάνουν και μικρά διαλείμματα.

Παράλληλα από τη Δευτέρα στις 9 το πρωί θα αρχίσουν να προβάλλονται από την ΕΡΤ2 τηλεοπτικά μαθήματα για μαθητές Δημοτικού, ενώ σήμερα αναμένεται η ανακοίνωση του προγράμματος των μαθημάτων. Τέλος, ανοιχτές θα είναι οι σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής.

Τι ισχύει για τους γονείς που εργάζονται στη Δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα

Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε ότι το Δημόσιο θα λειτουργεί με το απολύτως αναγκαίο πλέον προσωπικό με βάση το συγκεκριμένο πλάνο εργασιών που οφείλει να υπάρχει σε κάθε υπηρεσία.

Για τις ειδικότητες που αυτό είναι εφικτό, θα εφαρμοστεί τηλεργασία στο μέγιστο δυνατό βαθμό και πάντως σε καμία περίπτωση λιγότερο από το 50% των εργαζομένων στο Δημόσιο. Ακόμα, η διοίκηση κάθε υπηρεσίας θα πρέπει να εξασφαλίσει ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, θα μείνουν στο σπίτι τους, είτε για να εργαστούν από εκεί με τηλεργασία, είτε κάνοντας χρήση άδειας.

Με βάση τις ρυθμίσεις που είχαν θεσμοθετηθεί από τον Μάρτιο, οι γονείς που έχουν έστω ένα παιδί έως 15 ετών και είναι δημόσιοι υπάλληλοι, θα μπορούν να εργαστούν στην υπηρεσία τους, είτε με μειωμένο ωράριο κατά 25%, είτε με εναλλακτικό ωράριο που θα συμφωνήσουν με την υπηρεσία τους, είτε μπορούν να κάνουν χρήση της άδειας ειδικού σκοπού. Αντίστοιχα μέτρα, όπως σημείωσε ο ίδιος, ισχύουν και για τους εργαζόμενους γονείς του ιδιωτικού τομέα.

Χωρίς χρέωση data

Οδηγίες εστάλησαν από χθες 14/11, σε όλα τα δημοτικά και νηπιαγωγεία της χώρας, ώστε να ακολουθήσουν δύο ημέρες προσαρμογής, πριν την έναρξη των ψηφιακών μαθημάτων την Τετάρτη. Υπενθυμίζεται ότι, εφ' όσον κάποιος συνδέεται στις πλατφόρμες που χρησιμοποιεί το υπουργείο για την τηλεκπαίδευση, δε θα υπάρχει χρέωση δεδομένων (data).

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share